Datamanager/studiecoördinator

Datamanager/studiecoördinator

Geplaatst Deadline Locatie
12 jan 9 feb Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

We zoeken een enthousiaste collega die het leuk vindt om het studieteam hematologie van het UMC Utrecht te komen versterken. Affiniteit met een wetenschappelijke omgeving is gewenst.

Functieomschrijving

Als datamanager/studiecoördinator werk je voor de afdeling hematologie en maak je deel uit van het studieteam. Het studieteam zorgt voor de uitvoering van onderzoeksprojecten in samenwerkingsverband met nationale en internationale kankerinstituten, academische centra, farmaceutische bedrijven en onderzoekers. De functie bestaat uit twee onderdelen en de werkzaamheden zijn afwisselend.

Als studiecoördinator houdt je je bezig met de uitvoering van de studies. Je zorgt voor de planning van de benodigde onderzoeken en je houdt overzicht op de praktische uitvoer van de studiebehandeling. Daarnaast zorg je tijdens het onderzoek voor de juiste administratie van het onderzoek volgens Standaard Operating Procedures, werkvoorschriften en conform Good Clinical Practice (GCP) richtlijnen. Je helpt mee met de logistieke opstart van het onderzoek binnen de afdeling, je verwerkt (protocol)amendementen en beheert Investigator Site Files.

Als datamanager ben je verantwoordelijk voor het tijdig verzamelen van vereiste en relevante gegevens uit het medisch dossier volgens het onderzoeksprotocol en het correct vastleggen hiervan. Je noteert en verwerkt medische gegevens in case report forms en controleert of alle benodigde gegevens aanwezig zijn. Je informeert in- en externe contacten over de voortgang, over mogelijke protocol deviaties en/of eventuele ontbrekende gegevens.

De combinatie van studiecoördinatie en datamanagement binnen deze functie zorgt dat jij een volledig overzicht hebt van de lopende onderzoeken. Je werkt samen met artsen en (research)verpleegkundigen om de studies volgens de richtlijnen uit te voeren. Kwaliteitsbewaking speelt een belangrijke rol in de functie van studiecoördinator/datamanager.

Op de afdeling hematologie worden patiënten zoveel mogelijk behandeld volgens klinisch wetenschappelijke onderzoeksprotocollen. Er worden lokale, nationale en internationale studies met nieuwe (combinaties van) geneesmiddelen- en medicijnregistratiestudies uitgevoerd. Er wordt geparticipeerd in fase I-, II-, III- en IV-studies, in samenwerking met de farmaceutische industrie en HOVON (Stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland). Het studieteam hematologie houdt zich dagelijks bezig met het opzetten en uitvoeren van deze klinische studies. Het studieteam bestaat uit artsen, researchverpleegkundigen, trialmanagers, studiecoördinator/datamanagers, een Clinical Trial Assistant en een secretaresse, in totaal 19 medewerkers. Op dit moment zijn wij op zoek naar een datamanager/studiecoördinator om ons jonge en enthousiaste team te versterken.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

We zoeken een enthousiaste collega die het leuk vindt om het studieteam te versterken en die (meer) ervaring op wil doen in klinisch onderzoek. Je hebt een opleiding op hbo of academisch niveau voltooid. Kennis van Good Clinical Practice richtlijnen is een pré. Je bent stressbestendig, flexibel, daadkrachtig en kunt zelfstandig werken, maar je functioneert ook uitstekend in teamverband. Ook ben je communicatief sterk en werk je graag samen met verpleegkundigen en artsen. Je bent in staat om nieuwe kennis snel onder de knie te krijgen en kunt snel schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. Je herkent knelpunten en bent in staat deze vlot en accuraat te behandelen. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel gesproken als in schrift.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (32 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 3.627,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

De afdeling hematologie valt binnen het UMC Utrecht Cancer Center, de jongste divisie van het UMC Utrecht. Wat ons uniek maakt, is dat wij sinds kort alle oncologische zorg onder één dak hebben. Bovendien werken we binnen het Cancer Center multidisciplinair, waarbij we het zorgpad van de patiënt volgen. De drijfveer van het Cancer Center is de beste zorg voor onze mensen met kanker genezen en indien dat niet meer mogelijk is, de kwaliteit van leven verbeteren. Daar zetten wij ons iedere dag opnieuw volledig voor in. Samen ontwikkelen wij de zorg van morgen. De hematologie van het UMC Utrecht heeft zich sterk geprofileerd als nationaal en internationaal centrum voor beenmerg- en stamceltransplantaties. Het is één van de unieke centra waar (onverwante) stamceltransplantaties worden verricht; het UMC Utrecht heeft zich hier een grote naam in verworven.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • max. €3627 per maand
  • HBO
  • 2023-2880

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you