Agile Tester

Agile Tester

Geplaatst Deadline Locatie
7 okt 6 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij op zoek naar een dynamische IT job met veel ruimte voor jouw ontwikkeling en een hele prettige werksfeer? Kom dan werken bij het ICT Shared Service Centre (ISSC) van de Universiteit Leiden als

Functieomschrijving

Wat ga je concreet doen
In deze afwisselende en uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor het managen van testprocessen, het verder opzetten van testbeleid en het opstellen van testplannen. Ook het automatiseren van testscripts met behulp van testontwerp-technieken en Exploratory testen staan op jouw agenda. Je coördineert de (al dan niet geautomatiseerde) testscripts ook en voert deze uit en ook de (geautomatiseerde) regressietestscripts beheer je en pas je aan.

Story's en testscenario's valideer je en stem je af met de Product Owner, Business Owners en het team. Je gaat aan de slag met het verder opzetten van CI/CD. Je bent continu bezig met het verbeteren van de kwaliteit binnen het (team)proces en je brengt snel nieuwe kennis en (test)methodes en technieken in in het team. Je bent gefocust op het naar een hoger niveau tillen van testmanagement en testautomatisering, zowel binnen je team als binnen het ISSC.

Wie ben jij
Je houdt van aanpakken en doorpakken, bent een teamplayer binnen het agile team en brengt senioriteit mee. Informatie en kennis deel je op een heldere en toegankelijke wijze, een echte vakinhoudelijke vraagbaak voor je collega's. Je houdt het overzicht, denkt in oplossingen en draagt richtinggevende verbeteringen aan.

Je hebt een T-shape met een focus op de testrol, je hebt affiniteit met functioneel beheer en het oppakken van taken zoals:
 • Coördinatie en afhandeling van functionele incidenten en gebruikersvragen
 • Het verzorgen van gebruikerstrainingen en gebruikerscommunicatie en het opstellen van gebruikershandleidingen
 • Het monitoren van de bestaande informatievoorziening om problemen te ontdekken of te voorkomen zodat de continuïteit, veiligheid en betrouwbaarheid van de informatievoorziening gewaarborgd wordt

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Wat breng je mee
 • HBO/WO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding binnen het IT vakgebied
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als tester
 • Kennis van testtooling zoals SOAP UI, Postman, etc.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met testautomatisering
 • Certificering ISTQB of TMap
 • Agile mindset
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
Verder is het een pré wanneer je
 • Affiniteit hebt met webomgevingen
 • Ervaring hebt met CMS
 • Kennis hebt van Jira, Confluence, TOPdesk, Jenkins en Gitlab.
Competenties die jou op het lijf geschreven zijn
 • Nieuwsgierig, inventief en leergierig
 • Zelfreflecterend en verantwoordelijk
 • Ondernemend, klantfocus, coördinerende vaardigheden
 • Nauwkeurig en kwaliteitsbewust.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € [[salarisMin]],- en maximaal € [[salarisMax]],- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal [[ufoSchaal]]).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, mogelijkheden tot een sabbatical leave en om via een keuzemodel je arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

Diversiteit

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te zijn waarin alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. We verwelkomen diversiteit in ervaringen en perspectieven omdat zij onze universitaire gemeenschap verrijken en versterken.

Werkgever

Universiteit Leiden, ICT Shared Service Centre (ISSC)

Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de ICT-dienstverlener van de Universiteit Leiden, een van Europa's meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Met ongeveer 150 collega's produceren en leveren wij moderne en flexibele ICT-diensten voor onze universitaire researchers, docenten, 32.000 studenten en bedrijfsvoering. Wij ontwikkelen en beheren onder andere state-of-the-art (mobiele) workspaces en moderniseren continu het geavanceerde ICT-netwerk en onze private-cloud omgeving. Naast het applicatiebeheer van de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, ontwikkelen/ beheren we robuuste universitaire rekenfaciliteiten en storage voorzieningen, meerdere datacenters en een supercomputer. Dit alles binnen een continu veranderende omgeving waarbij we steeds meer in energieke teams agile werken. De prachtige uitdagingen waar we voor staan, vragen om collega's die op zoek zijn naar deze dynamiek en die het erg leuk vinden om zichzelf vakmatig continu op hoog niveau te ontwikkelen. Binnen het ISSC zijn hier veel mogelijkheden voor! Er is alle ruimte voor een bij jou en jouw functie passend arrangement met interessante opleidingen en uitdagende trainingen. Verder beschik je over veel verlofdagen, kun je in overleg deels thuiswerken en krijg je een laptop van de zaak.
We vinden het belangrijk dat je met je eigen unieke talent een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van het ISSC. Ons streven is een inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Zie voor meer informatie de website van ISSC.

Afdeling

Customer Applications Services (CAS)

Werken bij de ISSC afdeling Customer Applications Services (CAS) betekent in agile teams met state-of the-art ICT toolings waarde leveren aan de faculteiten en expertisecentra van de universiteit en ook aan bibliotheek, bestuursbureau, facilitair bedrijf, vastgoed, hr en finance.

Specificaties

 • IT
 • 32—38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • HBO+
 • 12121

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Niels Bohrweg 1, 2333CA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you