Junior Onderwijsadviseur

Junior Onderwijsadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
12 jan 2 feb Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als onderwijsadviseur bij de TU Delft werk je samen met docenten en studenten om ons onderwijs nóg beter te maken.

Functieomschrijving

Een onderwijsprogramma verder ontwikkelen van individuele vakken tot het complete curriculum in een setting van offline tot online en hybride onderwijs, danwel het kwaliteitszorgsysteem vernieuwen op basis van data zijn werkzaamheden van het onderwijskundig team bij de TU Delft, faculteit Techniek, Bestuur en Management. Help je ons mee om samen - met docenten en studenten - het onderwijs hier nóg beter te maken?

Op het gebied van onderwijsinnovatie loopt de TU Delft voorop. Als onderwijsadviseur draag je eraan bij, dat dit zo blijft en door initiatieven aan te dragen waarmee je onze onderwijsprogramma’s een kwaliteitsimpuls geeft. Je werkt nauw samen met docenten en opleidingsdirecteuren en buigt je over vragen als: is de manier van toetsing in lijn met de leerdoelen? En wat is voor deze module de meest effectieve didactische methode? Op basis van kwalitatieve en kwantitatieve data, zoals meningen van studenten en slagingspercentages, kom jij met advies over hoe vakken verbeterd kunnen worden.

Tevens ben je mede verantwoordelijk voor de reguliere kwaliteitszorgcyclus. Is de opzet van ons kwaliteitszorgsysteem optimaal om goed inzicht te krijgen in onze onderwijskwaliteit en in het bijzonder de toetskwaliteit? Aan de hand van de uitkomsten van studentevaluatiegroepen, vakenquêtes, jaarrapportages en mid- en endterm reviews analyseer je wat goed en minder goed gaat en op welke trends je moet inspringen. Neem de prestaties van omzwaaiers (studenten die na 1 studiejaar elders, starten met onze BSc opleiding). Stel dat die minder goed zijn dan die van de studenten die direct na het behalen van hun vwo-diploma zijn gestart. Dan maak jij nieuw beleid met als doel het prestatieniveau gelijk te trekken. En het leuke is: studeren ze drie jaar later af, dan weet je precies waarvoor je het allemaal gedaan hebt.

Als onderwijsadviseur bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management ga je deel uitmaken van  ons vierkoppig team van onderwijsadviseurs  waar we wekelijks onze werkzaamheden uitwisselen en we elkaar aanvullen. Ons team valt binnen de  afdeling Onderwijs- en Studentenzaken waar je elkaar ontmoet op het maandelijkse werkoverleg, je ook zo nu en dan even online of fysiek bij iemand aan het bureau komt om even kort te sparren over bijvoorbeeld de interpretatie van een onderwijsregeling of dat je elkaar om 12 uur bij de lunch ziet in de vernieuwde kantine. Je gaat de dialoog aan met de studenten, docenten, opleidingsdirecteuren, opleidingscommissie, modulemanagers van vakken op onze faculteit en je vindt je weg naar TU-brede werkgroepen of collega’s. Je voelt je thuis in een academische omgeving.

De afdeling Onderwijs- en Studentenzaken ondersteunt de faculteit Techniek, Bestuur en Management met de organisatie van het onderwijs. Wij zijn verantwoordelijk voor roostering, interne voorlichting, studieadvisering, internationalisering, kwaliteitszorg, onderwijsontwikkeling én -advisering. Ook ondersteunen we de opleidings-, examencommissie, facultaire studentenraad en het onderwijsmanagementteam.

We zijn een gedreven team van achttien enthousiaste ondersteuners die zich inzetten voor de verbetering van het onderwijs. Wat ons kenmerkt? De intrinsieke motivatie om de onderwijsprogramma’s zo sterk mogelijk neer te zetten en daarbij oog te hebben voor uitvoerbaarheid voor onze docenten in het onderwijs. We werken vanuit teamverband. Ben jij in staat mensen te verbinden? Heb je oog voor de mensen om je heen? Kun je relativeren? Dan zou je wel eens de perfecte aanvulling op ons team kunnen zijn. 

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Dit heb jij in huis;

 • Een wo-diploma Onderwijskunde, Educational Sciences, Onderwijswetenschappen (of een ander vergelijkbaar diploma) of Academische PABO;
 • Aantoonbare interesse in onderwijsinnovatie in het algemeen en ICT-tools voor het onderwijs in het bijzonder;
 • Je durft professionals te adviseren en te begeleiden, ook bij het adresseren van knelpunten;
 • Je hebt overtuigingskracht en goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlandse als in het Engels;
 • Je kunt goed projectmatig werken en je komt goed tot je recht in het werken in teamverband;
 • Je bent analytisch, datagedreven, creatief, in staat om te relativeren, zelfredzaam én gefocust op het behalen van de doelstellingen.      

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast.

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 38-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 10 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 2.960,- en een maximum van € 4.670,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Faculteit Techniek, Bestuur & Management

Met haar uitstekende onderwijs en onderzoek op het raakvlak van techniek, maatschappij en bestuur levert de faculteit TBM een belangrijke bijdrage aan het oplossen van complexe technisch-maatschappelijke vraagstukken, zoals de energie-transitie, mobiliteit, digitalisering, waterbeheer en (cyber)security.
Daarbij combineren we inzichten uit de technische wetenschappen, de sociale en de geesteswetenschappen. We zijn ontwerpgericht, internationaal georiënteerd en beschikken over een uitgebreid netwerk met kennisinstellingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

Klik hier om naar de website van faculteit Techniek, Bestuur en Management te gaan.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 32—40 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • HBO+
 • TUD03053

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you