Projectmanager - Rethinking Research Support Information (0,6 fte)

Projectmanager - Rethinking Research Support Information (0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 nov 30 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Pak je graag een innovatief en uitdagend project aan in een dynamische omgeving? Streef je naar resultaten die zinvolle en relevante ervaringen opleveren voor onderzoekers en ondersteunend personeel? Ben je een expert in het creëren van draagvlak voor je projecten? Wij zoeken een projectmanager die energie krijgt van het leggen van verbindingen en het (positieve) verschil wil maken voor alle betrokkenen.

Als projectmanager van het project Rethinking Research Support Information heb je de unieke kans om informatie over onderzoeksondersteuning eenvoudig beschikbaar te maken voor de academische gemeenschap van de EUR, zodat zij snel kunnen navigeren naar de gewenste informatie die zij nodig hebben om impactvol, betrouwbaar en excellent onderzoek te doen.

Functieomschrijving

De toenemende complexiteit van het uitvoeren van onderzoek onderstreept de behoefte aan research support professionals die nauw samenwerken om onderzoekers deskundig te kunnen ondersteunen. Er zijn meerdere expertisegebieden nodig, waaronder (maar niet beperkt tot) subsidieondersteuning, ethiek, open science, datamanagement, projectmanagement en communicatie. Samenwerking tussen deze professionals is essentieel. Binnen de universiteit zijn verschillende teams betrokken bij deze ondersteuning. Als gevolg is de communicatie versnipperd, wat leidt tot inefficiënt informatiebeheer op ons intranet. Bovendien leidt dit ertoe dat onderzoekers niet de juiste informatie kunnen vinden die hen kan helpen bij hun onderzoeksprocessen.

Jouw focus ligt op (1) het creëren van een onderzoeksportaal (binnen het huidige CMS) met toegang tot informatie over onderzoeksondersteuning die is afgestemd op de behoeften en wensen van onze onderzoekers, (2) het indienen van een voorstel voor een betere governance met betrekking tot de manier waarop research support informatie in de hele EUR moet worden gecommuniceerd, en (3) een EUR-brede campagne richting de academische gemeenschap. 

Als projectmanager begeleid je deze verandering met betrokkenheid en steun van alle belanghebbenden. Je werkt nauw samen met onze faculteiten en afdelingen (waaronder Erasmus Research Services, Marketing & Communicatie, Universiteitsbibliotheek, Erasmus Digitalisering & Information Services). Je bent verantwoordelijk voor de organisatorische en administratieve processen plus de communicatie. Je bewaakt deadlines, bewaakt de voortgang en stelt de door het project vereiste rapporten op. Je organiseert projectevenementen zoals lead user panels en demo's.

Je wordt ingebed in Erasmus Research Services (ERS) en rapporteert in lijn aan de directeur van ERS en aan de opdrachtgever van het project dat je ondersteunt. De duur van het project is één jaar.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Vereiste ervaring, vaardigheden en competenties:

 • Ervaring in het managen van agile, multi-stakeholder projecten;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Een sterke motivatie en coachende vaardigheden waarmee je collega's tijdens een project kunt begeleiden en ondersteunen;
 • Uitzonderlijke organisatorische vaardigheden die een project op het juiste spoor houdt;
 • Het vermogen om snel te denken en beslissingen te nemen in snel veranderende omstandigheden;
 • Uitstekende beheersing van het Engels en het Nederlands;
 • Werk- en denkniveau gelijkwaardig aan een universitaire of HBO opleiding.

 

Een pluspunt is als je daarnaast een of meer van de volgende zaken meebrengt:

 • Affiniteit met onderzoek en ondersteunende diensten;
 • Ervaring met UX/UI design;
 • Ervaring met CMS. Kennis van Drupal is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De functie bedraagt 20 tot 24 uur per week. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.974, - en € 6.181, - bruto per maand (schaal 11 of 12), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus Research Services (ERS)

Erasmus Research Services (ERS) stimuleert excellent onderzoek en kennisvalorisatie om maximale positieve maatschappelijke impact te realiseren. ERS creëert condities voor transparant, inclusief, samenwerkingsgericht en impactvol onderzoek via strategische en operationele expertise.  Wij ondersteunen onderzoekstalent om hun volledige potentieel te benutten en wij bevorderen een vruchtbare samenwerking. Hiermee stellen we de Erasmus Universiteit in staat om koploper te zijn in het inbedden van excellente wetenschap in de maatschappij. Op de volgende onderwerpen levert ERS ondersteuning: Business Development, Grant Support, Legal Counsels, Open Science, Research Data Management, Ethics Review en Research Intelligence. ERS is een relatief jonge afdeling binnen de Erasmus Universiteit en bouwt gestaag haar dienstverlening uit.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Marketing en communicatie
 • 20—24 uur per week
 • €3974—€6181 per maand
 • HBO+
 • PRO/ERS/221117

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you