Wetenschappelijk docent (0.8 – 1.0 FTE) - DPECS

Wetenschappelijk docent (0.8 – 1.0 FTE) - DPECS

Geplaatst Deadline Locatie
10 aug 24 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor de sectie Onderwijswetenschappen van het Department of Psychology, Education, and Child Studies van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences zijn we op zoek naar een Wetenschappelijk Docent (0,8-1,0 fte). Als wetenschappelijk docent lever je een belangrijke bijdrage aan het onderwijs in de opleiding Pedagogische en Onderwijswetenschappen.

Functieomschrijving

De opleiding Pedagogische Wetenschappen is op zoek naar een wetenschappelijk docent om de staf van de sectie Onderwijswetenschappen te versterken. De sectie Onderwijswetenschappen bestaat uit een enthousiast team van promovendi, wetenschappelijke en universitaire (hoofd)docenten, en een aantal (bijzonder) hoogleraren. Samen verzorgen zij het onderwijs voor de studenten van de Bachelor en Masteropleiding Pedagogische Wetenschappen. In onze Rotterdamse opleiding Pedagogische Wetenschappen staan grootstedelijke vraagstukken centraal. Door het verwerven van kennis over diversiteit, verschillen, en (on)gelijkheid en het ontwikkelen van sensitiviteit en competenties leiden wij pedagogisch wetenschappers en onderwijswetenschappers op die kansengelijkheid kunnen stimuleren.

Als wetenschappelijk docent geef je allereerst activerend, kleinschalig onderwijs door werkgroepen en practica te begeleiden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de (co)coördinatie van vakken en voor de begeleiding van stages en scripties. De opleiding is bovendien met een curriculumherziening bezig: daarom heb je ook de kans om betrokken te worden bij de ontwikkeling van nieuw onderwijs.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Opgeleid in de sociale wetenschappen, bij voorkeur in de onderwijswetenschappen; een afgerond promotietraject is een pré
 • Ervaring en affiniteit met het geven van onderwijs
 • Goede (academische) schriftelijke en mondelinge vaardigheden
 • Goede communicatie- en organisatievaardigheden
 • Proactief, flexibel en stressbestendig

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar. De startdatum van deze functie is 1 oktober 2022, en de functie is gevestigd in Rotterdam, bij de Erasmus School of Social and Behavioral Sciences, Department of Psychology, Education & Child Studies.

De functie bedraagt 0,8-1,0 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2960,- en € 4670,- bruto per maand (schaal 10) , conform de cao-NU.

Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. 

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Department of Psychology, Education & Child Studies (DPECS)
Het departement verzorgt onderwijs en verricht onderzoek op het gebied van de psychologische en pedagogische wetenschappen. Het onderwijs binnen de opleidingen kenmerkt zich door kleinschalig en activerend onderwijs. De staf van dit departement bestaat uit een team van veelal jonge wetenschappers. Het secretariaat maakt onderdeel uit van het departement en verzorgt de ondersteuning van de voorzitters, leidinggevenden en medewerkers van het departement.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij
 • 30.4—40 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • ESSB/DPECS/09082022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you