Werkgroepdocenten Psychologie

Werkgroepdocenten Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
3 okt 2 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Word jij enthousiast van het analyseren van menselijk gedrag en de werking van het brein, en wil je jouw enthousiasme en kennis graag overdragen aan gemotiveerde studenten van de bacheloropleiding Psychologie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Binnen de bacheloropleiding Psychologie wordt in elke cursus van het eerste en tweede jaar werkgroeponderwijs verzorgd. De inhoud van de werkgroepen verschilt per cursus, net als de didactische werkvormen die worden gebruikt. In het inhoudelijk onderwijs is het werkgroeponderwijs vooral bedoeld om activerend onderwijs te stimuleren, moeilijke stof uit hoorcolleges te verduidelijken en (gespreks)vaardigheden te oefenen. In het methodenonderwijs oefenen studenten de methodologie, diagnostiek en statistiek, en leren ze wetenschappelijk schrijven.

Als werkgroepdocent begeleid je wekelijks een aantal werkgroepen van ongeveer 20 Nederlandse en/of internationale studenten. Daarnaast heb je een belangrijke rol in het nakijken en van feedback voorzien van de verslagen binnen het methodenonderwijs. Je wordt aangesteld voor het geven van werkgroepen bij zowel de inhoudelijke vakken als werkgroepen bij het methodenonderwijs. Je neemt deel aan vakoverleggen, evaluatie-bijeenkomsten en intervisies.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde universitaire masteropleiding Psychologie
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als (werkgroep)docent in het hoger onderwijs
 • Je hebt een goed begrip van statistiek
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • Je kunt goed samenwerken en leert graag van je collega's
 • Je kunt je werkzaamheden goed plannen en afbakenen, bijvoorbeeld met betrekking tot het nakijken van verslagen en het voorbereiden van onderwijs
 • Je ziet het als een leuke uitdaging om studenten te activeren en motiveren

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 maanden.

Je maakt deel uit van een internationaal team van ruim 30 enthousiaste junior docenten met een hart voor Psychologie en onderwijs. Bij elke cursus die je geeft werk je nauw samen met je collega's en met de cursuscoördinatoren. Het is mogelijk om je Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) te behalen; in dit traject ontwikkel je je eigen stijl van lesgeven, ga je aan de slag met het ontwerpen van een (deel van een) cursus, en ben je uiteindelijk aantoonbaar bekwaam in het geven van universitair onderwijs. Daarnaast worden er regelmatig workshops en trainingen aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van blended learning en activerend onderwijs. Ter voorbereiding op je eerste werkgroepen neem je deel aan een aantal trainingen, samen met de andere beginnende docenten.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 (schaal 10) en maximaal €4.670 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor ten minste 0,6 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van medio december 2022 of medio januari 2023 tot medio augustus 2023; verlenging behoort tot de mogelijkheden. Indien je aantoonbare ervaring hebt als (werkgroep)docent in het hoger onderwijs kan een arbeidsovereenkomst aangegaan worden voor de duur van 4 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Specificaties

 • Lector
 • Gedrag en maatschappij
 • 22.8—34.2 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 12854

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you