Redacteur/contentmaker

Redacteur/contentmaker

Geplaatst Deadline Locatie
30 nov 9 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het online team van het Bureau Communicatie zijn we op zoek naar een enthousiaste redacteur/contentmaker voor 32 tot 38 uur per week.

Het team Online team is verantwoordelijk voor onder andere de coördinatie van techniek en content van de websites van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dat zijn bijvoorbeeld uva.nl en de medewerkers- en de studentensite. Dit doen we in nauwe samenwerking met de andere afdelingen van Bureau Communicatie en de communicatiecollega's bij de diensten en faculteiten.

Wat ga je doen

Als redacteur en contentmaker is het jouw missie er voor te zorgen dat de groeiende groep alumni van de UvA de beste content onder ogen krijgt. En dat het Universiteitsfonds zichtbaarder wordt binnen en buiten de universiteit.

Om dit te bereiken, coördineer jij de contentkanalen die de UvA inzet om te communiceren met alumni en (potentiële) donateurs. Samen met collega's in het online team, collega's bij diensten en faculteiten, inhoudsdeskundigen en twee communicatieadviseurs zorg je onder meer voor gebruiksvriendelijke, duidelijke en aantrekkelijke content op de websites van de UvA. En houdt deze ook up-to-date.

Je bedenkt hoe die content ook 'vermarkt' kan worden via onze andere kanalen. Je geeft opvolging en invulling aan deze plannen. Zo ben je onder meer verantwoordelijk voor het coördineren en opmaken van nieuwsbrieven en social media posts.

Taken en werkzaamheden

Als redacteur contentmaker:
 • vertaal je nieuwe communicatievragen naar online content en structuren;
 • zorg je voor relevante inhoud voor onder meer onze nieuwsbrieven, onze social mediakanalen, onze website en ons online magazine SPUI;
 • interview, (her)schrijf, redigeer en publiceer je content voor meerdere kanalen en doelgroepen;
 • beheer je de website voor alumni en het Universiteitsfonds en houdt deze up-to-date;
 • coördineer je de contentkalender;
 • analyseer je statistieken en verbeter je op basis hiervan de content(strategie).
Je werkt samen met allerlei verschillende mensen: van collega-redacteuren tot eventorganisatoren, van inhoudsdeskundigen tot fondsenwervers.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

 • Je weet hoe je aantrekkelijke content kunt (laten) maken - van tekst tot foto en video;
 • natuurlijk weet je alles van schrijven voor het web en van zaken als toegankelijkheid, SEO en contentstrategie;
 • je kunt overweg met verschillende soorten content; van kraakheldere, taakgerichte dienstverleningsinformatie tot inspirerende nieuwsberichten;.
 • je hebt een vlotte pen en een scherpe eindredacteur;
 • maar je kennis is niet beperkt tot tekst. Je bent een 'onliner', dus je werkt makkelijk met verschillende contentmanagementsystemen, Photoshop, Analytics en andere tools;
 • je pakt dingen zelfstandig op, maar je kunt ook goed samenwerken en vindt het leuk om met collega's in de organisatie naar de juiste contentoplossing te zoeken;
 • uitstekende beheersing van het Nederlands is een must; een vlotte pen is een zeer welkome kracht. Onze content is tweetalig, dus goede beheersing van de Engelse taal is een pre;
 • je hebt een hbo-/wo-denkniveau en bent proactief, leergierig en je vindt het leuk om mooie content voor deze doelgroep te maken.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een dienstverband van 38 uur per week voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden. Ook een parttime invulling van minimaal 32 uur is bespreekbaar. Bij wederzijdse tevredenheid volgt aansluitend een vast dienstverband.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €3.098 tot €4.257 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteitenis van toepassing.

Naast het salaris en de gezellige en flexibele werkomgeving bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld:
 • 232 verlofuren per jaar (bij een 38-urige werkweek) en extra vakantiedagen tussen Kerst en de jaarwisseling;
 • een breed cursusaanbod dat je kosteloos kunt volgen, bijvoorbeeld op het gebied van tijdsmanagement of Engels en een online cursusplatform met meer dan 100 verschillende cursussen;
 • geboorteverlof (voor partners) met 100% salarisbehoud;
 • gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof;
 • een pensioen bij ABP, waar de UvA aan bijdraagt.
Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Werkgever

Bureau Communicatie

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Over Bureau Communicatie

Bureau Communicatie is de centrale communicatieafdeling van de UvA. Communicatie, alumnirelaties en het Universiteitsfonds vormen sinds kort één afdeling. Redacteuren, voorlichters, fondsenwervers, projectmanagers, marketeers, relatiebeheerders en ondersteuners werken samen aan het bedienen van een hele reeks doelgroepen. Allemaal vrolijke, toegankelijke en gedreven collega's die je graag helpen bij je werkzaamheden. In januari beginnen een nieuw afdelingshoofd Alumnirelaties en een nieuwe communicatieadviseur. Alumni- en fondscommunicatie bij de UvA is dan ook volop in beweging en jij krijgt ook alle ruimte om je eigen plek te creëren.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 38 uur per week
 • €3098—€4257 per maand
 • HBO+
 • 10918

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 25, 1012WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you