Universitair hoofddocent Staatsrecht

Universitair hoofddocent Staatsrecht

Geplaatst Deadline Locatie
21 sep 12 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je gepromoveerd op het terrein van het staats- en bestuursrecht en heb je ervaring in de universitaire wereld? Solliciteer dan naar Universitair Hoofddocent bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Wij zoeken een breed georiënteerde universitair hoofddocent staats- en bestuursrecht die gespecialiseerd is in het staatsrecht.

Als universitair hoofddocent staats- en bestuursrecht maak je deel uit van de sectie staats- en bestuursrecht. Kenmerkend voor de sectie zijn enthousiasme voor het staats- en bestuursrecht, maatschappelijke betrokkenheid, prettige samenwerking met collega's en ruimte voor eigen initiatief.
Bij ons werk je nauw samen met collega's binnen de sectie maar leg je ook makkelijk banden met anderen binnen de faculteit. Leden van de sectie staats- en bestuursrecht werken regelmatig samen met docenten en onderzoekers van andere secties en afdelingen waaronder sociaal recht en privaatrecht. Binnen de faculteit wordt veel waarde gehecht aan inclusie en diversiteit.
Als universitair hoofddocent verzorg je onderwijs in het staatsrecht, in de bachelor- en masterfase van de opleiding Rechtsgeleerdheid. Afhankelijk van voorkeuren en expertise kun je een bijdrage leveren aan onze afstudeerrichting Jurist & Overheid en aan de Engelstalige socio-juridische bachelor Law in Society. Daarnaast doe je onderzoek binnen een van de onderzoeksprogramma's 'Grondrechten, Regulering en de Verantwoordelijke Overheid' of 'Public Contracts: Law and Governance'. Onze onderzoeksprogramma's zijn georganiseerd rond actuele maatschappelijke uitdagingen. Meer informatie hierover is te vinden op: https://vu.nl/nl/over-de-vu/meer-over/rechten-onderzoeksprogramma-s.
Als universitair hoofddocent lever je een bijdrage aan de werving van extern gefinancierd onderzoek en/of onderwijs. Ook bestuurstaken binnen de sectie of de faculteit worden van je verwacht.

Jouw taken
 • je geeft onderwijs, inclusief coördinatiewerkzaamheden, bijdragen aan onderwijsvernieuwing en scriptiebegeleiding
 • je verricht zelfstandig wetenschappelijk onderzoek binnen één van de onderzoeksprogramma's en begeleidt jongere collega's
 • je draagt bij aan de werving van extern gefinancierd onderzoek en/of onderwijs

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Je bent in staat zelfstandig onderzoek te verrichten en onderwijs te verzorgen, maar bent ook een teamspeler. Daarnaast heb je:
 • een gevestigde academische reputatie, blijkend uit wetenschappelijke publicaties en lidmaatschappen van redacties en wetenschappelijke organisaties
 • een afgeronde promotie in het staats- of bestuursrecht
 • ruime ervaring met het geven en coördineren van universitair onderwijs, en aantoonbare goede communicatieve, didactische en organisatorische vaardigheden
 • de Basis- of Seniorkwalificatie Onderwijs (BKO/SKO), of de bereidheid deze op korte termijn te behalen
 • bereidheid en enthousiasme om organisatorische taken te verrichten

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 18 maanden.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €5.506 (schaal 13) en maximaal €7.362 (schaal 14) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Universitair hoofddocent 1, Universitair hoofddocent 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 18 maanden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • mogelijkheid tot sparen van vakantiedagen, bijvoorbeeld voor sabbatical leave
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega's draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 4.500 studenten.

Over afdeling
De sectie Staats- en bestuursrecht biedt een dynamische en inspirerende werkomgeving. De sectie hecht grote waarde aan de kwaliteit van het onderzoek en onderwijs en aan een goede onderlinge werksfeer.

Specificaties

 • Universitair hoofddocent
 • 30.4—38 uur per week
 • €5506—€7362 per maand
 • Universitair
 • 12745

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you