Studentenpsycholoog

Studentenpsycholoog

Geplaatst Deadline Locatie
10 jan 29 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Kun jij als psycholoog goed uit de voeten met kortdurende behandelingen en heb je affiniteit met studie- en studentproblematiek? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) als studentenpsycholoog bij de afdeling Studentontwikkeling.

Functieomschrijving

Als studentenpsycholoog bied jij studenten individuele psychologische hulp (maximaal vijf gesprekken) om psychische problemen te verkennen en het hoofd te bieden. Deze problemen kunnen persoonlijk van aard zijn en het studeren beïnvloeden. Denk hierbij aan het omgaan met stress, angsten of complexe problematiek. Studentenpsychologen werken in dienst van de universiteit, waardoor samenwerking met zorgverzekeraars niet nodig is. Vanuit de VU wordt professionele autonomie in het werk geboden. In plaats van met protocollen werken we met evidence-based technieken die passen bij de doelgroep. Wij streven naar een inclusievere VU-gemeenschap en wij passen ons hier op aan. De voertaal bij behandelingen kan zowel Nederlands als Engels zijn. Soms krijg je te maken met crisissituaties. Je bent bij complexe of urgente casuïstiek beschikbaar voor consultatie door studieadviseurs en studentendecanen. Behalve met hen werk je ook nauw samen met de regiehouders Sociale Veiligheid. Daarnaast word je ook geregeld vanuit de organisatie om advies gevraagd vanwege je expertise.

Het team bestaat uit negen studentenpsychologen. Daarnaast maken drie student-assistenten en een stagiair deel uit van het team. Het is een hecht team, dat elkaar helpt en aanvult waar nodig. Er is tweewekelijks intervisie en de mogelijkheid om tussen de bedrijven door met elkaar te sparren. Er is veel ervaring en deskundigheid in het team en die delen we graag met elkaar. Dat neemt niet weg dat we nieuwe ideeën en andere (behandel-)inzichten waarderen. Onze dagen zijn goedgevuld met vaak ook onverwachte situaties. We moeten veel schakelen in een complexe organisatie en werken doorgaans hard. Tegelijkertijd staan wij voor een prettige werksfeer en is zorgen voor jezelf voor ons een belangrijke waarde. De diversiteit in onze studentenpopulatie is groot en daar zijn wij trots op. Wij zien dat ook graag terug in onze collega's.

Jouw taken
 • Je voert intakegesprekken met studenten.
 • Je behandelt studenten in kortdurende trajecten van maximaal vijf gesprekken.
 • Je verzorgt Nederlands- en Engelstalige workshops, gericht op uitstelgedrag en stress.
 • Je houdt inloopspreekuur.
 • Je verwijst waar nodig door naar een extern behandelaanbod of naar ons eigen trainingsaanbod.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Je hebt een WO Master Klinische Psychologie of Ontwikkelingspsychologie en een basiscursus Cognitieve Gedragstherapie afgerond.
 • Je hebt minimaal twee jaar recente aantoonbare ervaring met diagnostiek en behandeling van jongvolwassenen met diverse culturele achtergronden.
 • Je hebt kennis van derde generatie gedragstherapieën.
 • Je hebt ervaring met groepsbegeleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 (schaal 10) en maximaal €4.670 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Studentenpsycholoog 2 en staat open voor 0,8 fte. Je start met een jaarcontract en bij goed functioneren volgt een aanstelling in vaste dienst.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • korting op (en af en toe exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen
 • goede en voordelige sportfaciliteiten
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Student- & Onderwijszaken
De dienst Student- en Onderwijszaken maakt succesvol doceren, studeren en ontspannen mogelijk. Werken bij SOZ is werken in het hart van de VU. Samen met collega's in de faculteiten verzorgen we, met bijna 300 medewerkers, uitstekende dienstverlening voor VU studenten en medewerkers. We ondersteunen onze (internationale) studenten gedurende hun studieloopbaan, van studiekeuze tot en met diplomering. Met onze bijdragen aan innovatief onderwijsbeleid en onze hulp bij systematische onderwijsverbeteringen ondersteunen we de kwaliteitscyclus van het onderwijs. Ook verzorgen we sport en cultuur voor iedereen op de VU en daarbuiten.

Studentontwikkeling
De afdeling Studentontwikkeling werkt in drie teams aan een breed scala aan student support services, te weten Studentbegeleiding, Studentsucces en VASVU. VASVU verzorgt een voorbereidend jaar voor anderstalige studenten. Studentsucces helpt studenten met allerlei services succesvol hun studie te doorlopen. Studentbegeleiding biedt studenten psychologische ondersteuning en hulp bij het toepassen van diverse regelingen op hun persoonlijke situatie. Jij komt te werken in het team Studentbegeleiding.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 30.4 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 13507

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you