Secretaris (0,6-0,8 FTE)

Secretaris (0,6-0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
22 nov 4 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Spreekt het jou aan om werkzaamheden uit te voeren op bestuurlijk-organisatorisch en beleidsvoorbereidend gebied voor een vakgroep directeur en programmadirecteuren onderwijs en onderzoek? Ben jij een organisatorisch talent en zoek je een functie als secretaris? Lees dan snel onze vacature en solliciteer!

Functieomschrijving

Als secretaris voor het department of Pulic Administration and Sociology (DPAS) ondersteun je de directeur bij het besturen van de vakgroep.

Je voert werkzaamheden uit op bestuurlijk-organisatorisch en beleidsvoorbereidend gebied voor de vakgroepdirecteur en de programmadirecteuren onderwijs en onderzoek. Daarnaast ondersteun je de diverse organen voor advies en medezeggenschap. Vanaf 1 januari 2023 zullen binnen de vakgroep vier teams van start gaan. Ook de ondersteuning van de teamleads zal deels tot jouw takenpakket behoren. Wij zijn op zoek naar flexibele collega, die waar mogelijk ook inspringt op voorkomende klussen.

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent secretaris bij bestuurlijke overleggen; het organiseren, voorbereiden en vastleggen van vergaderingen;
 • Je ondersteunt bij de jaarlijkse R&O cyclus binnen de vakgroep;
 • Je bent notulist bij opleidingscommissie(s): organiseren, voorbereiden en vastleggen van vergaderingen;
 • Je verzorgt inkomende en uitgaande correspondentie voor het bestuur en de opleidingscommissie(s) en je zorg voor verslaglegging;
 • Je ondersteunt bij onderzoeks-en onderwijsvisitaties;
 • Je controleert Hora Finita (publicatie registratie system) en ondersteunt hierbij door het bijhouden van promotieoverzichten
 • Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden, uitwerken en implementeren van beleidsbesluiten primaire proces. Je bewaakt de uitvoering van acties en daar waar nodig coördineer je activiteiten;
 • Je bereidt DPAS-stafbijeenkomsten en nieuwsbrieven voor;
 • Je bent secretaris van het adviescollege Bestuurskunde/Sociologie en diverse curatoria.

Jouw takenpakket kan door de tijd veranderen omdat de faculteit in een proces is om een meer team gebaseerde organisatie te worden waarbij de ondersteuning op een andere wijze geregeld zal gaan worden. Het betreft een tijdelijke functie voor de periode van 1 jaar.

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een secretaris die beschikt over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. Je werk nauwkeurig en je bent integer.

Verder:

 • Beschik je over een afgeronde HBO opleiding; bij voorkeur in een economische-administratieve of juridische richting,
 • Heb je affiniteit met bestuurlijke processen, bij voorkeur kennis van een universitaire organisatie.
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

 

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is zo snel mogelijk, en de functie is gevestigd in Woudestein, bij Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. Het betreft een tijdelijke functie voor de periode van 1 jaar en de functie bedraagt 0,6-0,8 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.098,- en € 4.247,- bruto per maand (schaal 9), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Department Of Public Administration and Sociology (DPAS)

DPAS huisvest de wetenschapsgebieden Bestuurskunde en Sociologie. Twee nauw verwante disciplines met ieder een eigen profiel. De Bestuurskunde richt zich op vraagstukken van bestuur, beleid en organisatie. Hierbij gaat de aandacht uit naar de werking en de effectiviteit van het bestuurlijk optreden en van beleidsmatige interventies. Binnen de Bestuurskunde in Rotterdam is er veel aandacht voor veranderende verhoudingen, bijvoorbeeld in publieke-private samenwerking of in netwerken of ketens van organisaties die een bestuurlijke verantwoordelijkheid delen. De Sociologie onderzoekt de sociale structuur van samenlevingen en veranderingen die daarin plaatsvinden. De Rotterdamse sociologie richt zich onder andere op verschijnselen als globalisering en individualiseringen en de doorwerking daarvan in internationale sociale verhoudingen, de arbeidsmarkt of familierelaties. Maatschappelijke vraagstukken die hiermee samenhangen betreffen migratie, flexibilisering en solidariteit. Het bestuurskundige en het sociologische perspectief vullen elkaar aan en staan samen borg voor een relevante en wetenschappelijk hoogwaardige bestudering van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken. De bachelor- en masterprogramma's van DPAS zijn op dit profiel gebouwd en leiden studenten op tot wetenschappelijk geschoolde professionals.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 24—32 uur per week
 • €3098—€4247 per maand
 • HBO
 • ESSB/DPAS/22112022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you