Hoogleraar Verplegingswetenschappen acute en intensive care

Hoogleraar Verplegingswetenschappen acute en intensive care

Geplaatst Deadline Locatie
2 jan vandaag Nijmegen

Functieomschrijving

Het onderwerp van de leeropdracht is het doorontwikkelen van een onderzoekslijn op het gebied van het verbeteren van langetermijnuitkomsten van persoonsgerichte essentiële IC-zorg (met duidelijke aspecten van kwaliteit, veiligheid, betaalbaarheid en toegankelijkheid) welke in nauwe verbinding staat met de generieke leeropdracht Verplegingswetenschap.

Van de toekomstige hoogleraar Verplegingswetenschap binnen het centrum Acute en Intensieve Zorg wordt verwacht dat zij/hij praktijkgericht is en binnen het verpleegkundige domein een belangrijke bijdrage levert aan het monitoren en verbeteren van de kwaliteit van zorg binnen het centrum. Op regionaal niveau wordt verwacht dat zij/hij de zorg verbetert door integratie van wetenschappelijke kennis/onderzoek in de klinische praktijk, door signalering van kennishiaten en hierna te acteren en door in te spelen op ontwikkelingen/innovaties binnen het veld van Acute & Intensieve Zorg.

Het zwaartepunt binnen de leeropdracht ligt op wetenschappelijk onderzoek. De bestaande excellente verpleegkundige onderzoekslijnen op gebied van langetermijnuitkomsten van IC-zorg en IC-delirium en (met duidelijke aspecten van kwaliteit van zorg en persoonsgerichte zorg) dienen gecontinueerd en verder uitgebreid te worden binnen het centrum.

De toekomstige verpleegkundig leerstoelhouder staat positief tegenover interprofessionele samenwerking (medisch/paramedisch), nieuwe ontwikkelingen in de zorg (duurzaamheid, verdere verrijking van persoonsgericht zorg en personeelsgerichte zorg, toekomst bestendig verplegen). Daarnaast heeft de leerstoelhouder een actieve rol in het lerend verbeteren van de zorg. Ook heeft de hoogleraar een actieve rol bij het doorontwikkelen van (nieuwe) kerncompetenties van de verschillende niveaus verpleegkundigen binnen het centrum, mede ook als onderdeel van toekomstbestendig verplegen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Het Radboudumc is op zoek naar een kandidate/kandidaat met de volgende achtergrond en eigenschappen die essentieel zijn voor het uitoefenen van deze functie:
 • Erkend expert op het gebied van langetermijnuitkomsten na IC-opname
 • Is een gepromoveerd verpleegkundige, bij voorkeur met ervaring in de intensivecarezorg.
 • Heeft ruime onderzoekservaring met daarbij een leidinggevende rol binnen het onderzoek waarbij zij/hij eigen onderzoekslijnen heeft die aansluiten bij die van het centrum Acute & Intensieve zorg.
 • Heeft ruime en succesvolle ervaring met schrijven van subsidies.
 • Publiceert in toonaangevende tijdschriften binnen zowel het verpleegkundige als medische domein.
 • Heeft ruime ervaring in het begeleiden van promovendi en studenten en heeft minimaal drie promovendi succesvol begeleid naar hun behaalde doctoraat.
 • Is motiverend en stimulerend met oog voor kwaliteit, is ambitieus, innovatief, verbindend.
 • Heeft een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk.
 • De primaire taak ligt in het onderzoek (70 procent), maar vervult daarnaast ook een rol in/levert een bijdrage aan de patiëntenzorg (15 procent) en binnen het onderwijs (15 procent).
 • Heeft ervaring in onderwijs aan hbo, post-hbo en masterstudenten.
 • Heeft bestuurlijke ervaring binnen organisaties gericht op onderzoek, onderwijs of patiëntenzorg.

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 7.377 en € 9.718 (schaal 16) op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De leeropdracht is praktijkgericht, verpleegkundig en zal floreren met interprofessionele samenwerking. Het centrum Acute en Intensieve zorg is de thuishaven van deze leerstoelhouder en biedt met de afdeling Intensive Care de faciliteiten voor deze leerstoel.

Het centrum heeft een driehoofdige directie, bestaande uit bedrijfskundig directeur, verpleegkundig directeur en een medisch directeur. Hiërarchische aansturing zal plaatsvinden via de verpleegkundig directeur en functionele aansturing vanuit het medical department Intensive Care en in samenwerking met de hoogleraar Verplegingswetenschap.

De leerstoelhouder Verplegingswetenschap is verantwoordelijk voor de onderzoeken binnen het verpleegkundige domein of die raakvlakken hebben met en voor kwaliteit en veiligheid van zorg van het centrum Acute en Intensieve zorg.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health(care). We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Additionele informatie

Heb je nog vragen over deze functie, neem dan contact op met prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge, voorzitter van de Benoemingsadviescommissie. De leeropdrachtonderbouwing kan worden opgevraagd bij drs. Anne van Rossum, secretaris van de benoemingsadviescommissie. Voor solliciteren gebruik de knop 'solliciteer direct'.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €7377—€9718 per maand
 • Gepromoveerd
 • 176123-P1131537-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboudumc). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Heb je nog vragen over deze functie, neem dan contact op met prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge, voorzitter van de Benoemingsadviescommissie. De leeropdrachtonderbouwing kan worden opgevraagd bij drs. Anne van Rossum, secretaris van de benoemingsadviescommissie. Voor solliciteren gebruik de knop 'solliciteer direct'.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Heb je nog vragen over deze functie, neem dan contact op met prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge, voorzitter van de Benoemingsadviescommissie. De leeropdrachtonderbouwing kan worden opgevraagd bij drs. Anne van Rossum, secretaris van de benoemingsadviescommissie. Voor solliciteren gebruik de knop 'solliciteer direct'.

Solliciteer uiterlijk op 30 jan. 2023 23:59 (Europe/Amsterdam).