Lab technicus bij het Erasmus Behavioural Lab (0,8-1,0 FTE)

Lab technicus bij het Erasmus Behavioural Lab (0,8-1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
27 sep 10 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Spreekt het jou aan om te werken in een high tech lab omgeving? Vind jij het een uitdaging om onderzoekers en studenten bij te staan in hun onderzoeksactiviteiten en wil jij je verder verdiepen in laboratorium onderzoekssoftware? Lees dan snel verder en solliciteer op deze vacature.

Functieomschrijving

Binnen het Erasmus Behavioural Lab zijn wij op zoek naar een lab technicus. Als lab technicus ben je onderdeel van een interdisciplinair ondersteuningsteam dat verantwoordelijk is voor de dagelijkse activiteiten in het onderzoekslab. Je bent betrokken bij alle aspecten van ondersteuning in gedragsmatig en fysiologisch onderzoek. Je werkt in een lab omgeving waar labonderzoek plaatsvindt en gebruik wordt gemaakt van hightech sensoren die een breed scala aan fysiologische signalen opnemen. Jij bent met het team verantwoordelijk voor het bijstaan van de onderzoekers en studenten in hun onderzoeksactiviteiten en in de coördinatie van hun labgebruik.

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Instellen en onderhouden van laboratoriumapparatuur en -functionaliteiten, zoals EEG, video-observatie faciliteit, virtual reality, eye tracking, biofeedback-apparatuur, enz.
 • Installeren, configureren en het in gebruik nemen van wetenschappelijke softwareprogramma's.
 • Schrijven en aanpassen van softwarecode, scripts en apps.
 • Helpen van onderzoekers bij het programmeren en voorbereiden van experimenten, bouwen van testopstellingen, programmeren, data-analyse, enz.
 • Handleidingen ontwikkelen voor apparatuur en procedures en trainingen geven aan studenten en onderzoeksassistenten.
 • Het meten van de precisie van apparatuur zoals beeldschermen en toetsenborden.

Erasmus Behavioural Lab (EBL)

Het EBL (https://ebl.eur.nl/) is de experimentele omgeving voor gedragsonderzoek op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het EBL is een samenwerkingsverband tussen de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) en het Erasmus Research Institute of Management (ERIM). Het EBL beschikt over een breed scala aan hoogwaardige onderzoeksruimtes en specialistische opstellingen voor gedragsonderzoek. Onderzoekers kunnen gebruik maken van de laboratoriumfaciliteiten en een reeks hulpmiddelen om op de best mogelijke manier gegevens te verzamelen. Het technisch ondersteunend personeel van het EBL biedt dagelijkse laboratoriumondersteuning en werkt samen met de onderzoekers aan geschikte technische oplossingen voor hun experimenten.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Als lab technicus heb je een hands-on attitude, wat betekent dat je initiatieven neemt, flexibel bent en dagelijks problemen oplost. Je bent gemotiveerd om nieuwe vaardigheden aan te leren en zelfstandig problemen op te lossen. Je hebt aandacht voor details en je bent comfortabel met het wisselen tussen meerdere taken. Daarnaast ben je zeer gemotiveerd om in een multiculturele en dynamische omgeving te werken.

Verder beschik je over:

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau en (theoretische) kennis op een relevant gebied, bijv. ICT, elektronica, embedded systemen, softwareontwikkeling.
 • Vaardigheid in computer programmering of web/app ontwikkeling.
 • Vaardigheid in, of bereidheid tot het leren van, laboratorium onderzoeksoftware.
 • Affiniteit met gedragsonderzoeksmethoden (is een pre).
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Engels en Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is zo snel mogelijk, en de functie is gevestigd op campus Woudestein in Rotterdam. De functie bedraagt 1 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.098, - en € 4.257,- bruto per maand (schaal 9), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

 • IT
 • 32—40 uur per week
 • €3098—€4257 per maand
 • MBO+
 • ESSB/FACB/27092022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you