Platform- en eventmanager voor CollectieveKracht

Platform- en eventmanager voor CollectieveKracht

Geplaatst Deadline Locatie
30 nov 1 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij je talent op het gebied van organisatie en communicatie volop benutten? Als platform- en eventmanager van CollectieveKracht houd je het platform technisch en inhoudelijk up-to-date, en organiseer je bijeenkomsten voor de leden van het platform.

Functieomschrijving

Onderzoek doen we niet alleen voor onszelf. De kennis van wetenschappers kan van groot belang zijn om maatschappelijke problemen aan te pakken. Maar dan moet deze kennis wel toegankelijk zijn. Als platform- en eventmanager van het CollectieveKracht-platform (Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit) lever je daar een belangrijke bijdrage aan.

Dit kennisplatform maakt wetenschappelijk verantwoorde kennis toegankelijk voor burgercollectieven in heel Nederland en reikt instrumenten aan waarmee zij aan een veerkrachtige toekomst kunnen bouwen. Tegelijkertijd is CollectieveKracht ook een sociaal platform: een netwerk van mensen die zich inzetten voor elkaar en hun omgeving door te zorgen voor alternatieve organisaties in zorg, wonen, duurzame energie, voedsel, leefbaarheid en andere zaken. Daarnaast zijn er wetenschappers, financiële organisaties en ambtenaren bij het platform aangesloten, die zich voor deze burgercollectieven inzetten. Het platform brengt deze groepen bij elkaar en zorgt dat ze met elkaar in dialoog gaan, zodat er een beter onderling begrip ontstaat.

Als platform- en eventmanager zorg je dat CollectieveKracht goed functioneert. Aan de ene kant door het digitale platform te beheren. Je plaatst content, maakt nieuwe gebruikersprofielen aan en zorgt dat de pagina's er uitstekend uitzien. In overleg met de wetenschappers zorg je voor het opzetten en beheren van surveys en maak je onderzoeksinstrumenten via het platform beschikbaar. Je doet voorstellen om de website nog beter te laten functioneren en bezoekt regelmatig de (online) seminars van de hosting provider om ideeën op te doen.

Een tweede belangrijke taak is het activeren van de netwerken die samen CollectieveKracht vormen. Daarvoor moet je ook met burgercollectieven in gesprek. In je dagelijks werk maak je gebruikers wegwijs op het platform, via e-mail en door het organiseren van vragensessies. Samen met de communicatiemedewerker slinger je discussies op het platform aan en maak je nieuwe leden wegwijs. Je bezoekt regelmatig burgercollectieven en evenementen georganiseerd door betrokkenen stakeholders. Samen met de wetenschappelijk projectleider organiseer je jaarlijks twee grote evenementen en enkele kleinere sessies om de groepen bij elkaar te brengen en de dialoog ertussen te versterken. Je werkzaamheden hiervoor lopen uiteen van het opmaken van het programma en het benaderen van sprekers tot het organiseren van catering en audiovisuele registratie. Tijdens de evenementen zorg je dat alles op rolletjes loopt. Na de evenementen zorg je voor de follow-up via het platform.

Your main tasks
 • Creëren en plaatsen van content, zowel voor offline als online toepassingen, in het Nederlands en het Engels.
 • Modereren en activeren van activiteiten op het CollectieveKracht-platform.
 • Het onderhouden en versterken van de relatie met maatschappelijke partijen, zowel online als offline, in samenwerking met andere teamleden.
 • Het organiseren van activiteiten, uiteenlopend van het opstellen van het programma en het regelen van praktische zaken (locatie, catering) tot het bijhouden van de inschrijvingen en de technische ondersteuning tijdens het evenement.
 • Het onderhouden van contacten met de platformontwikkelaar, visueel vormgever en andere betrokkenen.
 • Het ontwerpen van producten op basis van de huisstijl, zoals powerpoints, flyers en affiches.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Afgeronde of hbo- of universitaire opleiding op het gebied van ICT, eventmanagement, communicatie of projectmanagement
 • Ervaring in het gebruik van contentmanagementsystemen
 • Aantoonbare organisatievaardigheden
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse (CEFR niveau C1) en de Engelse (CEFR niveau C1) talen

Your required competencies
 • Initiatiefrijk
 • Hands-on
 • Goede planningsvaardigheden
 • In staat om zelfstandig te werken, maar je voelt je ook prettig in een team
 • Bereid om nieuwe dingen te leren en om kennis door te geven aan anderen
 • Kennis van of ervaring met burgercollectieven is een voordeel

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 36 maanden.

 • Arbeidsovereenkomst voor drie jaar, bij voorkeur fulltime.
 • Flexibele uren. Bij uitzonding (bijvoorbeeld bij evenementen) is avondwerk of werken op zaterdag noodzakelijk.
 • Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Je maakt deel uit van een divers en internationaal team van ongeveer 12 medewerkers (zie www.collective-action.info/_TEA_Main)
De arbeidsvoorwaarden van Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) zijn in overeenstemming met de collectieve arbeidsovereenkomst van Nederlandse Universiteiten (CAO NU). https://www.universiteitenvannederland.nl/files/documenten/CAO/2022/CAO_NU_2022-2023.pdf

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en loopt van een minimum van € 2.402 (schaal 6 CAO NU) tot een maximum van € 3.336 bruto per maand (schaal 7 CAO NU), gebaseerd op een voltijdscontract van 38 uur per week. EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8 procent vakantiegeld, een eindejaarsbonus van 8,3 procent en een aanzienlijke hoeveelheid vakantiedagen. Meer informatie is beschikbaar op www.eur.nl/werken-bij

EUR biedt alle medewerkers een jaarlijks persoonlijk ontwikkelingsbudget, dat kan worden gebruikt om je vaardigheden en competenties te ontwikkelen. Er zijn eveneens uitgebreide mogelijkheden voor training, ontwikkeling en coaching aan de Erasmus Universiteit.

Werkgever

Rotterdam School of Management Erasmus University

Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) is one of Europe's top-ranked business schools. RSM provides ground-breaking research and education furthering excellence in all aspects of management and is based in the international port city of Rotterdam - a vital nexus of business, logistics and trade. RSM's primary focus is on developing business leaders with international careers who can become a force for positive change by carrying their innovative mindset into a sustainable future. Our first-class range of bachelor, master, MBA, PhD and executive programmes encourage them to become critical, creative, caring and collaborative thinkers and doers. Study information and activities for future students, executives and alumni are also organised from the RSM office in Chengdu, China. www.rsm.nl

RSM is an equal opportunity employer and explicitly encourages applications from candidates of all genders, ethnicities, and nationalities.

Afdeling

Established in 1998, the department of Business-Society Management (B-SM) at Rotterdam School of Management, Erasmus University was the first of its kind within a European business school. The B-SM Department offers a social science-based perspective on managerial and organizational issues at the interface between business and society. The department members conduct world class research on how organizations can engage in shared value creation, and how, rather than contributing to society's problems, organizations can be part of the solution. Staff of the department are involved in teaching at the under- and post-graduate level, including bachelor programmes, the full-time MBA and specialized and executive master programmes. The department also delivers the school's flagship Master programme on Global Business and Sustainability. The Master programme is one of the longest running programmes in the world in the area of business and society management and continues to deliver graduates that are in high demand in today's business world.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Economie
 • 38—40 uur per week
 • €2402—€3336 per maand
 • HBO
 • 3691

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you