Enterprise / informatie architect

Enterprise / informatie architect

Geplaatst Deadline Locatie
24 okt 17 nov Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Waar de geschiedenis van de Nederlandse Bibliografie, 15.000 gearchiveerde sites en ruim 120 kilometer bibliotheekmateriaal samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als enterprise / informatie architect zorgt dat onze applicaties goed en snel werken. Door jouw inzet werkt onze informatievoorziening altijd.

Functieomschrijving

Maak jij het mogelijk?     
Van fysieke bibliotheek naar een netwerkorganisatie in het digitale tijdperk. Die kant gaat de KB op en dat betekent: grote gevolgen voor onze dienstverlening en onze bijbehorende processen en systemen. Denk aan Delpher en DBNL, voor het raadplegen van boeken, kranten en tijdschriften. En denk aan het digitaal lenen van onze boeken via de app. Dat deze applicaties goed werken komt door onze platformen, systemen en ICT. Daarin heb jij als architect een grote rol. Samen met jouw 4 collega-architecten. 

Als enterprise / informatie architect werk je binnen jouw eigen domein. Samen met de domeineigenaar stel je architectuur op en breng je samen met jouw collega-architecten de enterprisearchitectuur in lijn, van business tot technisch. Zo zorg je voor samenhang tussen de applicaties. En er is meer. Jij bent de netwerk architect die: 

 • behoeftes en doelen afstemt met de domeineigenaar en andere stakeholders. 
 • behoeftes en doelen vertaalt naar passende modellen. 
 • strategische doelen vertaalt naar een passende overall enterprisearchitectuur. 

Daar komt bij dat je veel afstemt met jouw collega-architecten. Samen maken jullie elkaar beter.

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Ben jij het talent dat wij zoeken? 
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw begrip voor de gebruikers gecombineerd met jouw analytische vaardigheden en overtuigingskracht? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature enterprise / informatie architect aanvult met: 

 • wo-werk- en -denkniveau. 
 • minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van enterprise en informatiearchitectuur. 
 • minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van architectuurmodellering en tooling. 
 • ervaring met architectuur in een agile organisatie of een organisatie die een transitie doormaakt naar agile. 
 • kennis over hoe architectuur gedragen wordt. Daarbij heb je oog voor zowel de analyse als de mens. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Waar kan jij op rekenen? 
Als je kiest voor de KB dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere: 

 • een brutomaandsalaris tussen € 4.844 en € 6.230 (schaal 12).  
 • om te starten een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. 
 • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.  
 • 100% vergoeding van jouw ov-reiskosten. 
 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP. 
 • een dertiende maand (8,33%). 

Deze arbeidsvoorwaarden gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature enterprise / informatie architect is een dienstverband voor 32-40 uur per week aan de orde. Lees hier meer voor onze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een digitale, talige samenleving waar iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met andere netwerkpartners. 
 
We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team Informatiebeleid. Dit team werkt aan het inrichten van de online bibliotheek. Hoe jouw 15 toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als een divers team, met ervaren en onervaren collega’s, waarbij de sfeer altijd goed is. 

Specificaties

 • IT; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Taal en cultuur; Gedrag en maatschappij
 • €4844—€6230 per maand
 • Universitair

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you