Beleidsmedewerker Onderwijs en Onderzoek (0,8-1,0 fte)

Beleidsmedewerker Onderwijs en Onderzoek (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
8 nov 30 nov Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De beleidsmedewerker Onderwijs en Onderzoek houdt zich bezig met de universitaire onderwijsvisie, de kwaliteitsafspraken (investering vanuit het Ministerie van OCW, 2019-2024), het alumnibeleid en het promovendibeleid.

Voor alle beleidsthema's geldt dat de beleidsmedewerker veel samenwerkt met collega's van de facultaire instituten, het faculteitsbureau, en van de centrale dienst Strategisch Academische Zaken.

De beleidsmedewerker O&O
 • is verantwoordelijk voor de facultaire Kwaliteitsafspraken (KA);
 • coördineert projecten in het kader van de universitaire onderwijsvisie, zoals onderwijsinnovatie;
 • is verantwoordelijk voor het alumnibeleid;
 • ontwikkelt en voert het facultaire promovendibeleid uit;
 • is voor bovengenoemde beleidsdossiers de facultaire contactpersoon;
 • is teamleider van de projectcoördinator KA en de medewerker van de Graduate School.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Profiel
 • Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding;
 • Ervaring als beleidsmedewerker in het hoger onderwijs is een pré.
 • Je hebt een goed analytisch vermogen, overtuigingskracht en weet op resultaat te sturen;
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en bent organisatiesensitief;
 • Je kunt goed plannen en organiseren en werken in teamverband;
 • Je bent oplossingsgericht, pragmatisch met een dienstverlenende instelling;
 • Je bent communicatief sterk en hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
De aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling per 1 januari 2023 voor de duur van één jaar met uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €3.974,00 en maximaal €6.181,00 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11/12).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, mogelijkheden tot een sabbatical leave en om via een keuzemodel je arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

Diversiteit
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Werkgever

Faculty of Governance and Global Affairs

Organisatie
Wetenschap voor en over de samenleving is hét domein van de Faculteit Governance en Global Affairs (FGGA). FGGA verzorgt kwalitatief hoogwaardig interdisciplinair onderwijs over en onderzoek naar maatschappelijke en governancevraagstukken zoals terrorisme, organisatie van het openbaar bestuur, klimaatverandering en economische crises.

Hedendaagse onderwerpen worden zowel vanuit een bestuurskundig, politicologisch, economisch, juridisch als sociologisch perspectief benaderd. Door deze interdisciplinaire benadering krijgen het onderwijs en het onderzoek van de faculteit een grensoverschrijdend karakter.

De faculteit Governance en Global Affairs (FGGA) is een van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden en is gevestigd in Den Haag.

De FGGA is een jonge, ondernemende, vernieuwende en innovatieve organisatie die in snel tempo groeit. De faculteit heeft drie wetenschappelijke instituten, twee centers, 3500 studenten en 330 medewerkers.
Voor meer informatie over de faculteit klik hier.

Afdeling

Onderwijs & Onderzoek

Je komt te werken op de afdeling Onderwijs- & Onderzoeksbeleid. De afdeling is onderdeel van het Faculteitsbureau van de FGGA en ondersteunt met haar diensten de instituten en opleidingen op het gebied van onderwijs en onderzoek. De afdeling omvat naast de beleidsthema's voor onderwijs en onderzoek, het team Kwaliteitsafspraken, het International Office, de Graduate School voor promovendi, onderzoekondersteuning (waaronder subsidieadvies), en de coördinatie van de scriptiewerkplaats Den Haag Zuid West. De afdeling bestaat uit 11 medewerkers en 6 student-assistenten, onder leiding van een afdelingshoofd.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 32—38 uur per week
 • €4814—€6181 per maand
 • Universitair
 • 13167

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Turfmarkt 99, 2511DP, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you