Universitair docent

Universitair docent

Geplaatst Deadline Locatie
5 okt 30 okt Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Houd jij van methodologische vernieuwingen in de psychologie? Vernieuwend onderwijs in methodologie en statistiek, collega’s meenemen in methodologische vernieuwingen, en zelf meewerken aan het ontwikkelen van methodologische innovaties? Als jij hier enthousiast van wordt, dan ben jij misschien de nieuwe collega die wij zoeken!

Voorbeelden van cursussen die wij geven zijn de inleidende cursus Inleiding Onderzoek (een algemene laagdrempelige inleiding), de cursus Kwalitatief Onderzoek (over o.a. kwalitatief onderzoek en cognitieve interviews), de cursus Cross-sectioneel Onderzoek (over o.a. validiteit en factoranalyse), en de cursus Longitudinaal Onderzoek (over o.a. multilevel analyse). Deze vallen binnen de leerlijn Onderzoek waar onze sectie voor verantwoordelijk is. Onze onderzoekslijn is vormgegeven rondom definities van constructen, validiteit van meetinstrumenten, en inzet van (intensieve) longitudinale methoden. We gebruiken zowel kwalitatieve methoden, kwantitatieve methoden, als methoden voor evidentiesynthese. In het onderwijs gebruiken we jamovi, SPSS en R, en zowel ons onderwijs als ons onderzoek geven we zoveel mogelijk vorm volgens de Open Science principes, met aandacht voor het openbaar publiceren van data en materialen en het preregistreren van onderzoek.

Binnen de leerlijn Onderzoek geef je samen met je collega’s vorm aan de verdere ontwikkeling en begeleiding van dit (online) onderwijs, waarbij het doel is studenten te leren systematisch gebruik te maken van onderzoeksmethoden, en hen te leren kritisch na te denken over psychologisch onderzoek. Naast het vormgeven en begeleiden van onderwijs in de Onderzoekspractica begeleid je ook studenten in hun bachelor- en masteronderzoek. Je draagt ook bij aan het wetenschappelijk onderzoek (30%) binnen de MenT onderzoekslijn, en tot slot draag je je expertise uit in externe netwerken, zowel in de faculteit, in de universiteit als daarbuiten, en neem je initiatief in het verwerven van onderzoeks- en/of onderwijsprojecten.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Je bent gepromoveerd in de psychologie, methodologie, statistiek, of een nauw gerelateerd veld. Je hebt een specifieke affiniteit met en expertise in methodologie, bijvoorbeeld de methoden van kwalitatief onderzoek, kwantitatief onderzoek, en/of systematische reviews en meta-analyses. Je hebt affiniteit met de Open Science benadering, en bij voorkeur ervaring met het openbaar publiceren van data, materialen, preregistraties, en preprints. Je hebt affiniteit met Open Source ICT en maakt jezelf snel nieuwe softwarepakketten eigen. Ervaring met R strekt tot aanbeveling. Je hebt affiniteit met vernieuwing van onderwijs en bezit een BKO-kwalificatie of bent bereid die te halen. Je krijgt energie van afstandsonderwijs geven aan studenten en je zet je in voor up-to-date activerend onderwijs. Ervaring met het verwerven van subsidies en het begeleiden van promovendi strekt tot aanbeveling. Je spreekt vloeiend Nederlands en kunt op academisch niveau schrijven in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur 18 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.439,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof.

De Open Universiteit faciliteert het ‘hybride werken’, waarbij er zowel thuis als op kantoor gewerkt wordt. Bij een fulltime dienstverband ben je minimaal twee dagen per week aanwezig op de campus in Heerlen.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Faculteit Psychologie

De faculteit Psychologie is sterk in onderwijs, onderzoek en valorisatie. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie. De masteropleiding Psychologie heeft vijf varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische kinder- en jeugdpsychologie, Klinische psychologie en Levenslooppsychologie. Daarnaast maakt de masteropleiding Gezondheidswetenschappen organisatorisch onderdeel uit van de faculteit. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats binnen het onderzoeksprogramma ‘Understanding human change in a dynamic, digital era’.

Wij zijn de sectie Methoden en Technieken: een enthousiaste groep collega’s die verspreid wonen over het hele land. Hoewel onze inhoudelijke achtergronden uiteenlopen delen we een enthousiasme voor methodologie van onderzoek, de bijbehorende analysetechnieken en de onderliggende wetenschapsfilosofische uitgangspunten. We worden verder verbonden door ons hart voor onderwijs. Omdat iedereen verspreid over het land woont zijn overleggen vaak virtueel, maar ook elke twee maanden in Utrecht, waarna we vaak samen wat gaan drinken en eten. De sectie vormt samen met de sectie Algemene Psychologie de vakgroep Theorie, Methoden, en Statistiek.

Specificaties

  • Universitair docent; Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • 30.4—38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AC/FAC/PSY/22116

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you