Kostendeskundige installatietechniek

Kostendeskundige installatietechniek

Geplaatst Deadline Locatie
13 jan 20 feb Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een achtergrond in installatie of civiele techniek en wil je je verder specialiseren tot kostendeskundige? In deze rol krijg je de kans om mee te werken aan het uitwerken van innovatieve en complexe projecten rond nieuwbouw, renovatie en beheer en onderhoud van vastgoed. Je wordt onderdeel van een nieuw expertisegebied Kostenmanagement op de bruisende campus van de TU Delft.

Functieomschrijving

Op onze grote TU Delft-campus werken we continu aan nieuwbouw. En we investeren doorlopend in renovatie en het beheer en onderhoud van al het vastgoed. Zo zorgen we voor een hightech-omgeving waar we wetenschappers maximaal faciliteren om uit te blinken in onderzoek en studenten excellent onderwijs kunnen volgen. Als kostendeskundige maak je zichtbare impact door het realiseren van de campusstrategie op dit gebied. Je bent als calculator en adviseur betrokken bij de haalbaarheid van vaak omvangrijke (nieuw)bouw-, vervangings- en onderhoudsprojecten. Afhankelijk van je achtergrond ligt jouw focus daarbij op de infrastructuur of de installaties rond het vastgoed op de campus.

Voor nieuwbouw toets je investeringsramingen van externe partijen. Op het gebied van renovatie, onderhoud en beheer stel je deze investeringsramingen zelf op. Je integreert de ramingen tot een totaalbudget. Door verschillende ramingen met elkaar in diverse variantstudies te vergelijken kom je zo tot de beste businesscase voor een project.

Daarnaast ondersteun je als kostendeskundige verschillende afdelingen binnen CRE & FM (Campus Real Estate & Facility Management), bijvoorbeeld Financial Control. Je adviseert over de financiële opzet behorende bij onze campusstrategie en de energietransitie, ondersteunt projectmanagers bij het ontwerpproces van projecten en geeft gevraagd en ongevraagd je mening in alle fasen van projecten. Ook werk je mee aan de selectie en inkoop van ontwerpteams (architecten en andere adviseurs), adviseer je bij de aanbesteding van projecten en toets je de marktconformiteit van ingediende offertes.

Je werkt met ongeveer vijf specialisten binnen ons nieuwe expertisegebied Kostenmanagement bij de directie CRE & FM. Een leuk team met veel ruimte om je werk op jouw manier in te vullen en mee te denken over hoe we samen kostenmanagement zo goed mogelijk handen en voeten kunnen geven. Zo geef je kostenmanagement als nieuw aandachtsgebied voor de TU Delft mede vorm en draag je concreet bij aan een bruisende en inspirerende campus. Voor deze vacature zijn wij op zoek naar een nieuwe collega’s in de rol van Kostendeskundige Installatietechniek. 

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma, het liefst in de richting van installatietechniek (werktuigbouwkundig, elektrotechniek) of civiele techniek.
 • Aanvullende opleidingen tot kostendeskundige (BOB, HAN Hogeschool, HTI) zijn een pre. Heb je deze niet? Dan bieden wij jou de mogelijkheid om deze bij ons te behalen.
 • Je hebt een sterke affiniteit met installatietechnisch rekenwerk en wil je specialiseren tot kostendeskundige of hebt ervaring als calculator en bent toe aan een volgende stap.
 • Kennis van financiële processen in de bouw en het vastgoed, en relevante ervaring in bouwprojecten zijn een pre.
 • Je neemt graag initiatief, hebt een goed gevoel voor de verhoudingen en belangen binnen een grote organisatie en werkt zowel goed zelfstandig als met anderen samen.
 • Je handelt kostenbewust, kunt goed onderhandelen en gaat altijd voor kwaliteit en het beste resultaat.
 • Je kunt schriftelijk en mondeling goed communiceren, zowel in het Nederlands als Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 32-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 10 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €2.960,- en een maximum van €4.670,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Universiteitsdienst - Directie Campus Real Estate & Facility Management

Om de ambities van de TU Delft te realiseren is een omgeving nodig die uitdaagt en inspireert. Campus Real Estate & Facility Management werkt met meer dan 250 collega’s dagelijks aan onze ontwikkeling, het beheren van de gebouwen en terreinen en het faciliteren van de meer dan 30.000 gebruikers van de TU Delft. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel. Onze ambitie: een CO2-neutrale en circulaire campus in 2030. 

Wij creëren een omgeving waarin studenten, wetenschappers, medewerkers en samenwerkingspartners maximaal kunnen bijdragen aan een betere samenleving. Als medewerker van Campus Real Estate & Facility Management werk je dus in een bijzondere omgeving, waar je samen met collega’s, met heldere processen en in een open sfeer, bijdraagt aan de topprestaties van de TU Delft.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 32—40 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • HBO
 • TUD03353

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you