Expert humane biomonitoring | RIVM

Expert humane biomonitoring | RIVM

Geplaatst Deadline Locatie
11 nov 6 jan Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vind jij het ook belangrijk dat het voedsel in de schappen veilig is? Jij kunt daaraan bijdragen! We bieden meerdere unieke banen.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar meerdere nieuwe medewerkers met hart voor het publiek belang en de volksgezondheid in het bijzonder.

Doel van de functie

Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen in ons dynamische vakgebied. We staan bijvoorbeeld voor vervanging van wegwerpplastic door uiteenlopende nieuwe materialen, aandacht voor gelijketijdige blootstelling aan meerdere stoffen en verhoogde aandacht voor milieucontaminanten zoals PFAS en microplastics. Daarnaast spelen we internationaal een rol bij het implementeren van nieuwe technieken en gegevens in de risicobeoordeling. Onze ambitie is voorop te blijven lopen in deze ontwikkelingen. Daarvoor is een substantiële uitbreiding van de afdeling nodig en versterking van verschillende expertises en competenties.

Werkzaamheden en taken

Als expert humane biomonitoring bij de afdeling Voedselveiligheid bent je betrokken bij projecten in opdracht van de ministeries van VWS en LNV en/of de NVWA. Je gaat ook mee weken aan een groot en ambitieus Europees project over de beoordeling van de veiligheid van chemische stoffen (zie: PARC). Je richt je daarbij op het onderzoek naar interne blootstelling aan chemische stoffen op basis van humane biomonitoring (HBM). Je doet onderzoek naar het verband tussen de blootstelling aan stoffen en biomerkers van blootstelling en van effecten van deze stoffen in het lichaam. Je werkt met de HBM-grenswaarden voor deze stoffen in bloed en/of urine aan risicobeoordeling.

Je rapporteert zowel schriftelijk als mondeling aan diverse opdrachtgevers. Je publiceert of draagt bij aan wetenschappelijke publicaties over HBM in het kader van de risicobeoordeling van stoffen. Je levert gedegen kwaliteit en komt onafhankelijk tot oordeelsvorming en hebt daarbij oog voor de opdrachtgever.

Afhankelijk van je ervaring kun je een leidende rol spelen bij het werven en aansturen van internationale projecten. Je werkt dan samen met bijvoorbeeld de EFSA, de Europese Commissie en zusterinstituten uit andere landen.

Uniek aan deze baan

Je werkt op het snijvlak tussen wetenschap en beleid, je werk heeft zodoende direct impact in de samenleving.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Dit neem je mee:

Je hebt een afgeronde academische opleiding als toxicoloog, farmacoloog, biochemicus of een vergelijkbare richting. Je hebt expertise op het gebied van humane biomonitoring, met name de interpretatie daarvan in het kader van de risicobeoordeling van chemische stoffen. Bij voorkeur heb je ook inzicht in toxicokinetiek voor de interpretatie van interne naar externe blootstelling en vice versa.

Daarnaast zien we graag dat je ervaring hebt met projectmatig werken. Van onze ervaren collega’s verwachten wij ook professioneel projectleiderschap en relatiebeheer.

Je kunt je zowel schriftelijk als mondeling begrijpelijk uitdrukken voor verschillende doelgroepen, van professionals tot leken.

Heb je veel ervaring als toxicoloog of met mathematisch modelleren (zoals PBK-modelleren)? Weet je alles van QIVIVE? Of ben je goed in het leiden van grote complexe projecten? Ben je door de wol geverfd op het gebied van beleidsadvisering en communicatie? Er zijn meerdere functies beschikbaar waarin je die expertise kunt toepassen. Zie daarom ook deze vacatures:

 • PKB Modelleur # 484
 • Toxicoloog Junior/medior/senior #483

Dit is jouw kracht:

Je bent ondernemend en neemt verantwoordelijkheid voor de voortgang van het onderzoek. Je maakt heldere werkafspraken en betrekt andere medewerkers bij de opzet en uitvoering van je werk.

Je hebt oog voor maatschappelijke opgaven en ontwikkelingen en bent in staat om die te betrekken in de uitvoering van je werk. Je deelt en ontwikkelt graag je eigen kennis.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met uitzicht op onbepaalde tijd.

 • Salarisniveau: schaal 10, schaal 11, schaal 12
 • Maandsalaris: Min €2.957 – Max. €6.045 (bruto)
 • Contractduur: Voor de duur van 12 maanden (vooruitlopend op een contract voor onbepaalde tijd)
 • Minimaal aantal uren per week: 32
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

De afdeling Voedselveiligheid van het RIVM richt zich op de internationale speelveld van risicobeoordeling van chemische stoffen in voedsel, diervoeder en drinkwater. We vormen een samenhangende en collegiale afdeling van tegen de 30 mensen. Onze dagelijks werk loopt van het uitvoeren van risicobeoordelingen van stoffen in voedsel, ontwikkeling van methoden hiervoor zoals blootstellings- en dosis-responsmodellering, deelname aan internationale expertgroepen, tot inzet in grote EU projecten. Wij beoordelen onder meer de risico’s van resten van gewasbeschermingsmiddelen, milieucontaminanten en voedseladditieven. We doen uitspraken over mogelijke gezondheidsrisico’s door blootstelling aan stoffen, o.a. in openbare rapporten, factsheets en nieuwsberichten. Dit alles vormt tevens de basis voor onze advisering aan verschillende ministeries in de vorm van beschrijvingen van mogelijke gezondheidsrisico’s door blootstelling aan stoffen, beschrijving van verschillende handelingsmogelijkheden of bijvoorbeeld advisering voor het opstellen van wetgeving of de beantwoording van Tweede Kamervragen.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Voeding; Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €2957—€6045 per maand
 • Universitair
 • AT 20221111-2

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you