Business controller (0,8-1 FTE)

Business controller (0,8-1 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
3 nov 28 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een business controller die het als een uitdaging ziet om te werken in een dynamische en innovatieve omgeving met complexe financiële stromen en (onderzoeks)projecten? Lees dan snel verder en solliciteer op onze vacature business controller.

Functieomschrijving

Als Business Controller binnen de faculteit Erasmus School of Social and Behavioral Sciences (ESSB) ben je onmisbaar als sparringpartner voor het managementteam en de afdelingsdirecteuren over het financieel en economisch beleid binnen de faculteit. Je adviseert het management over de (financiële) strategie en de financiële risico’s in de context van de verschillende interne en externe geldstromen.

Eén van de eerste projecten waarvoor we je graag willen inzetten is de vernieuwing van de financiële administratieve structuur als gevolg van een interne organisatieontwikkeling. In dit uitdagende project werk je nauw samen met collega’s van alle onderdelen binnen de faculteit.

Jouw andere taken en verantwoordelijkheden:

 • In de planning & control cyclus werk je mee aan het opstellen van de (meerjaren) begroting en de jaarrekening. 
 • Je organiseert en implementeert de jaarlijkse planning & control cyclus (budget, prognoses, jaarrekeningen en rapportages).
 • Je bent verantwoordelijk voor de administratieve organisatie en de beheersing van de interne controle binnen de faculteit.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het interne allocatiemodel.
 • Je verzorgt managementinformatie voor planning en strategie doelstellingen in de vorm van prognoses en periodieke financiële rapportages.

Je werkt in het finance team dat is ondergebracht binnen het faculteitsbureau. Het team bestaat uit een senior business controller, 4 projectcontrollers en een administrateur waarmee je nauw samenwerkt. De senior business controller is leidinggevende van het finance team.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een proactieve business controller met sterke communicatieve vaardigheden. Je hebt een constructieve kritische houding en je bent analytisch en oplossingsgericht. Verder ben je organisatiesensitief en zie je het als een uitdaging om te werken voor een complexe organisatie zoals de EUR.

Verder beschik je over:

 • Een wo-diploma, bij voorkeur in de richting van (bedrijfs)economie of accounting & control;
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring in business control/accounting/finance;
 • Ervaring in het hoger onderwijs is een pré;
 • Uitstekende schriftelijke en mondeling uitdrukkingsvaardigheden in zowel het Engels als het Nederlands (allebei C1);
 • Uitgebreide ervaring met en kennis van Excel, ervaring met SAP is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is zo snel mogelijk. De functie bedraagt 0,8 -1 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 4.814,- en € 6.181,- bruto per maand (schaal 12), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) is onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, in een stad die bruist van energie, ondernemerschap en culturele diversiteit. De faculteit streeft naar een zo groot mogelijke positieve impact op mens en samenleving. We investeren in onderzoekthema’s en onderwijsprogramma’s die gericht zijn op toekomstige maatschappelijke uitdagingen.

Onze faculteit bestaat uit een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines en onderwijsprogramma’s. Deze diversiteit uit zich ook in onze staf en studenten. De aan onze faculteit gelieerde onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT voeren veel opdrachten uit in zowel de publieke als private sector. In totaal volgen meer dan 4000 studenten een van onze zes bachelorsprogramma’s of het Liberal Arts & Sciences programma aan Erasmus University College. Daarnaast bieden we circa dertig verschillende (pre)masterprogramma’s aan waar elk jaar meer dan 1500 masterstudenten zich voor inschrijven.

Bij ESSB staat interdisciplinair, impactvol en internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel maar is ook stevig geworteld in Rotterdam. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald.

In totaal werken bijna 600 medewerkers mee aan onze facultaire onderwijs-, onderzoek- en impactactiviteiten en dragen zo bij aan onze strategie Meeting the Future Society. Ons werk doen wij grotendeels vanuit de Woudestein campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Specificaties

 • Financiën
 • 32—40 uur per week
 • €4814—€6181 per maand
 • Universitair
 • ESSB/FACB/031122-2

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you