Content marketeer (0,8 FTE)

Content marketeer (0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
22 nov 6 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Is het jouw passie om content te creëren? Spreekt het jou aan om dit te doen voor een brede doelgroep: van (internationale) studiekiezers, studenten tot medewerkers en alumni? Ben je creatief en hands-on en zoek je naar een afwisselende baan? Lees dan snel onze vacature, wij zijn op zoek naar een content marketeer voor ons Marketing, Recruitment & Admissions team binnen de faculteit Social and Behavioural Sciences (ESSB).

Functieomschrijving

Als Content marketeer bij ESSB sla jij de brug tussen concept, tekst en beeld. Hiermee draag je bij in de realisatie, het ontwikkelen en publiceren van aansprekende en relevante content gericht op de diverse doelgroepen van ESSB. Tot die doelgroepen behoren onder andere (internationale) studiekiezers, studenten, medewerkers en alumni.

Jij wacht niet tot de content jouw kant op komt maar zoekt het op. De ene dag interview je huidige studenten, de andere dag bedenk je in welke vorm de USP’s van de opleidingen het beste tot zijn recht komen of schiet je zelf wat beelden voor een Instagram campagne. Je weet onze waarden tot leven te brengen via beeld en tekst. Je stelt bij het uitdenken en realiseren van de content altijd de doelgroep centraal en zorgt dat ze geraakt en enthousiast worden. Samen met de andere collega’s van team MRA zorg jij dat ESSB met de daarbij behorende opleidingen onder de aandacht komt bij onze doelgroepen.

Tot de belangrijkste werkzaamheden behoren:

 • Content creëren. We zoeken een echte creator. Teksten schrijven? Beelden schieten? Editen? Geen probleem. Je vindt het leuk om dit te doen en ziet ook steeds nieuwe creatieve mogelijkheden om onze boodschap uit te dragen;
 • Je bent het aanspreekpunt voor onze content marketingactiviteiten en schrijft, redigeert, optimaliseert en bewaakt (online) content.
 • In samenwerking met de online marketeer van de faculteit zorg je voor de ontwikkeling en realisatie van relevante online content ten behoeve van de online marketinginspanningen voor diverse (internationale) opleidingen;
 • Je draagt bij aan het opstellen en publiceren van sociale media berichten;
 • Je levert een bijdrage aan het periodieke redactieplanningsoverleg in samenwerking met de andere communicatieadviseurs binnen de faculteit.

De Content marketeer werkt nauw samen met diverse collega’s binnen het Marketing, Recruitment & Admissions team (MRA) van de faculteit ESSB en het Erasmus University College (EUC). In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan het hoofd van het Marketing, Recruitment & Admissions team.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een creatieve content marketeer met hands on mentaliteit. Heb je ervaring op het gebied van contentcreatie binnen het hoger onderwijs of een andere complexe kennisgerichte organisatie dan is dat een pre. Je bent enthousiasmerend, creatief, gericht op samenwerking en je hebt ervaring met het zelf uitdenken en realiseren van content.  Belangrijke competenties in deze functie zijn: ondernemerschap, creatief, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, conceptueel vermogen, verantwoordelijkheid nemen en samenwerken.

Wat we verder van je vragen:

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, bijvoorbeeld op gebied van communicatie, marketing, journalistiek, content & design of communicatiewetenschappen.
 • Je hebt 1 tot 3 jaar ervaring als content marketeer/content creator;
 • Je communiceert helder, wervend en foutloos in het Nederlands en het Engels en hebt oog voor de klant/doelgroep;
 • Je hebt affiniteit met de diverse doelgroepen van de faculteit;
 • Je bent organisatiesensitief en je schakelt gemakkelijk in contact met verschillende (interne) stakeholders;
 • Je bent bedreven in het effectief inzetten van sociale media;
 • Je kent de ins & outs van copywriting en weet om te gaan met SEO en SEA;
 • Je hebt ervaring met Microsoft Office programma’s;
 • Je kan zelf visuele content creëren en editen bijv. met behulp van photoshop of Indesign;
 • Je hebt oog voor fotografie en video.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is zo snel mogelijk. De functie bedraagt 0,8 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.818,- en € 3.764,- bruto per maand (schaal 8), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • max. 32 uur per week
 • €2818—€3764 per maand
 • HBO+
 • ESSB/FACB/22112022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you