Juridisch medewerker op Hbo-niveau (0,8 - 1,0 FTE)

Juridisch medewerker op Hbo-niveau (0,8 - 1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
5 sep 30 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij graag je juridische opleiding in de praktijk brengen binnen een onderwijsinstelling? En wil je werken in een informele en professionele omgeving, waar je echt impact kan maken met je werk? Word dan juridisch medewerker bij de Erasmus Universiteit Rotterdam!

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Legal Protection van de Algemene Bestuursdienst/Juridische Zaken is een vacature ontstaan voor een juridisch medewerker.

Heb je affiniteit met bestuurs- en onderwijsrecht? Wil je graag de hieraan gerelateerde juridische kwesties en thema’s uitdiepen en onderzoeken?

Als juridisch medewerker werk je als ondersteuner van de juristen van de afdeling Legal Protection. Je draagt bij aan de (structurele) administratieve processen van de afdeling en helpt met het opstellen van juridische documenten. Je organiseert hoorzittingen met alles wat daarbij komt kijken. Je zorgt voor een snelle en inhoudelijk correcte administratief juridische afhandeling van ingediende klachten, beroep- en bezwaarschriften in zeer nauw overleg met de collega-juristen.

Je levert een constructieve bijdrage aan de afdeling Legal Protection op basis van optimale samenwerking en wederzijdse ondersteuning. Er is hierbij veel ruimte voor eigen inbreng. In deze functie werk je samen in een team bestaande uit vier juristen en een juridisch medewerker. Samen met de juridisch medewerker ondersteun je de bedrijfsprocessen van Legal Protection.

Concreet ben je o.a. met de volgende taken bezig:

 • beheer  mailboxen;
 • verslaglegging diverse periodieke overleggen en daaruit voortvloeiende actiepunten uitwerken en de voortgang bewaken;
 • tijdens het lopende automatiseringsproject ontwikkelen en/of uitvoeren van de invoer van modellen, richtlijnen en procedures;
 • afhandeling adviesvragen;
 • jurisprudentieonderzoek op eigen initiatief of verzoek en bevindingen schriftelijk delen;
 • bijhouden relevante juridische vakliteratuur en periodiek schriftelijk delen.

Coördinatie van, en ondersteuning bij:  

 • afhandeling van verzoeken, beroep- en bezwaarschriften op het terrein van WHW, Awb, Wet huis voor klokkenluiders;
 • revisie reglementen;
 • schrijven het jaarverslag Legal Protection; 
 • vullen dossiersysteem voor hoorzittingen;
 • servicegericht aanspreekpunt voor de voorzitters en leden van de verschillende colleges en commissies;
 • organiseren en ontwikkelen van overleg met secretarissen van andere universiteiten;
 • ontwikkelen van teksten voor de website, demo’s en roadshows ten behoeve van verduidelijking en vergroting van de bekendheid van de werkprocessen van de afdeling Legal Protection binnen de organisatie.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een enthousiaste HBO-jurist, met interesse in bestuurs- en onderwijsrecht. Daarnaast heb je een sterke drive om jezelf te ontwikkelen en krijg je energie van het uitdiepen en oplossen van juridische kwesties in teamverband.

Daarnaast vragen wij dat je:

 • duidelijk communiceert in woord  en geschrift, waarbij je de communicatiestijl weet af te stemmen op de doelgroep waarmee je te maken hebt;
 • discreet, secuur, creatief en resultaatgericht werkt, waarbij je snel tot de kern van een probleem kunt komen;
 • gedreven bent, duidelijk zin in je werk hebt, het prettig vindt zelfstandig werkzaamheden uit te voeren, waarbij je open en direct communiceert naar andere collega’s (teamspeler);
 • je goed staande weet te houden in een dynamische en stressvolle omgeving.

Functie-eisen

 • HBO jurist; je beschikt over een HBO bachelor diploma Rechten;
 • Minimaal 1-3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Affiniteit met bestuurs- en onderwijsrecht en onderwijsorganisaties;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift (niveau C1);
 • Aantoonbaar IT-vaardig, tenminste een grondige kennis en goede beheersing van Microsoft Office (Word, Outlook, Excel).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een afwisselende baan in een enthousiast en gedreven team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor de bepaalde periode van één jaar en kan bij goed functioneren worden omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960 en € 4.670 bruto per maand (schaal 10).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Algemene Bestuursdienst

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het tijdig tot besluitvorming voorleggen van dit beleid, zorgt er (mede) voor dat het beleid wordt uitgevoerd en voert continue monitoring en evaluatie uit met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken, Corporate Planning & Control, Bestuurlijke Zaken, Juridische Zaken en Strategy Office. Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur). 

Afdeling Juridische Zaken
De afdeling Juridische Zaken (JZ) is de centrale afdeling juridische zaken van EUR. JZ bestaat uit drie onderdelen, Legal Advice, Legal Protection en Legal Services, en wordt hiërarchisch aangestuurd door de directeur JZ. Legal Advice adviseert het College van Bestuur (CvB) o.a. in strategische beleidstrajecten en vertegenwoordigt het CvB in gerechtelijke procedures. Legal Advice bestaat uit de expertise teams onderwijsrecht en bedrijfsvoering. Legal Protection ondersteunt de rechtsbeschermingscommissies en -colleges, die bezwaren, beroepen en klachten afhandelen. Legal Services verleent advies aan de decentrale diensten en faculteiten door inzet van dedicated juristen.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Juridisch personeel
 • 32—40 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • HBO
 • ABD/JZ/05092022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you