Lokaal datamanager Beeldvorming

Lokaal datamanager Beeldvorming

Geplaatst Deadline Locatie
3 okt 30 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als lokaal datamanager ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig op gestandaardiseerde wijze verzamelen, rangschikken, documenteren van alle relevante patiëntgebonden informatie voor de verschillende studies en het verwerken van gegevens in verschillende databases. Hiermee draag je bij aan onderzoek ter verbetering van diagnose, prognose en behandeling van patiënten met prostaatkanker. Kom jij ons team versterken?

Naast bovenstaande taken en verantwoordelijkheden voor de huidige studies, is er ook behoefte aan verdere ontwikkeling van het datamanagement op de afdeling. Je kunt jouw kennis, ervaring en vaardigheden ook inzetten om het datamanagement naar een hoger niveau te tillen door bij te dragen aan een goede communicatie met zowel interne als externe partijen, ontwikkelen van standaard procedures (SOPs) en adviseren in de opzet voor nieuwe studies.

De focus in deze functie ligt momenteel op wetenschappelijke studies bij de doelgroep mannen met prostaatkanker, die worden behandeld met ofwel een reguliere behandeling ofwel een innovatieve behandeling met radioactiviteit. Zo hebben we nu ondersteuning nodig bij diverse fase II studies waarbij we het effect onderzoeken van een nieuwe therapieën (onder andere met radioactief lutetium-177 gelabeld PSMA) bij mannen met prostaatkanker in verschillende ziektestadia.

Je bent werkzaam binnen het researchbureau van de afdeling Beeldvorming en werkt nauw samen met het studieteam met diverse disciplines, zoals de researchverpleegkundige, doktersassistent, researchcoördinator, hoofdonderzoeker, behandelend artsen en (bio)medisch studenten. Er is een nauwe samenwerking met korte lijntjes.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Verzamelen van informatie over klinisch onderzoek door het lezen van (veelal Engelstalige) studie protocollen.
 • Verzamelen van patiëntgegevens voor diverse klinische studies en de vertaalslag maken van brondata naar de registratie van de gevraagde onderzoeksdata in elektronische Case Report Forms (eCRFs).
 • Op de juiste wijze trainen en begeleiden van (bio)medisch studenten ten aanzien van de dagelijkse invoer van de gevraagde onderzoeksdata in eCRFs.
 • Zorg dragen voor het kwalitatief hoogwaardig verwerken van data volgens geldende nationale en internationale wet- en regelgeving.
 • Overleggen met artsen en het studieteam over de voortgang en uitvoering van het onderzoek.
 • Onderhouden van contacten met interne en externe organisaties, zoals CRAs en studiemonitoren van de farmaceutische industrie.
 • Initiëren van (of betrokken bij het ontwikkelen van) studie specifieke procedures (SOPs) voor het verkrijgen van de juiste data op een doelmatige manier.
 • Initiëren van (of betrokken bij het ontwikkelen van) researchbureau-brede SOPs voor het verbeteren van het algemeen datamanagement op de afdeling.
 • Adviseren van (arts-)onderzoekers (onder andere PhD-studenten) in het opzetten van datamanagement voor onderzoeker-geïnitieerd wetenschappelijk onderzoek.
 • Beheren en structureren van bouwstenen voor gebruik in in-huis opgezette eCRFs (CASTOR EDC).
 • Ondersteunen van research coördinator bij de opstart en implementatie van nieuwe onderzoeken.
 • Signaleert afwijkingen en problemen.
Afhankelijk van jouw opleidingsniveau en ervaring kan het zijn dat het in eerste instantie een functie betreft waar nog ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Inschaling wordt dan in overleg afgestemd op de situatie.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zoeken een datamanager die analytisch sterk is. Je bent in staat zelfstandig, nauwkeurig en gestructureerd te werken aan meerdere projecten en taken onder tijdsdruk. Je bent flexibel in de wijziging van prioriteiten. Verder beschik je over de volgende competenties: teamspeler, klantgericht, kwaliteitsgericht, proactief, stressbestendig en communicatief vaardig.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:
 • Mbo+ of hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur (para)medisch opgeleid.
 • Ervaring als lokaal en/of centraal datamanager is een pre.
 • Afgeronde ICH-GCP cursus (of vergelijkbaar) of bereid deze te volgen.
 • Je hebt kennis van en/of ervaring met organisatorische opzet van klinische trials en registratie projecten, medische terminologie, (e)CRFs en diverse office toepassingen (zoals Word en Excel). Ervaring met CASTOR EDC is een pre.
 • Jouw beheersing van de Engelse taal is goed genoeg om Engelse teksten te kunnen lezen en begrijpen en om te communiceren met buitenlandse contactpersonen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.905 en € 3.863 (schaal 8) op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Beeldvorming verzorgt academische patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Het is een dynamische afdeling met meer dan 600 medewerkers, waarvan 170 onderzoekpersoneel verdeeld in 8 onderzoeksgroepen. Daarmee behoren we tot de één van de grootste afdelingen van het Radboudumc. Beeldvorming speelt een belangrijke rol bij diagnostiek van veel ziektes en aandoeningen. Hiervoor gebruikt de afdeling röntgenstraling (conventioneel en met CT-apparatuur), echografie, MRI en radioactieve stoffen.

We zijn in het bezit van state-of-the-art camera's, zowel voor patiënten als voor proefdieren (op het PRIME). Ook heeft de afdeling een GMP-gecertificeerd radiofarmaceutisch laboratorium, waar radiofarmaca die preklinisch ontwikkeld zijn snel vertaald kunnen worden naar gebruik in de kliniek.

Naast diagnostische onderzoeken worden op de afdeling ook behandelingen uitgevoerd, zoals angio-interventies of behandelingen met radioactieve stoffen, bijvoorbeeld van de schildklier en bij prostaatcarcinoom. De behandeling van deze patiënten gebeurt vaak in samenwerking met andere specialismen, afdelingen en onderzoekgroepen.

Als datamanager maak je deel uit van het researchbureau (12 mensen). In dit team werken verschillende professionals met het gezamenlijke doel om onze onderzoekers te adviseren, ondersteunen en faciliteren in het doen van wetenschappelijk onderzoek in de breedste zin van het woord. Dit doen we door ze te ontzorgen en wegwijs te maken op het gebied van wet- en regelgeving en intern beleid, terwijl de efficiëntie wordt behouden. Klantgerichtheid is daarvoor een belangrijke waarde. Wij gaan voor topkwaliteit en service, dit stimuleren wij in een open en collegiale sfeer.

Veel van de huidige studies vergelijken bijvoorbeeld een bestaande behandeling met een nieuwe behandeling. Dit om te kijken of de nieuwe behandeling betere overlevingskansen biedt of minder bijwerkingen heeft. Of om bij chronisch zieken te onderzoeken of er gedurende een langere periode niet behandeld hoeft te worden en de ziekte tegelijkertijd rustig blijft.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health(care). We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT
 • Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • 16—24 uur per week
 • €2905—€3863 per maand
 • MBO+
 • 170123-P1072361-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you