ITEM zoekt per direct een: Communicatiemedewerker (0.8 fte)

ITEM zoekt per direct een: Communicatiemedewerker (0.8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 nov 30 nov Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

ITEM is op zoek naar een communicatiemedewerker met affiniteit voor grensoverschrijdende samenwerking en mobiliteit. Wil jij door de inzet van aansprekende communicatiemiddelen onze onderzoekers en activiteiten ondersteunen in het creëren van impact? Heb jij gevoel voor timing en het betrekken van stakeholders in de communicatie?

ITEM draagt vanuit de wetenschap en expertise bij aan de ontwikkeling van een goed functionerende transnationale samenleving. Disseminatie van kennis en resultaten zijn daarbij essentieel. De communicatiemedewerker anticipeert proactief op relevante ontwikkelingen in de maatschappij en activiteiten vanuit ITEM. De communicatiemedewerker is verantwoordelijk voor de social media (Twitter en LinkedIn) en de website van ITEM. Daarbij is de communicatiemedewerker creatief met content en de verschillende vormen, zoals foto’s video, infographics, blogs en nieuwsberichten. Middels de communicatiekanalen zorgt de communicatiemedewerker niet alleen voor effectieve disseminatie, maar ook het onderhouden, verbinden en aantrekken van stakeholders in het netwerk. Op de website voor ITEM stelt de communicatiemedewerker nieuws- en blogberichten op, of redigeert deze. Bij evenementen is de communicatiemedewerker actief betrokken in de voorbereiding, gedurende het evenement en de follow-up na een evenement.

De communicatiemedewerker is tevens medeverantwoordelijk voor de ITEM-nieuwsbrieven en het contactpunt voor ITEM binnen het Marketing & Communicatie Team van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de Universiteit Maastricht centraal. Daarbij wordt actief geschakeld indien nodig, zoals rondom persberichten. De communicatiemedewerker coördineert ook met (toekomstige) stagiaires communicatie bij ITEM, waaronder ook de begeleiding.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wie zoeken wij?

ITEM komt graag in contact met kandidaten die voldoen aan het volgende profiel:

 • minimaal een hbo-opleiding in een communicatierichting of affectie met communicatie;
 • sterke affectie met kennisdisseminatie, strategische stakeholderengagement en wetenschapscommunicatie;
 • sterke interesse in grensoverschrijdende samenwerking en mobiliteit en de effecten van beleid op grensregio’s;
 • werkt graag in samenwerking binnen een klein en interdisciplinair onderzoeksteam;
 • werkt graag samen met verschillende disciplines en onderwerpen;
 • beschikt over de competentie om te kunnen communiceren over uiteenlopende thema’s en snel te schrijven over verschillende onderwerpen;
 • bijdragen aan administratieve en coördinerende taken;
 • bijdragen aan een open, veilige en inclusieve werkomgeving;
 • beschikken over de competenties: flexibiliteit, brede interesse, goede schrijver, presenteren en resultaatgerichtheid;
 • een uitstekende beheersing, zowel mondeling als schriftelijk, van de Nederlandse en Engelse taal. Daarnaast is goede kennis van de Duitse en/of Franse taal een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou?

Een interessante positie bij het Expertisecentrum ITEM van de Universiteit Maastricht, binnen een zeer diverse en internationale omgeving. Gelet op de sterke link en relevantie van ITEM met de maatschappij speel je een belangrijke rol als verbinder en uitdrager. Het betreft een functie voor 1 jaar.

De functie (0,8 fte) betreft het profiel Communicatiemedewerker 2. Het salaris is vastgesteld op minimaal 2818 EURO en maximaal 3247 EURO bruto per maand (op basis van 1 fte).

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

ITEM Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM, www.maastrichtuniversity.nl/item) is een expertisecentrum dat vanuit de wetenschap een bijdrage levert aan de ontwikkeling van een goed functionerende transnationale samenleving met focus op grensoverschrijdende economie en arbeid. ITEM is een initiatief van Universiteit Maastricht (UM/LAW). Partners zijn Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, Zuyd Hogeschool, NEIMED en Euregio Maas-Rijn.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • max. 30.4 uur per week
 • €2818—€3247 per maand
 • HBO
 • AT2022.344

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bouillonstraat 3, 6211 LH, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you