Senior Inkoper | RIVM

Senior Inkoper | RIVM

Geplaatst Deadline Locatie
2 jan 28 jan Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wie ben jij

Jij bent nieuwsgierig, procesmatig sterk en bent graag onderdeel van verandering. Je wil een baan met autonomie, bij een organisatie met maatschappelijke impact. Je laat je niet tegenhouden door het ontbreken van een glasheldere visie of een kale buitenkant. Want, laten we je verwachtingen gelijk goed managen: Bij het RIVM werk je voorlopig nog onder een systeemplafond, de WIFI is niet optimaal, sommige processen staan nog in de kinderschoenen en je wordt (nog) niet zomaar aan tafel gevraagd.

Ben je nog niet afgehaakt? Mooi, dan heb je de eerste selectietest goed doorstaan.

Wat zoeken we

Ook bij jou kijken we verder, dan de voor de hand liggende NEVI buitenkant. Heb je Bedrijfskunde, Commerciële economie, Rechten of nog iets heel anders gestudeerd? Ook dan hebben we interesse. Het gaat ons om jouw intrinsieke motivatie en je competenties. We geloven als organisatie in de kracht van diversiteit. Samen weten we meer en zijn we sterker.

Waar we jou voor nodig hebben

Het RIVM zal steeds meer met derden gaan samenwerken. We hebben als afdeling de uitdaging om dit slim te organiseren en zoeken jou voor een professionele samenwerkingsrelatie met zowel de centra als de leveranciers. Met aandacht voor duurzaamheid en verantwoord inkopen.

Wat doe je zoal

“Hoe formuleren we de opdracht? Welke inkoopstrategie past het beste? En welke procedure hebben we te bewandelen?” Vragen waar jij als senior inkoper in adviseert. Daarbij vertaal je het strategisch inkoopkader, naar de specifieke vraag van jouw opdrachtgever. Je zorgt ervoor dat binnen de mogelijkheden van de wet, het inkoopdoel zoveel mogelijk wordt behaald. Uitdaging zit hem in het spanningsveld tussen wat wettelijk kan, wat past binnen het Rijksoverheidbeleid en de wensen van de centra. Professioneel omgaan met deze, soms tegengestelde belangen, is een belangrijke pijler voor jouw succes.

  • Je begeleidt (Europese) aanbestedingen en offertetrajecten
  • Je bespreekt met je collega inkopers, contractmanagers en aanbestedingsjuristen wat (on)mogelijkheden zijn.
  • Je manager verwachtingen bij de centra, door actief te communiceren en adviseert hen over passende oplossingen voor hun inkoopvraag.
  • Je voert regie op het tactisch inkoopplan.
  • Je onderhoudt contacten met leveranciers om kennis te delen, zaken af te stemmen en te contracteren.

De inkooproute kan sterk verschillen en dat maakt deze baan afwisselend. Soms vraag je iets uit bij partijen binnen de Rijksmantelovereenkomsten. Soms begeleid je een meervoudig onderhandse uitvraag en dan weer ondersteun je bij de motivatie voor een uitzondering op de aanbestedingswet.

Wat willen we van jou weten

We zijn benieuwd naar jouw suggesties over het slim inrichten van processen. Hoe kunnen we in minder tijd, meer bereiken? Daarbij hebben we als inkoopafdeling de ambitie om eerder in de keten aangesloten te zijn. Dat bespaart een hoop gedoe achteraf. We zijn dan ook nieuwsgierig naar jouw ideeën daarover.

Uniek aan deze baan

Meetapparatuur, landelijke software oplossingen, laboratorium pipetten, een infrarood gasanalyse apparaat…..Het RIVM koopt vaak specialistische en niet alledaagse zaken en diensten in. Dat maakt het werk heel interessant. Daarnaast komen Europese aanbestedingen of complexe raamovereenkomsten regelmatig voorbij. In 2023 gaan we over op een professioneler ERP systeem, een unieke kans in je loopbaan om een dergelijke transitie eens te ervaren. En in 2025 gaat het RIVM verhuizen naar een state-of-the-art pand in het Utrecht Science Park. Ongetwijfeld komen daar ook interessante inkooptrajecten uit voort. Check deze website voor een beter beeld van het vak van inkoper bij de Rijksoverheid.

Pascale Cheng Tam Hee is onlangs gestart als inkoper bij het RIVM: “Er zijn hier veel verschillende onderwerpen qua inkoopopdrachten. Het is aan ons om de inkoopprocedures goed te kennen, zodat we het inkoopproces professioneel kunnen begeleiden. De variatie maakt het leuk en daardoor ook erg uitdagend. Ook de omvang van het RIVM met de verschillende domeinen, met elk hun eigen dynamiek maakt het interessant!”

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Wat neem je mee

  • Je hebt ten minste een afgeronde hbo opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfskunde, Commerciële economie of Rechten. Een RIO 1 of NEVI 1 helpt je qua kennis in deze functie.
  • Je hebt werkervaring met stakeholdermanagement binnen een grote, complexe organisatie. (Overheidservaring is geen voorwaarde)
  • Een achtergrond op het gebied van financieel management, project- of procesmanagement of inkoop is een pre. Maar we laten ons graag verrassen. Overtuig ons!
  • Je hebt (enige) kennis van wet- en regelgeving op het terrein van inkoop en aanbesteden.

Wat is jouw kracht

Natuurlijk ben je analytisch, zodat je de complexe inkoopprocedures snel snapt. Plannen en organiseren kan je goed, dus daarmee hou jij regie op het inkoopproces. Je communicatieve vaardigheden zijn ontwikkeld, waardoor je je opdrachtgevers een kort en bondig advies kunt geven. Ook heb jij het vermogen om binnen kaders mee te denken in oplossingen. Je hebt het doorzettingsvermogen om zaken structureel te verbeteren en geeft niet zomaar op. Verandering is bij het RIVM een constante factor. De mate waarin jij kunt meeveren, is daarom cruciaal voor jouw werkgeluk: flexibiliteit dus. En ben je van nature breed geïnteresseerd en nieuwsgierig naar wat het werk van het RIVM allemaal inhoud? Dan zit je hier helemaal op je plek!

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

  • Salarisniveau: schaal 11
  • Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contractduur: Voor de duur van 12 maanden
  • Minimaal aantal uren per week: 30
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

RIVM

Mensen maken het RIVM. Hier geen mooie praatjes: Het is de inhoud die telt. Een organisatie van bevlogen vak experts, die met grote betrokkenheid werken aan onderzoek voor een gezond en duurzaam Nederland. Gebrand op onafhankelijke deskundigheid. Met een grote diversiteit aan achtergronden werken wetenschappers, managers, beleidsmakers samen aan verschillende (onderzoeks)projecten. De organisatie is continu in beweging en dat maakt het dynamisch en altijd actueel om hier te werken.

Met wie ga je samenwerken

Natuurlijk met de andere ruim 2000 RIVM’ers. Maar met 35 collega’s werk je nauw samen binnen het IUC (InkoopUitvoeringsCentrum). In 2023 gaan we gefaseerd afscheid nemen van een groot aantal interim collega’s en daar komen vaste inkopers voor in de plaats. Een hoop nieuwe energie dus, met wie jij samen kunt gaan bouwen.

Specificaties

  • Financiën; Beleid- en staf; Juridisch personeel
  • Economie; Recht
  • 30—36 uur per week
  • €3503—€5343 per maand
  • HBO
  • AT RY 20230102

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you