Applicatiebeheerder Business Intelligence

Applicatiebeheerder Business Intelligence

Geplaatst Deadline Locatie
7 okt 2 jan Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het ICT Shared Service Center van de Universiteit Leiden heeft ruimte voor een:

Applicatiebeheerder Business Intelligence

Het ICT Shared Service Center (ISSC ) is het IT kennis-, support- en innovatiecentrum van de Universiteit Leiden, een van de meest gerenommeerde universiteiten van Europa. Dagelijks maken tienduizenden studenten, medewerkers en alumni gebruik van zeer uiteenlopende IT voorzieningen.

Binnen het ISSC is het Business Application Services team verantwoordelijk voor betrouwbare en altijd relevante informatievoorziening. We maken dit mogelijk met doorlopende ontwikkeling en innovatie en realiseren zo effectieve verwerking van bedrijfsdata en informatiestromen én correcte management analyses en rapportages. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het Data Intelligence team van het Administratief Shared Service Center (ASSC). Het team bestaat uit een aantal interne en externe ontwikkelaars, een applicatiearchitect en front-end specialist. Het team werkt met twee-wekelijkse sprints en volgens de Scrum methodiek.

Als Technisch Applicatiebeheerder Business Intelligence verveel jij je zeker niet. Werkzaamheden waar je je zoal mee kunt bezighouden zijn ervoor zorgen dat jouw applicaties, zoals Business Objects en SAP-BW, beschikbaar en technisch in orde zijn, en het samen met je team uitwerken van story's. Je legt de link tussen de techniek en de functionele vraag, je zorgt voor vloeiende communicatie tussen de twee afdelingen en je neemt deel aan stand-ups en de andere team rituals.

Wat kan je verder verwachten als Technisch Applicatiebeheerder BI:
Als jij het een uitdaging vindt om wensen, wijzigingen, updates en upgrades op alle niveaus in de architectuur te realiseren ben je hier op je plek! Hier ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor. Ook maak je inschattingen van de aard, impact en effecten van releases en wijzigingen op de BI-omgeving.

Jouw initiatief is meer dan welkom om te zorgen dat de omgeving zo stabiel mogelijk wordt gehouden. Denk aan activiteiten om incidenten en problemen te voorkomen en op te lossen, inclusief de testomgeving. Je initieert daarnaast relatie- en wijzigingsbeheer naar de hostingleverancier van de database en applicatieservers en voert dit uit, en ook het initiëren en uitvoeren van user-management (authenticatie & autorisatie) behoren tot je takenpakket.

In deze rol ben jij ook degene die mogelijke technische- en procesknelpunten signaleert en je doet hier verbetervoorstellen voor. Daarnaast ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor de bereikbaarheidsdiensten van het ISSC.

Dit is ook werken bij team Business Application Services:
We zijn bezig met een flink aantal innovatieprojecten zoals optimalisatie van de routines in het data warehouse, de migratie naar nieuwe BI software en implementatie van process automation software om onze processen te optimaliseren waarin ook een rol voor jou is weggelegd. Je krijgt je eigen 'projecten', wat jou de vrijheid geeft om de juiste kanalen in te schakelen en je eigen oplossing te creëren; binnen de kaders is er veel ruimte voor eigen initiatief.

De lijnen zijn kort, wat betekent dat als je iets goeds bedenkt, het vrijwel direct geïmplementeerd kan worden. Wanneer je je wilt ontwikkelen in je functie of naar een andere rol, zowel binnen als buiten het ISSC, zijn daar volop mogelijkheden voor.

De sfeer in dit team is collegiaal, betrokken, gemotiveerd en verbetergericht. Er zijn regelmatig team- en afdelingsbijeenkomsten en uitjes, en ook borrels en bbq's komen geregeld voorbij.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Profiel
Deze functie past bij uitstek bij jou als je doorlopend wilt blijven leren en ontwikkelen. Belangrijk is verder dat je communicatief sterk bent en goed weet te communiceren met je team en de business. Je herkent je in kenmerken als analytisch sterk en assertief, en samenwerken gaat jou goed af. Je bent iemand die graag initiatief neemt, goed kan plannen en organiseren en je houdt het overzicht. Je hebt een praktische instelling en je blijft onder alle omstandigheden de klant centraal stellen.

Functie-eisen:
 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van IT, dit blijkt uit relevante werkervaring en/of een diploma,
 • Minimaal drie jaar ervaring met technisch Data warehouse beheer en ontwikkeling in een vergelijkbare functie,
 • Je beheerst vloeiend de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Verder is het en pré wanneer je:
 • Kennis van en ervaring hebt met SAP,
 • Kennis van en ervaring hebt met verschillende databases (HANA DBA, MSSQL),
 • Ervaring met het werken op basis van Scrum/Agile/DevOps.

Arbeidsvoorwaarden

Wat krijg je?
Wil je werken in de dynamische omgeving van de Universiteit met internationale studenten, collegezalen en altijd iets interessants te leren op steenworp afstand van de levendige Leidse binnenstad? Hier vind je geen strakke pakken en commerciële cultuur maar een prettige informele werksfeer waar leren en innovatie centraal staan.

En verder:
 • Een aantrekkelijk en marktconform salaris van tussen € 3098,- en € 4257,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling van 38 uur (hoewel alles tussen 32 en 40 uur ook mogelijk is), dat is schaal 9 cao Nederlandse Universiteiten;
 • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • Behoorlijk wat aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, vakantiegeld, zeer aantrekkelijke pensioenregeling, op jaarbasis 9 weken vakantie (incl. adv dagen), betaald ouderschapsverlof en zelfs keuzes in arbeidsvoorwaarden;
 • Werk je in overleg flexibel deels op kantoor, en deels thuis;
 • Werken binnen een universitaire, educatieve en academische omgeving;
 • De mogelijkheid om te werken aan een leuk product bij een vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteit;
 • Goede balans tussen werk en privé;
 • Inspirerende omgeving met volop mogelijkheden jezelf op te leiden en trainen.
Diversiteit en inclusie
Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Specificaties

 • IT
 • €3098—€4257 per maand
 • HBO
 • 9246

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you