EPICUR Student Journey Communication Officer

EPICUR Student Journey Communication Officer

Geplaatst Deadline Locatie
30 nov 5 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Houd jij van:
 • werken aan strategische Europese samenwerking
 • Europese studenten stimuleren alles uit hun studie te halen en (virtueel) de grens over te gaan
 • communicatiestrategieën ontwikkelen voor studenten in een interculturele setting
Dan is de functie van EPICUR Student Journey Communication Officer bij de Universiteit van Amsterdam (UvA) jou als breed inzetbare professional op het lijf geschreven!

De UvA is founding member van de EPICUR European Universitiesalliance. EPICUR is een alliantie van 9 Europese universiteiten die werken aan het gezamenlijk aanbieden van innovatief onderwijs en flexibele vormen van mobiliteit op Europees niveau.

Na de succesvolle afronding van de EPICUR pilot fase, start de alliantie nu met de vervolgfase EPICUR-SHAPE-IT, waarvoor subsidie vanuit Erasmus27 is toegekend. De UvA is binnen EPICUR-SHAPE-IT verantwoordelijk voor het werkpakket "(Re)shaping European Mobilities". Dit houdt in dat EPICUR experimenteert met innovatieve vormen van flexibele fysieke, virtuele, hybride en blended mobiliteit. Hiervoor wordt op Europees niveau een "EPICUR Mobility Service" ontwikkeld.

Het betrekken van het studentenperspectief speelt een sleutelrol in deze belangrijke taken. De UvA is daarom op zoek naar een creatieve en ervaren communicatieadviseur die de Student Journey en User Experience kan uitwerken en opzetten.

Wat ga je doen

Als Student Journey Communication Officer ben je binnen het UvA EPICUR team verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de student journey en user experience. Dit doe je onder andere aan de hand van een gedegen onderzoek naar de behoefte van alle EPICUR studenten (needs analysis).

Naar aanleiding van de resultaten ontwikkel je de Student Journey en bijbehorende communicatiestrategie voor de huidige en toekomstige EPICUR studenten. Je werkt hierin zowel nauw samen met het EPICUR communicatieteam bestaande uit collega's van andere EPICUR universiteiten als het UvA EPICUR team. Het UvA EPICUR team bestaat binnenkort uit zes collega's, onder andere de Programma Manager EPICUR Mobilities en de UvA Mobility Liaison Officer.

De Student Journey Communication Officer is specifiek verantwoordelijk voor het ontwikkelen en opzetten van een goede communicatiecyclus voor de gehele EPICUR Student Journey; van voorlichting tot begeleiding van de EPICUR studenten gedurende hun gehele mobiliteitservaring (orientatie, voorlichting, selectie en voorbereiding op vertrek, tot begeleiding tijdens de uitwisseling en terugkeer aan de UvA of de partnerinstelling).

Daarnaast adviseer en ondersteun je de teamleider van het UvA EPICUR team met strategisch advies over alle zaken die verband houden met communicatie.

Binnen deze rol fungeer je bovendien als 'spin in het web' voor alle communicatiezaken, zo ben je de UvA-vertegenwoordiger in het EPICUR communicatieteam en verzorg je de interne verbinding naar UvA Bureau Communicatie, Studenten Services, faculteiten en diensten.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

We zoeken een overtuigende en creatieve collega die gemotiveerd wordt door het creëren van kansen voor Europese studenten om deel te nemen aan nieuwe vormen van mobiliteit binnen hun studieloopbaan.

Daarnaast breng je de volgende kennis en vaardigheden mee:
 • WO werk- en denkniveau;
 • ervaring met het ontwikkelen van communicatiestrategieën en affiniteit met internationaal onderwijs en innovatieve nieuwe vormen van mobiliteit;
 • affiniteit en ervaring met de huidige (Europese) studentenpopulatie en je weet wat er speelt in deze doelgroep;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden en je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend, juist ook in een interculturele en internationale omgeving;
 • minimaal 3 to 5 jaar relevante werkervaring.
Je:
 • werkt graag samen met internationale collega's en hebt het vermogen om een netwerk op te bouwen en mensen met elkaar te verbinden;
 • neemt initiatief en bent gericht op resultaat en kwaliteit;
 • bent vaardig in het tactvol omgaan met tegenstrijdige belangen. Je kunt waar nodig goed bemiddelen, overtuigen en compromissen zoeken;
 • werkt goed in een team, maar kunt ook goed zelfstandig taken oppakken;
 • kunt gestructureerd, planmatig en zorgvuldig werken.
Ervaring met het werken bij een internationale/Europese setting is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een dienstverband van 32 tot 38 uur per week voor de periode van één jaar met een proeftijd van twee maanden. De startdatum is in overleg en bij voorkeur per 1 februari 2023. Bij wederzijds enthousiasme over het functioneren gaan we in gesprek over een arbeidsovereenkomst voor de gehele projectduur van EPICUR-SHAPE-IT.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €4.814 tot €6.181 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteitenis van toepassing.

Naast het salaris en de gezellige en flexibele werkomgeving bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld:
 • 232 verlofuren per jaar (bij een 38-urige werkweek) en extra vakantiedagen tussen Kerst en de jaarwisseling;
 • een breed cursusaanbod dat je kosteloos kunt volgen, bijvoorbeeld op het gebied van tijdsmanagement of Engels en een online cursusplatform met meer dan 100 verschillende cursussen;
 • geboorteverlof (voor partners) met 100% salarisbehoud;
 • gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof;
 • een pensioen bij ABP, waar de UvA aan bijdraagt.
Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Werkgever

Bestuur en Bestuursstaf UvA

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Over de Bestuursstaf

Het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam wordt ondersteund door een compacte Bestuursstaf. De Bestuursstaf adviseert het College op strategisch en tactisch niveau en draagt verantwoordelijkheid voor de operationalisering van genomen besluiten. De hierin belegde taken zijn direct afgeleid van de taken van het College. De Bestuursstaf bestaat uit drie clusters; Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, Bedrijfsbureau en Beleid- en Strategieontwikkeling.

Als EPICUR Student Journey Communication Officer kom je te werken binnen het UvA EPICUR Team bij de afdeling Academische Zaken - team Internationalisering, die deel uitmaakt van het cluster Beleid- en Strategieontwikkeling. De afdeling richt zich op de beleidsterreinen onderwijs, onderzoek en internationalisering. De afdeling werkt veel samen met de faculteiten, diensten (zoals Studenten Services, Bureau Communicatie en het Administratief Centrum) en andere afdelingen binnen de Bestuursstaf (zoals Juridische Zaken, Finance, Planning & Control en de bestuurssecretarissen).

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • max. 38 uur per week
 • €4814—€6181 per maand
 • Universitair
 • 10912

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you