Communitymanager Netwerk Oorlogsbronnen - NIOD

Communitymanager Netwerk Oorlogsbronnen - NIOD

Geplaatst Deadline Locatie
18 nov 5 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Netwerk Oorlogsbronnen (NOB) is een netwerkorganisatie voor instellingen met een collectie uit of over de Tweede Wereldoorlog. De deelnemers van NOB zijn oorlogsmusea en herinneringscentra, archieven, bibliotheken, wetenschappelijke instituten en andere instellingen met relevante collecties, in totaal bijna 90 organisaties in en buiten Nederland. Als NOB willen we collectiedata delen, koppelen en presenteren, zodat het publiek door de gedeelde gegevens kan zoeken naar personen, locaties en gebeurtenissen. Het Netwerk Oorlogsbronnen (NOB) zoekt een:

Communitymanager voor 38 uur (1fte)

Als communitymanager onderhoud je de contacten met de deelnemende instellingen en vorm je de schakel tussen deze organisaties en het redactieteam. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, bent een regelaar pur sang en denkt klantgericht. Daarnaast heb je ervaring met netwerken en werk je resultaatgericht. Je krijgt een zelfstandige rol in een klein multidisciplinair projectteam van circa tien personen: historici, collectiespecialisten, informatiespecialisten, een communicatiemedewerker en een office- en eventsmanager. Humor, relativeringsvermogen en gedrevenheid zijn zeer gewenst.

Hoe ziet je functie eruit?
 • De communitymanager is het eerste aanspreekpunt in het relatiebeheer naar het netwerk van NOB. Hij/zij onderhoudt proactief contacten met deelnemers binnen het netwerk en andere netwerkbetrokkenen, signaleert wat er speelt en vertaalt dit naar de bijdrage die vanuit NOB geleverd kan worden, cq de bijdrage die de betrokken organisatie kan leveren aan het platform.
 • De communitymanager redeneert vanuit de inhoudelijke prioriteiten van leden van het netwerk; wat zijn de thema's die hen bezighouden, welke tentoonstellingen organiseren zij etc. Hij/zij vertaalt dit naar het redactieteam van NOB, om vanuit de digitale infrastructuur ondersteuning te geven bij deze thema's. De communitymanager heeft daarom een coördinerende rol binnen het team.
 • De communitymanager zoekt daarnaast, op basis van de inhoudelijke agenda, binnen het netwerk naar geschikte bronnen/datasets die kunnen worden verwerkt door NOB. De communitymanager bepaalt in samenspraak met het ICT-team van NOB de prioriteiten. Ook overlegt de communitymanager met het ICT-team over mogelijkheden om verrijkte data terug te leveren naar individuele leden binnen het netwerk.
 • De communitymanager is ook degene die binnen het netwerk vragen oppakt ('we willen iets met data') en kijkt op welke manier binnen het netwerk dit kan worden opgepakt.
 • Op basis hiervan is de communitymanager verantwoordelijk voor het (doen laten) organiseren van crowdsourcing projecten en gebruikersonderzoeken, in afstemming met het ICT-team
Wat is je rol?
 • Coördinerende rol binnen het redactieteam van NOB
 • De communitymanager geeft vanuit het haar of zijn rol aan de communicatiemedewerker van NOB aan welke informatie en in welke vorm er gecommuniceerd wordt binnen het netwerk en breder.
 • De communitymanager heeft vanuit de rol van relatiebeheer een nauwe samenwerking met de office- en eventsmanager in het kader van het organiseren van bijeenkomsten voor en met het netwerk.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat breng je mee?
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk
 • Kennis van en ervaring met projectmatig werken
 • Ervaring met coördinerende taak
 • Kennis over de Tweede Wereldoorlog en de organisaties op dit terrein
 • Affiniteit met ICT en bereidheid zich hierin te ontwikkelen
 • HBO/WO niveau

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wat bieden wij?

Je treedt in dienst bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, dat onderdeel is van de KNAW en op dit moment NOB faciliteert. Het NOB zal in 2023 binnen een nieuw op te richten stichting haar werkzaamheden continueren en het dienstverband zal dan ook overgaan naar de nieuwe stichting zodra die een feit is.Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal [[salarisMin]] en maximaal [[salarisMax]] bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal [[ufoSchaal]] cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Werkgever

NIOD

Over het NIOD
Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies werd op 8 mei 1945 opgericht om met onafhankelijk onderzoek de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland en Nederlands-Indië in kaart te brengen. De laatste decennia is deze expertise uitgebreid tot onderzoek naar van massaal geweld en genociden in Europa en elders in de wereld. Het NIOD is een wetenschappelijk onafhankelijk en tegelijk sterk maatschappelijk georiënteerd instituut.

Naast wetenschappelijk onderzoek stelt het NIOD zijn collecties open voor zowel professionals als particulieren. Het NIOD is gevestigd in een monumentaal pand van het Rijksvastgoedbedrijf in het centrum van Amsterdam. Het beheert in huis 3 kilometer archief, een bibliotheek met 75.000 titels en een grote fotocollectie. Het NIOD telt ca. 75 medewerkers. Het is één van de 15 instituten van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • HBO+
 • 1227

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Herengracht 380, 1016CJ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you