Instituutsopleider bedrijfsgeneeskunde SGBO

Instituutsopleider bedrijfsgeneeskunde SGBO

Geplaatst Deadline Locatie
2 nov 29 nov Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ter versterking van de Nijmeegse opleiding voor bedrijfsarts en voor verzekeringsarts zoekt het SGBO team een bedrijfsarts voor de functie van instituutsopleider en docent. Kom jij ons team versterken?

De SGBO vormt een zelfstandige eenheid binnen de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc. De SGBO verzorgt ook studentenonderwijs en draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek. De opleiding bestaat ruim 60 jaar. De SGBO groeit gestaag (circa 300 artsen in opleiding (aios) per begin 2023). De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde verzorgt, in samenwerking met eerstelijnspraktijken en instellingen in de regio, zorginnovatieprojecten, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs aan studenten geneeskunde en gezondheidswetenschappen. Deze afdeling kent naast de SGBO ook de vervolgopleidingen tot huisarts, specialist ouderengeneeskunde en verslavingsarts.Het SGBO wordt privaat gefinancierd en klantvriendelijkheid en relatiebeheer zijn belangrijke aandachtspunten.

Als instituut opleider Bedrijfsgeneeskunde SGBO werk je onder supervisie van de eerstverantwoordelijke instituutsopleider en wordt in aanvang gecoacht om voldoende ervaring en vaardigheid te verwerven als instituutsopleider en docent.

De instituutsopleider draagt, in nauw overleg met de eerstverantwoordelijke instituutsopleider en andere collega's, bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het onderwijs dat de SGBO verzorgt. Het takenpakket is afwisselend en uitdagend::
 • Begeleiden van een groep artsen in opleiding (aios) gedurende hun opleiding tot bedrijfsarts.
 • Bevorderen en bewaken van de professionele ontwikkeling en studievoortgang van individuele aios in overleg met hun praktijkopleider.
 • Voorbereiden en uitvoeren van onderwijs gericht op vakinhoudelijke onderwerpen.
 • Voorbereiden en beoordelen van toetsen en andere opdrachten.
 • Bijdragen aan het ontwikkelen en vernieuwen van onderwijsmateriaal.
 • Bijdragen aan organisatorische taken.
 • Begeleiden van en onderwijs vormgeven met gastdocenten.
 • Bijdragen aan het relatiebeheer van de SGBO.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

De nieuwe instituutsopleider heeft aantoonbare belangstelling voor onderwijs en de ontwikkelingen in het vakgebied. Je staat open voor feedback en bent bereid je competenties op het terrein van medisch vervolgonderwijs te versterken. Je bent een teamspeler die collegiaal omgaat met de collega's binnen de SGBO en de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde. Je hebt dan ook een betrokken en teamgerichte werkhouding.

Daarnaast beschik je over onderstaand profiel:
 • Geregistreerd bedrijfsarts met onderwijservaring en minimaal 3 jaar praktijkervaring.
 • Naast de aanstelling bij de SGBO ben je ook elders werkzaam als bedrijfsarts.
 • Aantoonbare affiniteit met het opleiden van medische professionals.
 • Didactische ervaring of de bereidheid om de eigen didactische vaardigheden te ontwikkelen.
 • Communicatief vaardig in het contact met aios, praktijkopleiders en gastdocenten.
 • In staat en bereid om onderwijs te baseren op beschikbare wetenschappelijke kennis.
 • Verdere belangrijke kwaliteiten: zelfstandig, initiatiefrijk, enthousiast, integer, planmatig, teamspeler.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Het salaris is afhankelijk van de ervaring als bedrijfsarts en als docent en bedraagt minimaal € 4.952 bruto per maand bij een volledig dienstverband en kan worden aangevuld met een arbeidsmarkttoelage, tot een maximaal salaris van € 8.015 bruto per maand bij een volledig dienstverband op basis van 36 uur per week.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
 • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde vormt de verbindende partner in regionale en nationale transmurale zorg. Wij streven naar goede, toegankelijke en samenhangende zorg en preventie, zoveel mogelijk in de eigen omgeving: empowerment waar mogelijk, zorg waar nodig. Daarin streven we continu naar initiatief en innovatie.

Wereldwijd is de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc één van de meest toonaangevende afdelingen op haar vakgebied.

Wij verrichten, in nauwe samenwerking met ons werkveld, wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek en geven onderwijs in de academische opleidingen Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (BMG). Daarnaast leiden wij huisartsen, bedrijfs-en verzekeringsartsen, specialisten ouderengeneeskunde en verslavingsartsen op.

Dit zeer brede spectrum van onderzoek, onderwijs en opleiding biedt medewerkers een uitgelezen mogelijkheid om actief betrokken te zijn bij diverse netwerken en samenwerkingsverbanden. Dit continu streven naar verbinding, ook binnen de afdeling zelf, levert naast waardevolle kennis breed opgeleide en bevlogen professionals op. De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde richt zich vanuit haar kerntaken onderzoek, onderwijs en opleiding specifiek op persoonsgerichte zorg en communicatie, transmurale en interprofessionele samenwerking, preventie, diversiteit, participatie en kwetsbare groepen.

Voor zowel medewerkers en leidinggevenden staan thema's als vitaliteit, werkplezier, talentontwikkeling, ontmoeting en zichtbaarheid centraal bij het werken bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde. Werken bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde betekent werken in een toonaangevende, ambitieuze en prettige omgeving. Samenwerken, talentontwikkeling, excelleren en de menselijke maat zijn bij ons uitgangspunten.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health(care). We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gezondheid
 • 16—24 uur per week
 • €4952—€6337 per maand
 • Universitair
 • 172063-P1095211-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you