Onderwijsmanager (0,8-1 FTE)

Onderwijsmanager (0,8-1 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
24 nov 11 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij ervaring met onderwijsplanning? Lijkt het jou een uitdaging om ons facultaire onderwijsbeleid voor te bereiden en te implementeren? Ben jij op zoek naar een functie waarbij je met veel verschillende teams samenwerkt? Lees dan verder en solliciteer op onze vacature voor Onderwijsmanager!

Functieomschrijving

Als Onderwijsmanager ben je verantwoordelijk voor het coördineren en het organiseren van het onderwijs binnen het Department of Public Administration and Sociology (DPAS). Binnen dit departement worden de bachelor- en masteropleidingen Bestuurskunde, Sociologie en Management of International Social Challenges (MISOC) verzorgd. Je ben verantwoordelijk voor het voorbereiden en implementeren van het facultaire onderwijsbeleid.

Je werkt nauw samen met de programmadirecteuren onderwijs, welke je ondersteunt bij de uitvoer van hun taken. De programmadirecteuren zijn verantwoordelijk voor de organisatie van een groep opleidingen en hebben de dagelijkse leiding over deze opleidingen. Ze zijn eindverantwoordelijk voor kwaliteitszorg en overleggen met examen- en opleidingscommissies. Als onderwijsmanager ben je nauw betrokken bij deze activiteiten. Je bent de spin in het web tussen docenten en programmadirecteuren.

Als onderwijsmanager heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Het opstellen van, het sturen op en het updaten van de onderwijsplanner, de onderwijstaakverdeling en de beschikbare en benodigde onderwijscapaciteit. Je stemt keuzes en consequenties af met de betreffende coördinatoren bedrijfsvoering, stafleden, programmadirecteuren en leidinggevenden van stafleden;
 • Je bent actief lid van de programmadirecteuren overleggen en geeft onder andere input voor het onderwijs- en examenreglement;
 • Je implementeert onderwijsbeleid, denk hierbij aan aanwezigheidsbeleid, diversiteitsbeleid, numerus fixus en bindend studieadvies. Ook verzorg je communicatie over deze onderwerpen;
 • Je bent de schakel tussen de onderwijsondersteunende teams en de opleidingen. Zo zorg je bijvoorbeeld voor het tijdig, volledig en helder doorgeven van roosterbehoeftes, het regelen van marketingactiviteiten en het aanpassen van toets- en evaluatieprocessen. 

 Je werkt nauw samen met de onderwijsondersteunende teams binnen het faculteitsbureau. Mogelijk wordt het team van onderwijsmanager in de toekomst verder uitgebreid. In deze functie rapporteer je aan de directeur van DPAS.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding
 • Je hebt ruime ervaring in onderwijsplanning
 • Je bent communicatief sterk en hebt een goed gevoel voor verhoudingen
 • Je hebt sterke affiniteit met het onderwijs dat binnen DPAS gegeven wordt
 • Je bent flexibel en denkt graag mee over de transitie naar de teambased organisatie
 • Je bent een prettige collega waarmee het goed samenwerken is.
 • Je werkt accuraat en communiceert zorgvuldig
 • Je kunt goed overzicht houden en je bent vindingrijk 
 • Je hebt een dienstverlenende instelling en je hebt oog voor detail

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is zo snel mogelijk. De functie bedraagt 0,8-1 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.974,- en € 5.439,- bruto per maand (schaal 11), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nlsmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Department Of Public Administration and Sociology (DPAS)

DPAS huisvest de wetenschapsgebieden Bestuurskunde en Sociologie. Twee nauw verwante disciplines met ieder een eigen profiel. De Bestuurskunde richt zich op vraagstukken van bestuur, beleid en organisatie. Hierbij gaat de aandacht uit naar de werking en de effectiviteit van het bestuurlijk optreden en van beleidsmatige interventies. Binnen de Bestuurskunde in Rotterdam is er veel aandacht voor veranderende verhoudingen, bijvoorbeeld in publieke-private samenwerking of in netwerken of ketens van organisaties die een bestuurlijke verantwoordelijkheid delen. De Sociologie onderzoekt de sociale structuur van samenlevingen en veranderingen die daarin plaatsvinden. De Rotterdamse sociologie richt zich onder andere op verschijnselen als globalisering en individualiseringen en de doorwerking daarvan in internationale sociale verhoudingen, de arbeidsmarkt of familierelaties. Maatschappelijke vraagstukken die hiermee samenhangen betreffen migratie, flexibilisering en solidariteit. Het bestuurskundige en het sociologische perspectief vullen elkaar aan en staan samen borg voor een relevante en wetenschappelijk hoogwaardige bestudering van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken. De bachelor- en masterprogramma's van DPAS zijn op dit profiel gebouwd en leiden studenten op tot wetenschappelijk geschoolde professionals.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 32—40 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • HBO
 • ESSB/DPAS/24112022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you