Business Analist

Business Analist

Geplaatst Deadline Locatie
12 jan 7 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zijn op zoek naar een Business Analist, die een belangrijke bijdrage levert aan de veilige en betrouwbare (her-)inschrijving van studenten bij hogescholen en universiteiten in Nederland. Je houdt van uitdagingen en vindt het leuk om binnen meerdere teams te werken. Je bent nieuwsgierig naar nieuwe werkwijzen en technologie. Wil jij eraan bijdragen om het inschrijfproces voor studenten in het hoger onderwijs zo eenvoudig mogelijk te maken? Sta jij stevig in je schoenen en ga je voor de hoogste kwaliteit? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe Business Analist!

Functieomschrijving

In deze rol ligt de focus op het ophalen en analyseren van wensen en de vertaling ervan naar de Studielink dienstverlening. Dit doe je door in gesprek te gaan met stakeholders zoals universiteiten, hogescholen, studenten en DUO. Met je directe collega’s analyseer je n.a.v. deze wensen vervolgens de impact voor bestaande en nieuwe ICT-oplossingen en processen van Studielink en de hoger onderwijsketen. Deze input wordt op jouw aanwijzing door een ontwikkelteam verder opgepakt en uitgewerkt. Ook in dit proces blijf je betrokken tot aan de concrete implementatie van de wijziging. 

Specificaties

Studielink

Functie-eisen

Onze verwachtingen

Je kunt makkelijk schakelen met diverse in- en externe stakeholders waarbij je gebruik maakt van je aantoonbare inhoudelijke kennis en zelfsturende instelling. Je weet je weg te vinden binnen het bestuurlijke domein en hebt aan een half woord genoeg om wensen en ideeën om te zetten tot werkbare ICT-oplossingen en processen. 

Als Business Analist beschik je bovendien over het volgende:

 • Een afgeronde bachelor of masteropleiding;
 • enkele jaren relevante werkervaring, met sterke affiniteit met of kennis van de hoger onderwijssector;
 • analytische aanpak van processen en een continue interesse in trends en ontwikkelingen binnen je vakgebied, het hoger onderwijs en nieuwe technologieën;
 • uitstekende communicatie- en presentatie vaardigheden in woord en geschrift;
 • ervaring met agile werken is een pre;
 • je bent flexibel en in staat om zelfstandig te opereren.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een contract aan voor onbepaalde tijd na je proeftijd. Het betreft hier een functie van 32 tot 40 uur per week. Naast een pakket van uitstekende primaire (maximaal € 5.439,- bruto per maand o.b.v. 40 uur per week) en secundaire arbeidsvoorwaarden (onder andere een 13e maand, 19 ADV-dagen en een solide pensioenregeling bij het ABP), krijg je de ruimte om te werken en te groeien binnen een dynamische omgeving.

Werkgever

Studielink

Wij zijn een compacte high performance regieorganisatie (22 professionals) die de verbinding legt tussen de wensen van onderwijsinstellingen en studenten. Hierbij houden we rekening met de ontwikkelingen bij de ketenpartijen DUO, SURF, onderwijsinstellingen, ministerie van OCW en koepels van onderwijsinstellingen.

Studielink vindt het belangrijk dat medewerkers en studenten veilig kunnen werken en leren. Als maatschappelijk betrokken stichting zet Studielink zich dagelijks in om zorgvuldig om te gaan met gegevens, conform hun informatiebeveiliging en privacy beleid. Je krijgt veel vrijheid om jouw functie in te kleden en zaken die jij interessant vindt direct op te pakken. Wij hechten veel waarde aan eigen initiatief en stimuleren een positieve samenwerking binnen een diverse en inclusieve werkomgeving.

Specificaties

 • Beleid- en staf; IT
 • 32—40 uur per week
 • max. €5439 per maand
 • HBO
 • PA ST 20230112-2

Werkgever

Locatie

Catharijnesingel 53f, 3511 GC, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you