Universitair Docent Criminologie

Universitair Docent Criminologie

Geplaatst Deadline Locatie
3 okt 21 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij ervaring met criminologisch onderwijs en onderzoek en werk je graag samen in een multidisciplinair team van één van de grootste criminologie-instituten? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Je verzorgt onderwijs in de bachelor- en masteropleidingen Criminologie. Daarnaast verricht je wetenschappelijk onderzoek binnen het onderzoeksprogramma van de afdeling Strafrecht en Criminologie, 'Empirie en Norm bij Delinquent Gedrag en Strafrechtelijke Handhaving'. Voor deze vacature staat een voorkeur voor inhoudelijke expertise op het terrein van opsporing, politie en veiligheidszorg.

Jouw taken
 • het coördineren en verzorgen van onderwijs in de de bacheloropleiding en masteropleidingen Criminologie
 • het geven van hoorcolleges, werkgroepen en/of practica
 • het begeleiden van studenten bij het uitvoeren van onderzoeksopdrachten en het schrijven van werkstukken en scripties
 • het aanvragen en verkrijgen van financiering voor wetenschappelijk onderzoek
 • het uitvoeren van dat onderzoek en rapporteren over de resultaten in wetenschappelijke publicaties
 • het uitvoeren van bestuurlijke of organisatorische taken binnen de sectie criminologie

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • je beschikt over een doctoraal of master Criminologie, Sociale Wetenschappen, Psychologie of Rechtswetenschappen en je bent gepromoveerd binnen een van deze disciplines
 • je hebt ervaring met empirisch onderzoek en dat blijkt uit publicaties in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften
 • ervaring met het werven van externe onderzoeksfinanciering is gewenst
 • je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift
 • je hebt ervaring in academisch onderwijs (in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels) en beschikt over een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of bent bereid deze te behalen

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 18 maanden.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.974 (schaal 11) en maximaal €5.439 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Universitair docent 2 en staat open voor ten minste 0,6 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 18 maanden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling,
 • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof,
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer,
 • de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega's draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 4.500 studenten.

De sectie criminologie
Bij de sectie criminologie werken circa 50 collega's. De sectie maakt onderdeel uit van de afdeling Strafrecht en criminologie. Dit betekent dat er interdisciplinair wordt samengewerkt in onderwijs en onderzoek. Daarnaast wordt het wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd in samenwerking met het Nederlands Studiecentrum voor
Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR)

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • 22.8—38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Gepromoveerd
 • 12842

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you