PhD Re-integratie werknemers met kanker

PhD Re-integratie werknemers met kanker

Geplaatst Deadline Locatie
23 aug 25 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij bijdragen aan het bevorderen van een succesvolle werkhervatting van werknemers met kanker?

Functieomschrijving

Wat ga je onderzoeken?

Als promovendus (onderzoeker in opleiding) werk je aan een project dat als doel heeft om succesvolle werkhervatting van werknemers met kanker te bevorderen. Dat doe je door een bestaande online tool (de ‘MiLES tool’) te implementeren in de praktijk, en vervolgens uitgebreid te evalueren op (kosten-)effectiviteit. De MiLES tool biedt werkgevers handvatten bij de begeleiding en re-integratie van werknemers met kanker, in de vorm van interactieve communicatievideo’s, gesprekschecklists en op maat gemaakte tips en informatie.

Wat ga je doen?

Als promovendus:

  • Implementeer je de MiLES tool in samenwerking met professionals van een arbodienst (Arbo Unie) en een re-integratie service (Re-turn);
  • Voer je een multicenter gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek (RCT) met proces- en economische evaluatie uit om (kosten-) effectiviteit van de MiLES tool te evalueren (inclusief o.a. het schrijven van een METC aanvraag, werven van studiedeelnemers en verzamelen en analyseren van kwalitatieve en uitgebreide kwantitatieve data);
  • Voer je individuele interviews uit met verschillende stakeholders, zoals bedrijfsartsen, re-integratie consulenten, werkgevers en werknemers met kanker die betrokken waren bij de RCT.
  • Ontwikkel je in samenwerking met verschillende stakeholders aanbevelingen voor implementatie van MiLES buiten de onderzoeksetting, met als doel om de verspreiding, adoptie, invoering en borging van de MiLES in de praktijk te optimaliseren;
  • Verspreid je opgedane kennis door (wetenschappelijke) publicaties te schrijven, onderwijs te geven en te presenteren op (inter)nationale bijeenkomsten en congressen.

In deze uitdagende functie werk je als promovendus nauw samen met verschillende betrokken onderzoekers van het Amsterdam UMC en professionals uit de praktijk (bv bedrijfsartsen, re-integratie consulenten, werkgevers en werknemers met kanker). Daarnaast sta je in contact met experts vanuit verschillende instanties en praktijkorganisaties zoals Arbo Unie en Re-turn. Het begeleidingsteam van dit uitdagende project is zeer ervaren in het begeleiden en opleiden van jonge onderzoekers en het begeleiding van multidisciplinaire, complexe projecten. Het bestaat uit onderzoekers die de MiLES tool hebben ontwikkeld en geëvalueerd (Greidanus et al,. 2018, 2019, 2020, 2021). Daarnaast zijn onderzoekers betrokken met specifieke kennis van implementatie en van economische evaluaties.

Het onderzoek wordt gefinancierd door KWF Kankerbestrijding.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een onderzoeker met de ambitie om te promoveren, die zich zowel in de academische wereld als in de praktijk thuis voelt:

  • Je hebt een academische opleiding afgerond, bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen, communicatiewetenschappen, psychologie, geneeskunde, gedrags- en maatschappijwetenschappen, econometrie, of een gelijkwaardige studie;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden; 
  • Je hebt zelfvertrouwen om samen te werken met verschillende praktijk professionals zoals bedrijfsartsen, re-integratie consulenten en werkgevers. Je bent in staat om een netwerk van deze professionals op te bouwen en te onderhouden. En je kan deze professionals enthousiasmeren om een bijdrage te leveren aan het project.
  • Je hebt kennis van en/of affiniteit met arbeidsre-integratie en/of oncologie;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het schrijven van een wetenschappelijk artikel;
  • Ervaring met (kosten-)effectiviteitsanalyses is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden, met uitzicht op een aanstelling voor in totaal 4 jaar.

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij AMR betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd. Daarnaast bieden we jou:

  • Een contract voor een jaar (12 maanden) met uitzicht op een aanstelling voor in totaal 4 jaar die moet uitmonden in een academische promotie.
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • De hele afdeling Public and Occupational Health, en dus ook jouw werkplek, verhuist binnenkort naar locatie VUmc. Deze locatie is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer en we vergoeden een groot deel van je reiskosten. Daarnaast hebben we een goede fietsregeling.
  • Je krijgt de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken;
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden-amr

Bekijk alle arbeidsvoorwaarden bij AMR

Wat kun je verwachten?

  • Een baan in onze prachtige hoofdstad
  • Werken bij dé favoriete werkgever in de zorg (intermediair 2021)
  • Alle collega's hebben hetzelfde doel: bijdragen aan de zorg voor morgen
  • Er is ruimte voor ontplooiing, verdieping en verbreding van je kennis
  • Een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert en korting op producten en diensten voor jou regelt
  • Amsterdam UMC innoveert continu, dat vraagt om een flexibele instelling van iedereen
  • Twee grote locaties, goed voor je stappenteller!
  • Je hebt meer dan 15000 collega’s die je niet allemaal persoonlijk zult leren kennen

Werkgever

Amsterdam UMC

Het onderzoek wordt uitgevoerd binnen de afdeling Public and Occupational Health van het Amsterdam UMC. De missie van deze afdeling is kwalitatief hoogwaardig onderzoek uit te voeren op het terrein van de publieke gezondheid en arbeidsgeneeskunde. De afdeling bestaat uit zowel onderzoekers, docenten en praktijkprofessionals. Jij gaat werken binnen sectie 6 van de afdeling (Klinische Arbeidsgeneeskunde en Beroepsziekten). Binnen deze sectie zijn o.a. ongeveer 20 promovendi en junior onderzoekers werkzaam, die goed met elkaar samenwerken en soms ook activiteiten buiten het werk organiseren.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Jouw werkweek bestaat uit een combinatie van overleggen met collega’s en het projectteam, en zelfstandig werken aan jouw onderzoek. Elke week heb je minimaal één overleg met het projectteam. Je bespreekt de voortgang van het project, de volgende stappen, of jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werk je zelfstandig aan de werkzaamheden van jouw project, zoals het schrijven van een onderzoeksprotocol, het includeren van deelnemers, het analyseren van data of het schrijven van een wetenschappelijk artikel. Kom je ergens niet uit, dan kan je altijd aankloppen bij jouw begeleiders en collega’s. De lijntjes zijn altijd kort! Daarnaast heb je zo nu en dan een afspraak met een externe professional die een bijdrage levert aan het project, of waarvan je hoopt dat die in de toekomst een bijdrage gaat leveren. Naast de werkzaamheden voor het project hou je je gemiddeld een uur per week bezig met onderwijs. Je geeft een werkgroep, begeleidt een bachelor thesis of geeft – indien gewenst – een gastcollege. Ook is tijd ingeruimd om jezelf te ontwikkelen. Je volgt bijvoorbeeld een cursus presentatievaardigheden of data analyse. Tot slot heb je gemiddeld 2 uur per week ‘algemene overleggen’, zoals een afdelingsoverleg, een overleg van de kanker en werk onderzoeksgroep, of met andere promovendi van de afdeling. Tussen al deze afspraken door heb je uiteraard voldoende tijd voor de nodige koffie momentjes, de gezamenlijke lunch met collega’s en een rondje lopen met je favoriete collega.

Promoveren in het Amsterdam UMC biedt ook vele andere voordelen. Zo ga je samen met jouw begeleiders aan de slag met een op maat gemaakt ontwikkel- en opleidingstraject. Je wordt tijdens het project intensief begeleid door verschillende collega’s. Daarnaast biedt de Graduate School een uitgebreid aanbod aan cursussen om er voor te zorgen dat jij jezelf optimaal kan ontwikkelen tijdens jouw periode als promovendus. Tevens is er de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het gebied van onderwijs.

De cultuur is open en de samenwerking over het algemeen laagdrempelig. Bovendien streven we naar gelijke kansen voor iedereen. Dat betekent dat er ruimte is voor een ieders cultuur, afkomst, ideeën en creativiteit. Bekijk onze aanpak omtrent diversiteit en inclusie.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Economie; Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • €2631—€3336 per maand
  • Universitair
  • AT AM 20220823

Werkgever

Locatie

De Boelelaan 1117, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you