2 Onderzoeksassistenten Gewasbescherming

2 Onderzoeksassistenten Gewasbescherming

Geplaatst Deadline Locatie
16 nov 5 dec Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij de klantgerichte en tallentvolle onderzoekassistent op het gebied van gewasgezondheid?
Wil jij jouw praktische kennis van de akker-/tuinbouw en proeftechniek inzetten en onze onderzoeksteam Gewasgezondheid komen ondersteunen? We verwelkomen je graag op onze centrale locatie in Lelystad, op regionale onderzoekslocaties (Vredepeel, Valthermond en Westmaas) en op praktijkbedrijven.   

Wat ga je doen?
Jij gaat als Onderzoekassistent een bijdrage leveren aan duurzame oplossingen voor gewasbeschermingsvraagstukken voor de de akkerbouw en de vollegrondsgroenteteelt
Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn o.a:
 • Je draagt zorg voor het voorbereiden en praktische uitvoering van onderzoekswerkzaamheden.
 • Je verricht verschillende waarnemingen en metingen aan biodiversiteit, ziekten, plagen en onkruiden en voert de verzamelde gegevens in gegevensbestanden.
 • Je bereidt proeven voor, en draagt zorg voor datavoorbereiding.
 • Je signaleert afwijkingen van teeltomstandigheden
Jij gaat samenwerken binnen het onderzoekteam Gewasgezondheid onderdeel van Open Teelten.
Bij Open Teelten werken ca. 150 mensen.

In het onderzoeksteam Gewasgezondheid werk je samen met de onderzoekers aan duurzame oplossingen voor gewasbeschermingsvraagstukken voor de de akkerbouw en de vollegrondsgroenteteelt.
Waarschuwings- en monitoringstechnieken, cultuurmaatregelen, biologische bestrijding en een weloverwogen inzet van chemie vormen de bouwstenen van de gewasbeschermingssystemen waar we aan werken. Door al deze bouwstenen in nieuwe en bestaande teeltsystemen gecombineerd in te zetten, bieden we de sector toekomstgerichte oplossingen voor beheersing van schimmelziekten, aaltjes, insectenplagen, slakken, en onkruiden.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde MBO opleiding in een groene richting, bijvoorbeeld Tuinbouw, Landbouw;
 • Je hebt praktische kennis van de akker-/tuinbouw en proeftechniek;
 • Uitstekende communicatie vaardigheden en een flexibele, teamgerichte instelling;
 • Werkt zelfstandig, accuraat en kwaliteitsbewust in een klantgerichte omgeving.
 • Je bent zowel scherp op het signaleren van afwijkingen van teeltomstandigheden als in staat nauwkeurig te werken volgens vaste protocollen
Je bent een klantgerichte, samenwerkende en resultaatgerichte persoonlijkheid met pro-actieve instelling.

In onze internationale werkomgeving wordt steeds meer in het Engels gecommuniceerd. Voor deze functie gaat het om taalniveau B1/B2. Heb je dit niveau nog niet, dan helpen wij je vanzelfsprekend en kun je terecht bij ons taalcentrum Wageningen in'to Language.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je opleiding en ervaring, een marktconform salaris van minimaal
€ 2.281,= tot maximaal € 3.392,= bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 6/7). We zijn in principe op zoek naar iemand die fulltime werkt, maar een aanstelling van 32 uur per week is ook mogelijk. We starten met een jaarcontract met de intentie tot verlenging.

Standplaats is Lelystad.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 17e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit" van Nederland.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Business Unit Open Teelten
De Business Unit Open Teelten (OT) van Wageningen Research werkt aan de ontwikkeling van nieuwe teeltsystemen op het gebied van onder andere teelttechniek, gewasbescherming en biodiversiteit, voor akkerbouwers, tuinders, fruittelers, toeleverende en afnemende bedrijven in de agro-industrie, overheden en maatschappelijke organisaties.

Bij Open Teelten werken ca. 150 mensen. Het onderzoek wordt uitgevoerd op de centrale locatie in Lelystad, op regionale onderzoekslocaties (Vredepeel, Valthermond en Westmaas) en op praktijkbedrijven.

Bekijk voor meer informatie onze website: Open Teelten.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Landbouw
 • max. 36 uur per week
 • MBO+
 • P1106535-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you