Online Marketeer (1,0 fte)

Online Marketeer (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 nov 30 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij die online marketeer die zijn hand niet omdraait voor kleine en grote campagnes, die in staat is om het management team strategisch te adviseren en samen met collega’s zonder moeite een strategisch online marketingplan kan maken, dan zoeken wij jou! We hebben een unieke functie beschikbaar waarbij uitvoering en strategie dicht bij elkaar liggen en je direct het effect ziet van jouw plannen, ideeën en inspanningen.

Functieomschrijving

Als Online Marketeer maak jij de vertaalslag naar de digitale wereld. Je zet de marketingstrategie om naar online marketingdoelen en -acties en zorgt daardoor voor een groter bereik en verbetering van de merkpositie van de EUR.

Als Online Marketeer weet je precies hoe je de doelgroep kunt bereiken. Je hebt een authentieke interesse in nieuwe online marketing tools en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van dit gebied. Met jouw kennis ben je in staat om online marketingcampagnes zo efficiënt mogelijk op te zetten om het beste resultaat te bereiken. Hierbij maak je soms ook gebruik van externe bureaus, die je gemakkelijk brieft en aanstuurt om de juiste output te verkrijgen. Je analyseert de resultaten en kunt snel schakelen om verbeterpunten aan te pakken. Je rapporteert je bevindingen en adviseert graag je collega’s om jouw kennis te benutten. Je weet hierbij de vertaling te maken van complexe analyses naar een concreet plan van aanpak, zodat alle collega’s hun online marketingcampagnes kunnen optimaliseren. Tijdens het delen van je bevindingen verlies je je niet in je enthousiasme, maar houdt je ook de belangen van de ander in het oog. Je bent proactief en helpt ook graag bij de uitvoering van je bevindingen. Hierdoor draag je bij aan het grotere geheel en kunnen je inzichten direct in de praktijk worden gebracht.

Jij: 

1. Maakt een online marketing strategie waarin je de belangen van marketingmedewerkers van verschillende faculteiten verwerkt.

2. Bent verantwoordelijk voor het opstellen en inrichten van online marketingcampagnes, inclusief KPI’s. 

3. Analyseert in nauwe samenwerking met de marketing analist de resultaten van je campagnes aan de hand van KPI’s en stelt hier rapportages over op. 

4. Adviseert collega’s, zowel binnen als buiten de afdeling, hoe ze het meest kunnen bereiken met online marketingcampagnes. 

5. Houdt nieuwe ontwikkelingen in de gaten zodat je kansen op tijd kan spotten. 

6. Brieft externe bureaus zodat zij de juiste output genereren.  

7. Helpt collega’s en andere stakeholders door nieuwe inzichten te communiceren die hun werk makkelijker maken.  

8. Werkt samen met het afdelingshoofd en de marketing analist aan de online kanalenstrategie van de EUR en de uitvoering hiervan.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Harde eisen: 

 • HBO/WO werk- en denkniveau. 
 • Afgeronde opleiding in een relevante richting. 
 • Minstens 2 jaar werkervaring in online marketing, met ervaring in het aansturen van marketing bureaus.  
 • Kennis van de laatste ontwikkelingen in online marketing. 
 • Ervaring met SEO, SEA, SMA, Lead generation, CRO. 
 • Aantoonbare ervaring in projectmanagement. 
 • Perfecte beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling.  
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal (CEFR niveau C1). 

Zachte eisen:

 • Strategisch en analytisch sterk. 
 • Aantoonbare affiniteit met technische principes achter online marketingcampagnes.  
 • Verbinder die complexe analyses kan vertalen naar relevante verbeterpunten voor stakeholders. 

Kerncompetenties:  

 • Organisatiesensitief 
 • Schriftelijk uitdrukkingsvaardig 
 • Resultaatgericht 
 • Analytisch 
 • Verbindend 
 • Overtuigend 
 • Innovatief 
 • Creatief 

Bekijk ook het relevante UFO Functieprofiel. De functie is ingeschaald in schaal 11, afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De functie bedraagt 1,0 FTE en het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.974,- en € 5.439,- bruto per maand (schaal 11), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

De dienst Marketing & Communications (M&C)

De afdeling Marketing & Communications neemt het voortouw in het versterken van het merk en de reputatie van de Erasmus Universiteit als ondernemende universiteit met een sociaal hart, gericht op positieve maatschappelijk impact bij studenten, medewerkers en relevante externe stakeholders. Dit doen we samen met de faculteiten, Professional Services en nieuwe samenwerkingsverbanden, zoals de Convergentie. We brengen met oog op de lange termijn strategie ons merk EUR tot leven door onze campagnes, studenten-, academische en corporate evenementen, public relations, public affairs en onze grote online platforms eur.nl (3,5 miljoen bezoekers per jaar) en corporate social media (>300.000 volgers). We werken data- en kostengedreven om de algehele efficiëntie en effectiviteit van marketing en communicatie te helpen verbeteren. 

Wat doen we bij het team Channels & Systems? 

Bij het team Channels & Systems werken we met een multidisciplinair team aan analyse, onderhoud, beheer en de doorontwikkeling van de kanalen eur.nl (CMS), MyEUR (CMS) en het Microsoft Dynamics 365 platform (CRM). De focus van het team ligt op data-analyse, online marketing, functioneel beheer, business consulting en productontwikkeling. 

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • 36—40 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • HBO
 • PRO/M&C/221114

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you