Security & Privacy Officer

Security & Privacy Officer

Geplaatst Deadline Locatie
12 jan 12 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Stichting Studielink is op zoek naar een professional die een belangrijke bijdrage levert aan de veilige en betrouwbare (her-)inschrijving van studenten bij hogescholen en universiteiten in Nederland. Ben jij onze nieuwe Security & Privacy Officer die de implementatie van het beleid gaat aansturen? En dit beleid ook verder aanscherpt en/of bijstelt op basis van trends en dreigingsbeelden? Kun jij meedenken op strategisch niveau en weet jij je goed staande te houden in het speelveld van cybersecurity en het voorkomen van hacks? Dan ben jij misschien wel onze volgende Security & Privacy Officer.

Functieomschrijving

In deze rol acteer je zowel op operationeel, tactisch als strategisch niveau. Je werkt samen met het managementteam en leveranciers voor het aanpassen en implementeren van beleid op het gebied van security en privacy. Samen met het MT, onze Enterprise Architect en Functionaris Gegevensbescherming coördineer je de implementatie hiervan. Verder word je verantwoordelijk voor het succesvol aansluiten van de Studielink omgeving op een Security Operations Center (SOC).

Naast de focus op de leveranciers, breng je ook de beveiligings- en privacy risico’s binnen de onderwijsketen, met meer dan 50 aangesloten instellingen, in kaart. In geval van security-incidenten, een data-lek of calamiteit, verwachten we dat je het team, ketenpartijen en de leveranciers ondersteunt en voorziet van gedegen advies voor het oplossen van het incident.

Periodiek rapporteer je aan het MT en het bestuur van Studielink over het informatiebeveiligings- en privacy beleid, het volwassenheidsniveau en de genomen stappen. Je geeft hen gevraagd en ongevraagd advies over te nemen maatregelen of wijzigingen op het gebied van security en privacy en draagt hierin proactief bij op strategisch niveau.

Specificaties

Studielink

Functie-eisen

Onze verwachtingen:

Je houdt je bezig met de nieuwste trends en je informeert hier proactief over. Met jouw kennis en persoonlijke instelling ben je in staat hoofd– en bijzaken te onderscheiden en kan je goed aangeven waar kansen en mogelijke gevaren liggen op het gebied van security en privacy.

 • HBO/WO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare rol;
 • kennis van actuele wetgeving op het gebied van informatiebeveiliging en privacy;
 • gedegen ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en risicomanagement;
 • kennis en ervaring op het gebied van beveiligingsstandaarden, zoals ISO27001/27002;
 • bewezen ervaring met adviseren en het implementeren van beleid;
 • kennis en ervaring opgedaan binnen een grote onderwijsinstelling is een pre.

Daarnaast herken je je in de volgende persoonlijke kenmerken:

 • Gestructureerd en nauwkeurig;
 • Resultaatgericht;
 • Samenwerkingsgericht en omgevingsbewust;
 • Hands-on en relativeringsvermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een contract aan voor onbepaalde tijd na je proeftijd. Het betreft hier een functie van 32 tot 40 uur per week. Naast een pakket van uitstekende primaire (maximaal € 6.180,- bruto per maand o.b.v. 40 uur per week) en secundaire arbeidsvoorwaarden (onder andere een 13e maand en een solide pensioenregeling bij het ABP), krijg je de ruimte om te werken en te groeien binnen een dynamische omgeving.

Werkgever

Studielink

Wij zijn een compacte high performance regieorganisatie (22 professionals) die de verbinding legt tussen de wensen van onderwijsinstellingen en studenten. Hierbij houden we rekening met de ontwikkelingen bij de ketenpartijen DUO, SURF, onderwijsinstellingen, ministerie van OCW en koepels van onderwijsinstellingen.

Studielink vindt het belangrijk dat medewerkers en studenten veilig kunnen werken en leren. Als maatschappelijk betrokken stichting zet Studielink zich dagelijks in om zorgvuldig om te gaan met gegevens, conform hun informatiebeveiliging en privacy beleid. Je krijgt veel vrijheid om jouw functie in te kleden en zaken die jij interessant vindt direct op te pakken. Wij hechten veel waarde aan eigen initiatief en stimuleren een positieve samenwerking binnen een diverse en inclusieve werkomgeving.

Afdeling

Hoe ziet het team eruit?

Als Security & Privacy Officer opereer je zelfstandig binnen de verschillende samenwerkingsverbanden en in nauw contact met de diverse ketenpartners. Je rapporteert direct aan de directeur van Stichting Studielink.

Je bent daarnaast de voorzitter van de werkgroep Ketenbetrouwbaarheid en de werkgroep Privacy, waar verschillende security en privacy experts van de onderwijsinstellingen, DUO, de leverancier en SURF aan deelnemen. Verder neem je deel aan diverse projecten vanuit jouw inhoudelijke expertise.

Specificaties

 • Beleid- en staf; IT; Juridisch personeel
 • 32—40 uur per week
 • max. €6180 per maand
 • HBO
 • PA ST 20230112-1

Werkgever

Locatie

Catharijnesingel 53f, 3511 GC, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you