Beleidsmedewerker onderwijs (0,8-1,0 FTE)

Beleidsmedewerker onderwijs (0,8-1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
2 nov 23 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als beleidsmedewerker onderwijs heb je een divers takenpakket. Het is een functie waarbij adviestaken op het gebied van onderwijs en kwaliteitszorg gecombineerd worden met secretariswerkzaamheden. Je bent een spin in het web binnen de faculteit: secretaris van docentberaden, medezeggenschap en de Onderwijs- en Examenregeling. Zo kun je proactief alle belangrijke onderwerpen die in de faculteit spelen aan elkaar verbinden.  Daarnaast verzorg je de klachtafhandeling van studenten, waarbij goed advies aan het bestuur voor afhandeling belangrijk is. Een andere belangrijke rol van deze functie is de kwaliteitszorg, daarbij word je coördinator en aanjager van het komende heraccreditatieproces voor de bachelor- en masteropleidingen Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht. Je ondersteunt de belangrijke onderwijsevaluatieprocessen van de faculteit en het is dan ook belangrijk dat je met jouw enthousiasme kunt zorgen dat de accreditatie goed verloopt.

 

Specifieke taken zijn:

 • Secretariaat opleidingscommissies en docentenberaden (bijvoorbeeld: updaten website, archiveren stukken, communicatie leden, opstellen verslagen)
 • Coördinator van de werkgroep her accreditatie Rechtsgeleerdheid en Fiscaal recht 2024
 • Het adviseren van de Directeur Onderwijs & Studentenzaken m.b.t. beleidszaken.
 • Projectleider en secretaris van de jaarlijkse cyclus m.b.t. het Onderwijs- en Examenregeling (OER)
 • Het onderzoeken en afhandelen van klachten van studenten.
 • Ondersteuning van de onderwijsevaluaties door het organiseren van student- en vakpanels en het voorbereiden en invoeren van de schriftelijke vakenquêtes.   

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met een universitaire opleiding Rechtsgeleerdheid, met enkele jaren ervaring als beleidsmedewerker.  Ervaring met accreditaties en OER-trajecten is een pre. Verder heb je een hands-on mentaliteit en beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels (voor Engels ten minste niveau B2 volgens CEFR). Je bent flexibel, raakt snel thuis in nieuwe onderwerpen en kunt goed organiseren. Je bent organisatiesensitief en hebt gevoel voor verhoudingen. Je bent ondernemend en resultaatgericht en heeft een goed conceptueel en analytisch vermogen. Je bent goed thuis in het werken met Word, en Excel en heeft affiniteit met andere ICT-applicaties.

Arbeidsvoorwaarden

Contractbasis: tijdelijke aanstelling voor één jaar, met vooruitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
Maximaal aantal uur per week: 38 uur per week (1.0 fte).

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten (cao NU). Het dienstverband wordt vooralsnog aangegaan voor de duur van één jaar, met vooruitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren. Bij deze functie hoort een salaris tussen de € 2.960,- en € 4.670,- euro bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van ervaring, volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Law

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 6000 studenten en werken ongeveer 500 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’. De bachelorfase kenmerkt zich door probleemgestuurd leren (PGL). Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er het mr.drs.- programma, de dubbelstudies van rechtsgeleerdheid met economie en bestuurskunde. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law postdoctoraal onderwijs.

Bij Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Het overkoepelende thema van Erasmus School of Law is dan ook ‘Where law meets business’: het gaat bij Erasmus School of Law om het samenspel tussen recht, praktijk en maatschappij. Zowel het onderzoek als het onderwijs van Erasmus School of Law is sterk sociaal en zakelijk georienteerdgeoriënteerd. Erasmus School of Law zet zich in voor het bevorderen van internationaal en interdisciplinair onderzoek, zoals blijkt uit haar deelname aan verschillende internationale onderzoeksamenwerkingen.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 32—40 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • AT-2022.11/beleidsmedewerker

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you