Docent Finance

Docent Finance

Geplaatst Deadline Locatie
19 sep 9 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling Finance aan de Vrije Universiteit Amsterdam is op zoek naar docenten voor ons onderwijs op Bachelor- en Master-niveau. Heb jij hart voor onderwijs, geniet je van interactie met studenten en deel jij onze passie voor Finance? Dan zien we je ...

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's die ons helpen met onze onderwijstaken. Binnen de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam zijn we verantwoordelijk voor verschillende vakken op het gebied van Finance. Dit loopt uiteen van grootschalige vakken in de Bachelor Bedrijfskunde of Economie, tot gespecialiseerde vakken binnen onze eigen Masterprogramma's en Executive Education. Ons onderwijs is innovatief en interactief, en combineert wetenschappelijke diepgang met praktische toepassing. Het coördineren en geven van deze vakken is teamwork: samenwerking met collega's staat hierbij centraal.

We zijn op zoek naar mensen met een passie voor wetenschappelijk onderwijs, en voor Finance onderwerpen. Voorwaarde is dat je een universitaire Master-opleiding hebt voltooid in een Finance of gerelateerde opleiding. Een succesvol afgerond proefschrift is een plus maar geen vereiste.

Jouw taken
 • Het verzorgen (en mogelijk coördineren) van cursussen (meestal in het Engels) op het terrein van Finance in onze Bachelor- en Master programma's.
 • Supervisie van Bachelor-, Premaster- en mogelijk Master-scripties.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Voltooide Master-opleiding in Finance of soortgelijk gebied.
 • Aantoonbare vaardigheden in academisch onderwijs op Bachelor- en Master niveau.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 (schaal 10) en maximaal €5.439 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 / Docent 3 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 2 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling,
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer,
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

School of Business and Economics
Aan de School of Business and Economics (SBE) verzorgen wij hoogwaardig onderwijs en excellent onderzoek in de bedrijfskunde en economie met een impact op de maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen van onze tijd. Of het nu gaat om robotisering of big data, arbeidsmarktparticipatie of flexibilisering van de arbeidsmarkt, filerijden of woningmarkt, flash crashes op de aandelenbeurs of keuzegedrag bij kansspelen, leiderschap of verandermanagement: wij geloven in doel gedreven wetenschap en begrijpen dat vooruitgang in wetenschap, bedrijfsleven en samenleving wordt gedreven door samenwerking, openheid en sociale verantwoordelijkheid.

Werken bij SBE is samenwerken in een stimulerende, dynamische en internationale omgeving met gedreven collega's die de samenleving tot weloverwogen keuzes willen brengen. De School telt zo'n 7.000 bachelor- en masterstudenten en 1.700 executive studenten, en er werken 600 medewerkers.

Over de Afdeling Finance
Finance is een van de afdelingen van de School of Business and Economics aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Wij zijn een internationale groep, en doen onderzoek naar en doceren over ondernemingsfinanciering, financiële markten, en financiële intermediairs. We hebben hechte samenwerkingen met andere universiteiten en organisaties uit de praktijk. In ons onderwijs richten we ons op diverse thema's rond finance, ethiek, technologie, en kwantitatieve methoden.

Specificaties

 • Lector
 • 30.4—38 uur per week
 • €2960—€5439 per maand
 • Universitair
 • 12724

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you