Studieadviseur (1 FTE)

Studieadviseur (1 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
28 nov 11 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij affiniteit met de doelgroep (aankomende) (internationale) studenten? Ben je sensitief voor culturele verschillen? Vind jij het leuk om klantgericht te werk te gaan en kun je goed luisteren en problemen verhelderen? Lees dan onze vacature want wij zijn op zoek naar een enthousiaste en betrokken studieadviseur voor onze faculteit Erasmus School of Social and Behavioural Sciences.

Functieomschrijving

Als studieadviseur informeer en adviseer je Nederlandse en internationale studenten van de faculteit ESSB over onderwijsprogramma’s, studievoortgang en reglementen. De faculteit is op zoek naar een enthousiaste en betrokken studieadviseur die breed inzetbaar is en onder andere de helft van zijn/haar werkweek als studieadviseur meedraait met het fysieke ESSB frontoffice zodat we vragen van studenten steeds vaker direct kunnen behandelen als onderwijsondersteunende teams.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Adviseren en begeleiden van studenten bij de academische aspecten van de studie;
 • Informeren van studenten over het studieprogramma en hen adviseren bij studie gerelateerde vragen;
 • Ondersteunen van studenten in het opstellen van hun studieplannen;
 • Monitoren/bewaken van de studievoortgang van studenten;
 • Signaleren van en reageren op bijzonderheden en knelpunten van studenten;
 • Contact onderhouden met en verwijzen naar studentendecanen, student life officer, universiteitspsychologen, onderwijscoördinatoren, docenten, examencommissie en andere relevante personen en instanties;
 • Zorg dragen voor accurate dossiervorming, onder andere in Osiris;
 • Participeren in verschillende overlegorganen;
 • Een bijdrage leveren aan periodieke rapportages over de opleidingen;
 • Voorstellen en implementeren van verbeterinitiatieven ter optimalisering van de dienstverlening aan Nederlandse en internationale studenten van de faculteit.

We bieden een afwisselende baan in een enthousiast team met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. ESSB studieadviseurs zijn dagelijks tussen 9 uur en 17 uur beschikbaar voor studenten, onder andere via het ESSB frontoffice en vaak ook op afspraak.

De nieuwe collega die wij zoeken draait dagelijks de helft van de werktijd als studieadviseur mee met het fysieke ESSB frontoffice in samenwerking met onze frontoffice medewerkers en de collega’s uit andere onderwijs ondersteunende teams. De andere dagdelen zijn beschikbaar voor individuele studieadvies gesprekken met studenten en voor werkoverleg.

Binnen de faculteit en binnen het team van studieadviseurs werken we vanuit het lean principe waarbij we ons richten op het creëren van waarde voor studenten in alle processen.

In deze functie werk je veel samen met de frontoffice medewerkers, studieadviseurs en andere onderwijs ondersteunende collega’s uit andere teams. Je rapporteert rechtstreeks aan het hoofd van team studieadviseurs.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en betrokken collega die van aanpakken weet. Je hebt affiniteit met de doelgroep (aankomende) (internationale) studenten. Je bent sensitief voor culturele verschillen. Je haalt er voldoening uit binnen het ESSB frontoffice mee te werken en daarmee binnenkomende vragen van studenten die langskomen direct in behandeling te nemen; het is daarom een pre als je werkervaring hebt in dienstverlenende baan. Je bent klantgericht, sociaal, ondernemend en je voelt je comfortabel bij het communiceren met verschillende doelgroepen (als (aankomende) studenten en academisch personeel). Je kunt goed luisteren en problemen verhelderen, je hebt een coachende begeleidingsstijl. In jouw communicatie ben je helder, servicegericht en volledig. Je werkt snel en accuraat en bent erop gericht om processen te verbeteren. In deze rol is het van belang dat je je werk goed kunt plannen en organiseren. Tot slot vind je het leuk om zowel zelfstandig als in teamverband te werken, waarbij je collega’s met hun werkzaamheden helpt tijdens piekperioden.

Verder beschik je over:

 • Een relevante afgeronde opleiding, minimaal HBO niveau;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands én Engels (minimaal C1-niveau), zowel mondeling als schriftelijk.

                                                                                  

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is zo snel mogelijk, en de functie is gevestigd in Rotterdam, campus Woudestein, bij de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. De functie bedraagt 1 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.098,- en € 4.257,- bruto per maand (schaal 9), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • max. 40 uur per week
 • €3098—€4257 per maand
 • HBO
 • ESSB/FACB/28112022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you