Twee promovendi (beide 0,8/1,0 fte, voor 4 jaar)

Twee promovendi (beide 0,8/1,0 fte, voor 4 jaar)

Geplaatst Deadline Locatie
17 aug 18 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor de uitvoering van het onderzoeksproject ‘Geen spoor te verliezen’ binnen de onderzoeksgroep Forensisch Onderzoek van de Faculteit Techniek zoeken we twee promovendi die zich richten op het ontwikkelen van kennis over de dynamiek van sporen en over de relatie tussen sporen en activiteiten.

Functieomschrijving

Voor de uitvoering van het onderzoeksproject ‘Geen spoor te verliezen’, zoeken we twee promovendi die zich richten op het ontwikkelen van kennis over de dynamiek van sporen en over de relatie tussen sporen en activiteiten om

  1. het zoeken naar delict gerelateerde sporen te verbeteren,
  2. het forensische proces van veiligstellen, transporteren en bemonsteren van sporendragers te verbeteren, en
  3. de interpretatie en waardering van forensische sporen in het strafproces te verbeteren.

Je voert samen met collega’s en studenten dit onderzoek uit. Gegeven het praktijkgerichte karakter van het onderzoek, werk je daarbij nauw samen met relevante partijen zoals de Nationale Politie en het Nederlands Forensisch Instituut. Je bestudeert het huidige forensische proces van zoeken naar sporen, en van veiligstellen, transporteren en bemonsteren van sporen in Nederland en in het buitenland. Daarnaast voer je experimenteel onderzoek uit om te onderzoeken welke sporen bij welke activiteiten achterblijven en hoe deze sporen zich onder verschillende omstandigheden gedragen. 

Je analyseert de resultaten, presenteert onderzoeksbevindingen op nationale en internationale congressen en publiceert de bevindingen in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften. Uiteindelijk mondt dit onderzoek na vier jaar uit in een proefschrift en een promotie. Tijdens dit project begeleid je studenten die onder jouw verantwoordelijkheid onderdelen van dit onderzoek uitvoeren tijdens stage- en afstudeerprojecten.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

 De ideale kandidaat heeft succesvol een relevante opleiding op masterniveau afgerond waarin aandacht is besteed aan het forensische opsporingsproces, sporenleer en forensisch bewijs, en waarin ruime aandacht is geweest voor methoden en technieken van experimenteel wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast beschik je over aantoonbare onderzoekskwaliteiten en ervaring met kwantitatieve data-analyse en statistiek.

Je bent flexibel, een doorzetter en sociaal vaardig. Je beschikt over goede spreek- en schrijfvaardigheid in de Nederlandse en de Engelse taal. Bij voorkeur heb je aantoonbare affiniteit met het onderwerp van onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar. Bij goed functioneren wordt het contract daarna verlengd tot het einde van het promotietraject.

Wij bieden een veelzijdige functie in een uitdagende en collegiale werkomgeving.

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van onderwijs-/onderzoeksmedewerker 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 9 (cao hbo). Het daarbij behorende salaris is minimaal € 3.018,- en maximaal € 4.158,- bruto per maand bij een volledige aanstelling, en is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor één jaar. Bij goed functioneren wordt het contract daarna verlengd tot het einde van het promotietraject (totaal 4 jaar).   

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling, een 13e maand en mooie sportfaciliteiten. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert de HvA medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Gewenste startdatum van de promovendus: oktober 2022.

Afdeling

onderzoeksgroep Forensisch Onderzoek van de faculteit Techniek

Bij de onderzoeksgroep Forensisch Onderzoek van de faculteit Techniek van de Hogeschool van Amsterdam voeren twee lectoren, een hoofddocent, docent-onderzoekers en promovendi in samenwerking met collega’s van universiteiten, praktijkpartners en studenten praktijkgericht onderzoek uit, dat erop gericht is het proces van opsporing, vervolging en bewijsvoering te versterken en te verbeteren.

De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, hoe beter we als kennisinstelling kunnen presteren. Daarom streven we ernaar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek; Recht
  • max. 32 uur per week
  • €3018—€4158 per maand
  • Universitair
  • AT HV 20220817

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rhijnspoorplein 1, 1091 GC, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you