Universitair docent Arbeids- en Organisatiepsychologie

Universitair docent Arbeids- en Organisatiepsychologie

Geplaatst Deadline Locatie
7 sep 7 okt Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een gemotiveerde, enthousiaste en daadkrachtige collega die het onderwijs en onderzoek van de vakgroep Arbeids- en Organisatiepsychologie komt ondersteunen. U werkt mee aan de innovatie van academisch onderwijs in een digitale leeromgeving en aan het onderzoeksprogramma van de faculteit en de vakgroep. U werkt in een team van docenten en ondersteuners aan de ontwikkeling en revisie van cursussen voor studenten van de bachelor- en masteropleidingen Psychologie, in het bijzonder op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie. U geeft practica binnen het curriculum van psychologie op verschillende studiecentra van de Open Universiteit. U besteedt 30% van uw aanstellingstijd aan wetenschappelijk onderzoek, passend binnen het onderzoeksprogramma van de faculteit en de vakgroep. Tot slot verwachten we dat u afstudeeronderzoek en stages begeleidt en bijdraagt aan bestuurs- en beheerstaken van de faculteit.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

U heeft een relevante academische opleiding psychologie afgerond, zoals arbeids- en organisatiepsychologie en bent (bijna) gepromoveerd op een voor de functie relevant onderwerp. Daarnaast heeft u ervaring met het ontwikkelen, coördineren en doceren van universitair onderwijs. U heeft aantoonbaar expertise op het gebied van de arbeids- en organisatiepsychologie, zoals blijkt uit internationale wetenschappelijke publicaties. U heeft aantoonbare brede expertise met betrekking tot methoden en technieken van onderzoek. U stimuleert ‘Open Science’ en vindt het belangrijk om onderzoeksresultaten zo breed mogelijk beschikbaar te maken.   

U heeft belangstelling voor vernieuwing in het wetenschappelijk afstandsonderwijs en in het bijzonder voor het gebruik van ICT daarbij. Verder beschikt u over goede redactionele vaardigheden en bent u in staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken. U heeft een voor de functie relevant netwerk. Bezit van de NIP-Basisaantekening Psychodiagnostiek en van het certificaat ‘Basiskwalificatie Onderwijs’ (BKO), dan wel de wil om die te behalen, strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 18 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.439,= bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit faciliteert het ‘hybride werken’, waarbij er zowel thuis als op kantoor gewerkt wordt. Bij een fulltime dienstverband bent u minimaal twee dagen per week aanwezig op de campus in Heerlen.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen

De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Faculteit Psychologie

De faculteit Psychologie is sterk in onderwijs, onderzoek en valorisatie. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie. De masteropleiding Psychologie heeft vier varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische psychologie en Levenslooppsychologie. Een vijfde variant gericht op klinische kind- en jeugdpsychologie zal worden ontwikkeld. Daarnaast maakt de masteropleiding Gezondheidswetenschappen organisatorisch onderdeel uit van de faculteit. Het huidige onderzoeksprogramma van Psychologie is gepositioneerd binnen een van de vier vakgroepen die overeenkomen met de vier afstudeervarianten. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats binnen het onderzoeksprogramma ‘Understanding human change in a dynamic, digital era’

Specificaties

  • Universitair docent; Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AC/FAC/PSY/22103

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you