Universitair docent Engelstalige Letterkunde (tenure track)

Universitair docent Engelstalige Letterkunde (tenure track)

Geplaatst Deadline Locatie
3 okt 16 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

We zoeken een universitair docent voor het versterken van de leerstoel Engelstalige Letterkunde. De kandidaat die wij zoeken is gepromoveerd in de Engelstalige letterkunde en heeft ervaring met het geven van onderwijs op bachelor en/of (research) maste...

Functieomschrijving

De leerstoelgroep Engelstalige Letterkunde verzorgt een aantal internationale opleidingen: de bacheloropleiding Literature and Society, de mastertrack English Literature in a Visual Culture, en de research mastertrack Literature and Contested Spaces (vanaf september 2023 Environmental Humanities). Als UD verzorg je verschillende vakken en begeleid je scripties en stages op bachelor- en masterniveau. Daarnaast vervul je bestuur- en beheertaken als sectievergaderingen en lidmaatschap van de opleidings- of examencommissie.

Het onderzoek van de leerstoelgroep concentreert zich rond de programma's "Globalisation, Capitalism, Colonialism" en "Environmental and Health Humanities" van het interfacultaire onderzoekinstituut CLUE+, met als focus de Engelstalige literatuur in de breedste zin van het woord -- van vroegmodern toneel tot hedendaagse comics. Als UD draag je bij aan het onderzoekspotentieel van de sectie door tijdens je tenure track een aanvraag te schrijven voor een NWO of ERC-project. Je aanstelling bestaat uit 60% onderwijstijd; 30% onderzoekstijd en 10% bestuur en beheer.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Een geschikte kandidaat voldoet aan de volgende eisen:
 • gepromoveerd in het domein van de Engelstalige letterkunde
 • relevante publicaties in internationaal gerefereerde tijdschriften
 • interesse in het verder ontwikkelen van eigen onderzoeksthema's in projectaanvragen
 • ervaren, enthousiast en vaardig in academisch onderwijs, bijvoorbeeld blijkend uit onderwijsevaluaties
 • in bezit van de Nederlandse Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO), of bereid deze binnen afzienbare tijd te behalen
 • ervaring in het begeleiden van bachelor- en masterscripties
 • uitstekende beheersing van zowel het Nederlands als het Engels

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 jaar.

Wij bieden een tenure-track positie aan op het niveau van universitair docent voor de duur van 5 jaar met ingang van 1 januari 2023. Tenure kan worden bereikt indien aan de facultaire criteria voor universitair docent wordt voldaan. Tijdens de duur van de tenure track zullen de prestaties worden geëvalueerd op het vlak van onderwijs, publicaties, pogingen om hetzij individueel, hetzij in consortia onderzoeksfinanciering te verwerven, academische dienstverlening en valorisatie. Na een positieve evaluatie wordt een vaste aanstelling aangeboden.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal € 3.974 (schaal 11) en maximaal € 5.439 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel universitair docent 2 en staat open voor 1 fte.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Geesteswetenschappen
De Faculteit der Geesteswetenschappen verbindt verschillende vakgebieden: Taal, Literatuur en Communicatie, Kunst en Cultuur, Geschiedenis, Oudheidwetenschappen en Filosofie. Ons onderwijs en onderzoek focussen op actuele thema's uit samenleving en wetenschap: van kunstmatige intelligentie tot beeldcultuur, van urbanisatie tot slavernijgeschiedenis, van 'fake news' in de journalistiek tot communicatie in organisaties. We zetten sterk in op kleinschalig, vernieuwend onderwijs en op interdisciplinair onderzoek.

Werken bij Geesteswetenschappen is bijdragen aan de kwaliteit van toonaangevend onderwijs en onderzoek, in een inspirerend en persoonlijk werk- en studieklimaat. De faculteit telt ongeveer 2.000 studenten en er werken ruim 350 medewerkers.

Specificaties

 • Universitair docent
 • max. 38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Gepromoveerd
 • 12843

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you