DevOps Engineer Application Services

DevOps Engineer Application Services

Geplaatst Deadline Locatie
4 jan 13 feb Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek én succesvol onderwijs is zonder hoogstaande IT ondenkbaar. Jij kunt er mee aan de slag. Solliciteer en maak het verschil. Een prachtige positie.

Functieomschrijving

Jij wordt enthousiast van het onderhouden, doorontwikkelen en nog meer van het geautomatiseerd up-to-date houden van applicaties en applicatielandschappen (Linux én Windows)? Jij wil samen met je collega's in een agile team werken aan iets moois en beters? Dan gaat dit over jou, lees verder en solliciteer direct.

In het kort, wat ga je doen?

Werken voor de Universiteit Leiden betekent werken voor een organisatie met maatschappelijke betekenis. Wij willen onze studenten, docenten, onderzoekers en collega's zo optimaal mogelijk faciliteren bij hun studie, onderzoek en werk. Als DevOps Engineer heb je dus een verantwoordelijke spilfunctie.

Je zorgt voor het continu beschikbaar zijn van applicaties. Als DevOps engineer ben je ervoor verantwoordelijk dat de ICT-omgeving (applicaties, applicatie infrastructuur en processen t.b.v. onderzoek en bedrijfsvoering) goed draaien en naadloos op elkaar aansluiten. Je focust je op het operationeel maken, houden, monitoren, verbeteren en testen van deze ICT-omgeving en applicaties en zorgt voor het borgen van het gewenste securityniveau. Je coördineert actief en zelfstandig de diverse werkzaamheden en doet dat zo nodig over de eigen teamgrenzen heen, door af te stemmen met de collega's van o.a. het Research ICT Competence Centre (RICC), netwerk- en infrastructuurteams, security officers en technisch beheerders. Je neemt het initiatief tot doorontwikkeling, verbetering en vernieuwing. Je test (geautomatiseerd) de werking van wijzigingen en lost problemen en verstoringen op. Daarnaast analyseer je de risico's en impact van nieuwe applicaties of wijzigingen. Je zorgt daarbij altijd dat de systeemdocumentatie op orde is. Tot slot ben je een vraagbaak voor je collega's en deel je actief je kennis.

Samen met de Product Owner en het agile team draag je daarmee zorg voor de continuïteit van onze business. Bijna altijd betreft het systemen die de primaire processen van de universiteit ondersteunen en deze systemen dienen daarom continue (7x24) beschikbaar te zijn. Het meedraaien in consignatiediensten behoort dan ook tot jouw werkzaamheden.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Wat breng je mee?

Je houdt van complexe uitdagingen in een dynamische omgeving. Je bent een kei in het organiseren van je werk, je weet hoe je moet plannen en coördineren. Je bent flexibel, proactief en niet bang om buiten je comfort zone te treden. Met een sterk analytisch vermogen, de nodige besluitvaardigheid kom je tot creatieve oplossingen en weet je anderen hierin mee te nemen.

Daarnaast is het een pré als je aantoonbare ervaring hebt met één of meer van de volgende technologieën:
 • Linux/RHEL
 • Scripting (bijvoorbeeld Ansible, VBScript, Perl, Python, XLDeploy, Shell Scripting)
 • OpenShift
 • PostgreSQL
 • SQL Server
 • Weblogic
 • ELK Stack
 • Netwerktechnologieën zoals TCP/IP, SSH, DNS, FTP, Routering, Firewall

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod
 • Een goed salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € [[salarisMin]],- en maximaal € [[salarisMax]],- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal [[ufoSchaal]]), dat is schaal 10 of 11 volgens de cao Nederlandse Universiteiten
 • Zicht op een vaste aanstelling na een jaar goed functioneren
 • De mogelijkheid deels vanuit huis te werken, de werkduur en -tijden zijn flexibel, er is een reiskostenvergoeding en je krijgt 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek
 • Parttime werken, bijvoorbeeld 32 of 36 uur per week is bespreekbaar, wij bieden jou graag die flexibiliteit.
 • Je ontvangt een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof én je maakt gebruik van een zeer aantrekkelijke pensioenregeling
 • Ruime keuze in je overige secundaire arbeidsvoorwaarden, zo kun je kiezen voor een sabbatical, je vrije dagen en salaris inzetten voor bijvoorbeeld een sportabonnement en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang
 • We hebben veel aandacht voor goede werkplekken en werkomstandigheden, en uiteraard krijg je een laptop tot je beschikking.
Wij vinden het belangrijk dat jij geïnspireerd blijft, de dingen doet waar jij warm voor loopt en je kunt blijven ontwikkelen. Je krijgt van ons dan ook de ruimte om dat te blijven doen. �

Werkgever

Universiteit Leiden, ICT Shared Service Centre (ISSC)

Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de ICT-dienstverlener van de Universiteit Leiden, een van Europa's meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Met ongeveer 150 collega's produceren en leveren wij moderne en flexibele ICT-diensten voor onze universitaire researchers, docenten, 32.000 studenten en bedrijfsvoering. Wij ontwikkelen en beheren onder andere state-of-the-art (mobiele) workspaces en moderniseren continu het geavanceerde ICT-netwerk en onze private-cloud omgeving. Naast het applicatiebeheer van de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, ontwikkelen/ beheren we robuuste universitaire rekenfaciliteiten en storage voorzieningen, meerdere datacenters en een supercomputer. Dit alles binnen een continu veranderende omgeving waarbij we steeds meer in energieke teams agile werken. De prachtige uitdagingen waar we voor staan, vragen om collega's die op zoek zijn naar deze dynamiek en die het erg leuk vinden om zichzelf vakmatig continu op hoog niveau te ontwikkelen. Binnen het ISSC zijn hier veel mogelijkheden voor! Er is alle ruimte voor een bij jou en jouw functie passend arrangement met interessante opleidingen en uitdagende trainingen. Verder beschik je over veel verlofdagen, kun je in overleg deels thuiswerken en krijg je een laptop van de zaak.
We vinden het belangrijk dat je met je eigen unieke talent een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van het ISSC. Ons streven is een inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Zie voor meer informatie de website van ISSC.

Afdeling

Customer Applications Services (CAS)

Werken bij de ISSC afdeling Customer Applications Services (CAS) betekent in agile teams met state-of the-art ICT toolings waarde leveren aan de faculteiten en expertisecentra van de universiteit en ook aan bibliotheek, bestuursbureau, facilitair bedrijf, vastgoed, hr en finance.

Specificaties

 • IT
 • 32—38 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • HBO+
 • 12437

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Niels Bohrweg 1, 2333CA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you