BI Officer (0,8 – 1,0 fte)

BI Officer (0,8 – 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
12 jan 31 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij niets liever dan collega’s wegwijs maken in de wereld van data en softwareapplicaties? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Erasmus School of History, Culture & Communication (ESHCC) is op zoek naar een BI Officer die onze faculteit naar een hoger niveau kan tillen in het gebruik van data en digitale systemen op de werkvloer. Het is jouw taak om data, over bijvoorbeeld onze onderwijs- en onderzoek prestaties, te vinden, gebruiksklaar te maken en op een duidelijke manier te visualiseren voor het management. Verder draag je bij aan een zachte landing van nieuwe, innovatieve softwareapplicaties binnen onze faculteit.

Ons doel is om onze snelgroeiende faculteit te voorzien van informatieve analyses en softwareapplicaties die ons nog makkelijker digitaal laten werken. Als BI Officer ben je niet snel onder de indruk van rijen en kolommen met gegevens. Ook lukt het je om op een aantrekkelijke manier informatie visueel vorm te geven. We bieden je veel vrijheid in hoe je dit aanpakt. Ook nieuwe functies en/of user interface van een applicatie uitleggen aan de gebruikers doe je met enthousiasme.

Verder ben je altijd op zoek naar verbeterpunten in de informatievoorziening en vertaal je actuele ontwikkelingen in het vakgebied naar gebruik binnen onze faculteit. Nieuwe ideeën op het gebied van data en digitaal werken worden zeer op prijs gesteld en er is ruimte om deze verder uit te werken. We bieden je voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen door cursussen te volgen in bijvoorbeeld programmeren, scripting en visualisatie, zoals Python, SQL en Power BI.

Tot je werkzaamheden behoren onder andere:

 • Data (geautomatiseerd) extraheren en opschonen;
 • Informatie visualiseren op een duidelijke en aantrekkelijke manier in Power BI, Excel en/of PowerPoint;
 • Meer inzicht genereren in onze onderwijs- en onderzoekprestaties;
 • Documenteren van werkwijzen en uitgangspunten;
 • Deelnemen aan overleggen met collega’s van andere faculteiten en diensten;
 • Verzorgen van trainingssessies en/of -materiaal voor nieuwe medewerkers voor onze applicaties;
 • Implementeren van nieuwe applicaties.

Je eerste aanspreekpunt is de Informatiemanager en je valt rechtstreeks onder de Directeur Bedrijfsvoering. Je werkt nauw samen met de managers en beleidsmedewerkers onderwijs en onderzoek.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je hebt een relevante HBO-opleiding en ervaring op het gebied van het werken met data en nieuwe applicaties. Een service- en resultaatgerichte houding staat centraal in jouw werk.

 Daarnaast beschik je over:

 • Kennis van Excel en dashboardsoftware, zoals Power BI (wordt gezien als een pre);
 • Analytisch inzicht, zelfstandige en proactieve manier van werken, flexibiliteit, stressbestendigheid en accuratesse;
 • Een open houding ten aanzien van nieuwe ontwikkelingen en daarin actief kunnen participeren;
 • Mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in Nederlands en Engels (C1 niveau CEFR);
 • Minimaal 1-2 jaar werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde organisatieomstandigheden worden omgezet naar een vaste aanstelling.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.098,- en € 4.257,- bruto per maand (schaal 9 CAO Nederlandse Universiteiten).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Faculteit Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC)

Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) verzorgt onderwijs en onderzoek op het terrein van Media en Communicatie, Geschiedenis en Cultuurwetenschappen. De faculteit telt ruim 2400 studenten en circa 220 medewerkers.

ESHCC biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, op het snijvlak van de Geesteswetenschappen en de Sociale Wetenschappen. We onderwijzen onze ambitieuze, Nederlandse en internationale studenten in een prikkelende leeromgeving. Na hun afstuderen hebben zij de kennis, inzicht en vaardigheden opgedaan om een belangrijke en inspirerende bijdrage te leveren aan een samenleving die steeds internationaler wordt en waarin diversiteit een grote rol speelt.

Meer informatie over de ESHCC-faculteit kun je vinden op www.eur.nl/eshcc.

Specificaties

 • IT
 • 32—40 uur per week
 • €3098—€4257 per maand
 • HBO
 • ESHCC/230112

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you