Informatie manager onderzoek (1.0 FTE)

Informatie manager onderzoek (1.0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
27 sep 14 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De onderzoeksinfrastructuur van de Erasmus Universiteit ontwikkelt zich in fors tempo. Open Science, de digitale transformatie, de vernetwerking met de samenleving: het zijn allemaal trends die een sterke invloed hebben op de werkomgeving van onze onderzoekers. De Erasmus Universiteit heeft een sterk research profiel in de sociale wetenschappen en het onderzoek behoort internationaal tot de top. Om deze ontwikkeling te begeleiden en ons strategisch hierover te adviseren zoeken we een informatiemanager onderzoek.

Functieomschrijving

De onderzoeksinfrastructuur van de Erasmus Universiteit ontwikkelt zich in fors tempo. Open Science, de digitale transformatie, de vernetwerking met de samenleving: het zijn allemaal trends die een sterke invloed hebben op de werkomgeving van onze onderzoekers. De Erasmus Universiteit heeft een sterk research profiel in de sociale wetenschappen en het onderzoek behoort internationaal tot de top. Om deze ontwikkeling te begeleiden en ons strategisch hierover te adviseren zoeken we een informatiemanager onderzoek.

De opgave is om een omgeving van digitale diensten te ontwikkelen voor onderzoekers die hun in staat stelt hun data goed te beheren, veilig internationaal samen te werken met academische en niet-academische partners, de privacy van deelnemers in hun onderzoek te waarborgen, hun onderzoeksresultaten te kunnen delen en proactief op externe financieringskansen in te kunnen spelen. Open waar mogelijk, gesloten waar noodzakelijk. De EUR heeft de FAIR-principes geadopteerd.

Als informatiemanager onderzoek vertegenwoordig je de diensten die research support leveren: Erasmus Research Services, Erasmus Digitalization & Information Services en de bibliotheek. Vanuit de vraag in de onderzoeksorganisatie bouwen we door aan een passende digitale infrastructuur.

Je hebt een onafhankelijke rol: je maakt deel uit van de staf van de bibliotheek en je rapporteert rechtstreeks aan de directeur van de bibliotheek en de directeur ERS. Daarnaast participeer je in het kernteam van informatiemanagers, samen met de informatiemanager van de faculteiten en diensten op het gebied van onderwijs en bedrijfsvoering. Op basis van de strategie van de diensten en de behoeftes van de onderzoekers en de faculteiten weet je samen met het kernteam van informatiemanagers een passende digitale visie te ontwikkelen op het terrein van onderzoek. De Universiteit vertegenwoordigen in nationale (SURF, UKB) en internationale gremia hoort bij de functie.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Minimaal 5 jaar relevante ervaring met informatiemanagement, bij voorkeur in een academische omgeving;
  • Visie op onderzoeksondersteuning en de digitale omgeving die daarvoor nodig is in het bijzonder voor samenwerking met derde partijen, subsidies, datamanagement en/of ontwikkelingen in Open Science;
  • Netwerker, die gemakkelijk communiceert op verschillende niveaus in de organisatie
  • Je beschikt over een flinke dosis tact en organisatiesensitiviteit, onderscheidt gemakkelijk hoofd- en bijzaken in complexe vraagstukken en je stelt prioriteiten
  • Goede beheersing van Nederlands en Engels (minimum C1)

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een dynamische werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De startdatum van deze functie is zo spoedig mogelijk, en de functie is gevestigd in Rotterdam, bij de Universiteitsbibliotheek. De functie bedraagt 1.0 fte met als functieprofiel Beleidsadviseur 1. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €5.506, - en €6.702, - bruto per maand (schaal 13), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek heeft een open cultuur: samenwerking en verantwoordelijkheid nemen vinden we belangrijk. De bibliotheek is de content manager van de universiteit en helpt onderzoekers en studenten bij het creëren en verspreiden van kennis.

Erasmus Research Services

Erasmus Research Services (ERS) stimuleert excellent onderzoek en kennisvalorisatie om maximale positieve maatschappelijke impact te realiseren.  Op de volgende onderwerpen levert ERS ondersteuning: business development, subsidies, juridische aspecten aangaande onderzoek, open science, research datamanagement, ethische toetsing en research intelligence. 

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • max. 40 uur per week
  • €5506—€6702 per maand
  • HBO
  • ESE/UB/20220927-2

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you