Dierverzorger/Biotechnicus Landbouwhuisdieren (0,6 - 1,0 fte)

Dierverzorger/Biotechnicus Landbouwhuisdieren (0,6 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 dec 27 jan Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je er plezier in om studenten te faciliteren in hun opleiding tot dierenarts? Onze wetenschappers nèt die stap extra vooruit te helpen? Solliciteer nu!

Functieomschrijving

Functie
De Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht is op zoek naar nieuwe collega’s voor de afdeling Landbouwhuisdieren. Heb je er plezier in om studenten diergeneeskunde te faciliteren in hun opleiding tot dierenarts? En ben jij in staat onze wetenschappers nèt die stap extra vooruit te helpen waardoor ze nog beter hun onderzoek kunnen doen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

De Faculteit Diergeneeskunde leidt studenten op tot dierenarts en werkt op diverse onderwerpen aan vernieuwend onderzoek. De afdeling Landbouwhuisdieren beschikt over uitstekende faciliteiten in een kliniek voor rundvee, schaap, geit en pluimvee en op de onderwijs- en onderzoeksboerderij De Tolakker. Als dierverzorger Landbouwhuisdieren heb je een belangrijke rol bij de praktische organisatie van onderwijs en onderzoek. Je directe collega’s zijn andere dierverzorgers, dierenartsen en onderzoekers en studenten diergeneeskunde.

Op dit moment zoeken wij nieuwe collega’s in twee profielen. In beide posities ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van landbouwhuisdieren (rundvee, schapen, geiten en pluimvee & varkens).

Profiel 1:
 • Je verricht waarnemingen bij de dieren en rapporteert je bevindingen.
 • Ook voer je administratieve werkzaamheden uit in het kader van welzijn- en proefdierregistratie.
 • Je reinigt en desinfecteert dierverblijven en materialen.

Naast de algemene taken als dierverzorger richt profiel 1 zich op de ondersteuning bij onderwijs. Je werkt hierin samen met de docenten van de afdeling en begeleidt studenten en stagiaires bij praktijkonderwijs. Na een gedegen inwerkperiode geef je zelfstandig onderwijs in bepaalde thema’s.

Profiel 2:
 • Je denkt mee over het ontwerp van het onderzoek en de uitvoering van het onderzoek.
 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uit te voeren handelingen van lopend onderzoek. Op de werkvloer komen met regelmaat fysiek zware werkzaamheden voor.
 • Je participeert in een dienstrooster op onregelmatige werktijden.

Profiel 2 richt zich op de ondersteuning bij het doen van onderzoek met dieren, meer specifiek pluimveeonderzoek. Je werkt hierin nauw samen met de onderzoekers.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een enthousiaste nieuwe collega die van aanpakken weet. Verder heb jij:
 • een afgeronde mbo(+) opleiding dier-of veehouderij/biotechnicus of paraveterinair, of ben je een startende hbo’er;
 • aantoonbare ervaring met landbouwhuisdieren en dierenwelzijn en zorg voor dieren staat bij jou hoog in het vaandel;
 • de bevoegdheid art. 13f voor het werken met proefdieren, of ben je bereidheid deze erkenning te behalen;
 • een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je sterk in administreren en werk je secuur;
 • de kennis en ervaring om makkelijk met verschillende digitale programma’s te werken;
 • goede communicatieve vaardigheden waardoor je goed kunt werken in teamverband, positief stimulerend en klantgericht bent en goed met de klant mee kunt denken;
 • flexibele instelling, je kunt op meerdere afdelingen ingezet worden.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een dienstverband (0,6-1,0 fte) voor de duur van een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.402,- en maximaal € 3.026,- (schaal 5-6 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema's One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers en is gevestigd op het Utrecht Science Park in het Androclusgebouw niet ver van het historische centrum van Utrecht.

Specificaties

 • Verpleging en verzorging
 • 20—40 uur per week
 • €2402—€3026 per maand
 • MBO
 • 1202425

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Yalelaan 7, 3584 CL, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you