Tutoren (wetenschappelijk docenten) Criminologie

Tutoren (wetenschappelijk docenten) Criminologie

Geplaatst Deadline Locatie
13 sep 2 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij (bijna) afgestudeerd in Criminologie en heb je een brede passie voor criminologische vraagstukken? Ben je op zoek naar een uitdagende baan waarmee je bijdraagt aan de ontwikkeling van bachelorstudenten Criminologie? Wil je deel uitmaken van een enthousiast, hecht en sociaal team? Word dan tutor Criminologie bij Erasmus School of Law!

Functieomschrijving

Als tutor begeleid je studenten in een onderwijsgroep over criminologische vraagstukken op een breed sociaalwetenschappelijk terrein. In de kleinschalige onderwijsmethode probleemgestuurd leren (PGL) wordt kennis actief door studenten verworven door met elkaar in discussie te gaan over de stof. Wil je meer weten over PGL? Bekijk dan deze animatie. Als tutor zorg je ervoor dat de discussie voldoende diepgang bereikt, waar nodig stuur je bij met prikkelende vragen en voorbeelden. Je bewaakt de kwaliteit van de bespreking en zorgt ervoor dat alle relevante stof wordt besproken, begrepen en toegepast. Dit doe je op enthousiaste en inspirerende wijze, waarbij je het academisch denkniveau van studenten stimuleert.

Als tutor ben je een wetenschappelijk docent die dicht bij de studenten staat. Onze tutorpool, waar je deel van uit zal maken, bestaat uit een team van leuke, enthousiaste collega’s met passie voor onderwijs en de criminologie. We organiseren regelmatig borrels en teambuildingsactiviteiten. Daarnaast bieden we diverse (didactische) trainingen aan onze tutoren aan. We vinden het namelijk belangrijk dat je je kunt ontwikkelen als tutor. Je blijft op de hoogte van de laatste criminologische ontwikkelingen doordat je als tutor verschillende vakken begeleidt. Naast de tutortraining aan het begin van je loopbaan, coachen we je on-the-job. Je kunt gebruik maken van het ontwikkeltraject, met een ruime keuze aan diverse opleidingen, workshops en trainingen, waarbij je kunt denken aan de basiskwalificatie onderwijs (BKO) of een training in mediation of coaching.

Tutortraining in PGL

Om je goed voor te bereiden op de rol van tutor bieden we je een meerdaagse tutortraining aan in PGL. De eerstvolgende tutortraining vindt plaats op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 november 2022. In deze training leer je op praktische wijze hoe je groepen kunt begeleiden en hen tot het beste resultaat laat komen – een handige vaardigheid waar je ook in toekomstige banen baat bij zal hebben! Deelname aan de training is een voorwaarde om te kunnen starten als tutor.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Als tutor ben je criminologisch goed onderlegd en beschik je over een flinke dosis sociale vaardigheden. Daarnaast breng je de volgende kwaliteiten in:

 • Je beschikt over een criminologisch relevante bachelor- en masteropleiding bij aanvang, of binnen 3 maanden na aanvang van de functie;
 • Je bent enthousiast en gepassioneerd over de criminologie in brede zin en weet dat op anderen over te brengen;
 • Sturen op resultaat gaat je goed af en je kunt de voortgang van de onderwijsgroep bewaken;
 • Je kunt uitstekend mondeling communiceren in het Nederlands;
 • Je hebt affiniteit met rechtenvakken, of wil je hier verder in verdiepen;
 • Ervaring met het begeleiden van groepen (ook buiten het onderwijs) is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Erasmus School of Law biedt tutoren een uitdagende functie met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt in eerste instantie voor de periode van een jaar aangegaan. Bij goed functioneren is een verlenging van het dienstverband mogelijk.

De omvang van het dienstverband is in beginsel 0.5fte. Als tutor begeleid je drie onderwijsgroepen per dag, gedurende een blok van vijf weken. De onderwijsgroepen bestaan uit ongeveer 14 studenten en komen twee dagen per week samen: in bachelorjaar 1 is dit op de maandag en donderdag, in bachelorjaren 2 en 3 op de dinsdag en vrijdag. Afhankelijk van jouw wensen en onze behoefte zal in overleg bepaald worden wat jouw werkdagen zijn. De weektaakomvang is een gemiddelde weektaakomvang per jaar en als tutor profiteer je van veel onderwijsvrije weken. Daarnaast denken we graag mee over de mogelijkheden tot aanvulling van de tutoraanstelling met andere werkzaamheden bij het departement Law, Society and Crime, bijvoorbeeld als junior onderzoeker of als ondersteuner ter ontwikkeling van het onderwijs.

Sala­riëring vindt plaats volgens de cao van de Nederlandse Universiteiten, waarbij wordt uitgegaan van een aanvangssalaris van € 2.960,00 bruto per maand bij een volledige weektaak (schaal 10, trede 0). Het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket omvat onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, een goede pensioenvoorziening, uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en een regeling voor internet thuis. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.

Erasmus School of Law is op zoek naar tutoren die met ingang van blok 3 (per 7 november 2022) kunnen starten.

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijk betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

De EUR wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. De EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten

Afdeling

Erasmus School of Law

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 500 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’: studenten gaan actief met de studiestof aan de gang. Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen.

Binnen Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht en criminologie niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht en de criminologie vormt. Tegelijkertijd vormen recht en criminologie de samenleving en definiëren ze economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht en de criminologie in zijn economische en sociale context uit te voeren. Het overkoepelende thema van Erasmus School of Law is dan ook ‘Where law meets business’: het gaat bij Erasmus School of Law om het samenspel tussen recht, criminologie, praktijk en maatschappij. Zowel in het onderzoek als in het onderwijs acht Erasmus School of Law internationalisering en interdisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Recht; Gedrag en maatschappij
 • max. 20 uur per week
 • Universitair
 • AT-2022.08/Tutor Cri

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you