PhD (2x) Communicatie rond preventie en (vroeg-)diagnostiek bij dementie

PhD (2x) Communicatie rond preventie en (vroeg-)diagnostiek bij dementie

Geplaatst Deadline Locatie
11 nov 30 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zoeken twee enthousiaste, ambitieuze PhD-studenten die in twee afzonderlijke projecten, maar in nauwe samenwerking, een bijdrage willen leveren aan het voorkomen van dementie of het verbeteren van de diagnostiek van hersenziektes die dementie veroo...

Functieomschrijving

In beide projecten werk je samen met professionals vanuit heel Nederland, werkzaam bij onder andere Alzheimer centrum Amsterdam, Maastricht University en Erasmus MC, en organisaties zoals Alzheimer Nederland, Vilans en Pharos.

In het preventie-project onderzoeken we wat mensen/burgers weten over (nieuwe) factoren die kunnen bijdragen aan het krijgen van dementie, wat zij nodig hebben om gemotiveerd te raken/blijven om dementie bij henzelf te voorkomen en op welke manier informatie moet worden gecommuniceerd zodat de kennis over het risico op dementie toeneemt en mensen meer gemotiveerd raken om hun brein gezond te houden. Daarbij is er speciale aandacht voor kwetsbare groepen, zoals personen met een migratieachtergrond of beperkte gezondheidsvaardigheden.

In het diagnostiek-project onderzoeken we hoe we (vroege) diagnostiek zo goed mogelijk kunnen laten aansluiten op de informatie wensen en behoeften van patiënten en hun naasten. Wat vinden zij en zorgverleners belangrijke informatie over (nieuwe) diagnostische testen en waarom? Wat wil men weten en op welk moment? En: wat kan helpen om de informatie te begrijpen en gebruiken?

De vier-jarige projecten worden gefinancierd door ZonMw.

Wat ga je doen
Voor beide studies maken we gebruik van (combinaties van) focusgroepen, interviews, vragenlijsten en (online) experimenten. In beide projecten zal vanaf het begin aandacht zijn voor disseminatie en implementatie van de bevindingen.
  • Je bent verantwoordelijk voor het uitdenken en opzetten van afzonderlijke studies. Daarbij is er ruimte voor eigen inbreng en initiatief.
  • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het werven van deelnemers, het verzamelen en analyseren van data en de rapportage daarvan in wetenschappelijke artikelen.
  • Ook ontwikkel je (in co-creatie) alternatieve (digitale) manieren/ educatiemiddelen/tools om inzichten en communicatie-aanbevelingen te delen met zorgverleners, patienten en het algemene publiek.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

Voor deze studies zijn wij op zoek naar twee capabele, veelzijdige, sociale en doortastende onderzoekers die zich thuis voelen in een wetenschappelijke setting.
  • Belangrijk is dat je goed kunt communiceren met zowel onderzoekers en andere projectpartners, als zorgverleners en patiënten, naasten en deelnemers.
  • Je hebt een (Research) Master in een gedragswetenschappelijke discipline, bijvoorbeeld in (Medische) Psychologie, Gezondheidswetenschappen, Communicatiewetenschappen, Public Health, of een andere relevante opleiding.
  • Zelfstandig werken gaat je goed af, maar je bent ook een teamplayer en hebt uitstekende sociale, communicatieve en organisatievaardigheden.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Aantoonbare affiniteit met dementie en/of cognitieve achteruitgang is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien:
  • Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk.
  • Alle ruimte voor jouw drive om de zorg te verbeteren.
  • Een contract voor 1 jaar (12 maanden) met uitzicht op verlenging met nog eens 3 jaar.
  • Het startsalaris bedraagt 2631 euro en loopt op tot 3336 euro in het vierde jaar bij een fulltime dienstverband.
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
  • Uitstekende bereikbaarheid met het OV en vergoeding van een groot deel van je reiskosten. Daarnaast hebben we een goede fietsregeling en voldoende parkeerplaatsen rondom locatie AMC.

Werkgever

Amsterdam UMC

Je komt te werken op de afdeling Medische Psychologie van het Amsterdam UMC op de locatie AMC - Universiteit van Amsterdam. Prof. dr. Ellen Smets wordt je leidinggevende. Je zult nauw gaan samenwerken met dr. Leonie (N.C.) Visser, senior onderzoeker op de projecten. Prof. Smets en dr. Visser begeleiden verschillende projecten en PhD-studenten op het gebied van medische communicatie en adequate informatie-overdracht bij de ziekte van Alzheimer en dementie(preventie). Binnen de afdeling Medische Psychologie lopen daarnaast diverse onderzoeksprojecten naar medische communicatie binnen andere klinische domeinen. Je zult dus onderdeel uitmaken van een groep enthousiaste, ambitieuze, deskundige onderzoekers.

Omdat beide projecten onderdeel uitmaken van landelijke consortia, wordt er ook veel samengewerkt met andere partijen/partners buiten de afdeling Medische Psychologie en buiten het Amsterdam UMC, zoals Vilans, Pharos, Alzheimer Nederland, Maastricht University en Erasmus MC. Een promovendi netwerk maakt onderdeel uit van deze consortia.

De onderzoeksgroep waarin je komt te werken heeft bovendien een internationaal karakter, met Europese samenwerkingen op projecten als EU-Fingers (www.eufingers.com) en LETHE (www.lethe-project.eu). Dr. Visser werkt deels voor het Center for Alzheimer Research binnen het Karolinska Instituut in Zweden, wat eventuele internationale samenwerking vergemakkelijkt.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €2631—€3336 per maand
  • Universitair
  • 7225

Werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you