Financieel Bedrijfseconomisch Specialisten Akker-, Tuin- en Landbouw

Financieel Bedrijfseconomisch Specialisten Akker-, Tuin- en Landbouw

Geplaatst Deadline Locatie
14 okt 29 nov Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij kennis van de economische en technische processen binnen de agrarische sector? En heb je daarnaast ervaring met financieel bedrijfseconomische administratie? Wil je werken op één van onze regiokantoren in Alkmaar, Dalfsen, Drachten, Haaksbergen, Goes, Oisterwijk, Meijel of op één van onze twee hoofdlocaties Wageningen en Den Haag?

Voor verschillende onderzoeken van Wageningen Economic Research verzamel je gegevens over de bedrijfsvoering en financiële resultaten van (glas)tuinbouwondernemers en/of landbouwondernemers, die deelnemen aan het Bedrijveninformatienet. Deze gegevens verzamel je uit de bedrijfsadministratie of digitaal (elektronische facturen), leidt je af uit bedrijfseconomische boekhoudingen van de accountant, of door het afnemen van vragenlijsten bij de ondernemer. De gegevens leg je vervolgens vast in onze database en stel je beschikbaar voor collega-onderzoekers. Voor de ondernemer stel je een jaarverslag op met het bedrijfsresultaat en de belangrijkste milieu-indicatoren en maak je een digitaal bedrijfsvergelijkend overzicht in MijnAgrimatie.nl. Tijdens je bezoek aan de ondernemer licht je dit jaarverslag toe en beantwoord je eventuele vragen. Gelijktijdig start je in dit gesprek de dataverzameling voor het nieuwe jaar op. Jaarlijks werf je ook enkele nieuwe deelnemers aan het Bedrijveninformatienet om het natuurlijk verloop op te vangen. In deze functie ben je ongeveer een dag per week buiten de deur.

Wageningen Economic Research bestaat uit zeven expertisegroepen, deze functie valt binnen de expertisegroep Bedrijveninformatienet (BIN). Met ruim 60 medewerkers zijn wij gespecialiseerd in het verzamelen en administreren van de financiële cijfers en duurzaamheidsgegevens van circa 1.500 agrarische ondernemers in Nederland. Het project BIN is een wettelijke taak die wij uitvoeren in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Daarnaast zijn deze gegevens een belangrijke bron voor al het onderzoek dat Wageningen Economic Research doet naar een duurzame en economisch toekomstbestendige agrarische sector in Nederland. Deze onderzoeken doen wij in opdracht van overheden, agrarische bedrijven, sectororganisaties en ngo's zowel nationaal als internationaal.

Meer informatie over ons BedrijvenInformatieNet vind je hier: werkenbijBedrijvenInformatieNet. En wil je direct al een indruk krijgen van deze functie? Bekijk dan zeker onze bedrijfsfilm.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

 • je hebt een afgeronde agrarische en/of economische opleiding (mbo of hbo) aangevuld met een diploma moderne bedrijfsadministratie (MBA). Of je bent bereid het MBA-diploma te behalen, de opleidingskosten worden door ons vergoed;
 • je beschikt over kennis van en ervaring met de (glas) tuinbouw- dan wel landbouwsector;
 • je bent ervaren met digitale boekhoudsystemen en/of financiële automatiseringsprocessen, of verwacht hier snel in thuis te zijn;
 • je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, en bent iemand met een flexibele houding en klantgerichte instelling, waardoor je goed in staat bent om met een grote groep verschillende ondernemers om te gaan. Je kan je inleven in de wensen en behoeften van de ondernemers en bent in staat om je werkwijze hierop af te stemmen;
 • je bent betrokken en collegiaal, met een nauwkeurige werkwijze en oog voor detail. Iemand die cijfermatig goed onderlegd is, goed zelfstandig de werkzaamheden kan plannen en het vermogen heeft om ook onder tijdsdruk goed te presteren;
 • je bent in bezit van rijbewijs B omdat je een dag per week op pad gaat.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief , gebruik maken van de op de campus in Wageningen aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2.574,- tot maximaal €3.292,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 7). Bij een positieve ontwikkeling is er een mogelijkheid om door te groeien naar schaal 8 max (€3.824,-.) Een aanstelling van 24 - 36 uur per week is bespreekbaar.

Om goed contact te onderhouden met de deelnemers aan BIN werken de financieel bedrijfseconomisch specialisten vanuit verschillende locaties in Nederland. Naast onze twee hoofdlocaties (Wageningen en Den Haag) zijn wij regionaal met kleinere kantoren gevestigd in: Alkmaar, Dalfsen, Drachten, Goes, Haaksbergen, Meijel en Oisterwijk.
Bij ons is het mogelijk om hybride te werken; deels op kantoor en daarnaast kan je, in overleg, gedeeltelijk vanuit huis werken.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.
Binnen Wageningen University & Research maakt het Wageningen Economic Research samen met het Centre for Development Innovation en het universitaire Departement Maatschappijwetenschappen, deel uit van de Social Sciences Group. Wij omvatten de hele kennisketen van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, toegepast wetenschappelijk onderzoek en consultancy en capacity building.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Landbouw
 • max. 36 uur per week
 • max. €3262 per maand
 • MBO+
 • P804501-86

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you