Adviseur Open Access met hart voor open science (0,8 fte)

Adviseur Open Access met hart voor open science (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 jan morgen Utrecht
Jij bent klantgericht, analytisch, een netwerker en een teamspeler. Adviseer jij voor de universiteitsbibliotheek onderzoekers op het gebied van Open Access?

Functieomschrijving

De Universiteitsbibliotheek Utrecht is op zoek naar een nieuwe collega die onderzoekers adviseert bij Open Access publiceren. Ben je iemand die organisatietalent combineert met een hart voor open science? Kun je je goed verplaatsen in het perspectief van de academische onderzoeker? Als je de ambitieuze doelen van de Universiteit Utrecht (UU) graag samen met je toegewijde teamleden een gezicht geeft, maken we graag kennis met jou! 

Wetenschappelijk onderwijs en onderzoek zijn sterk in beweging, ook aan de UU. Open science en de steeds verder toenemende digitalisering zijn hierbij cruciaal. De UU heeft de ambitie om pionier te zijn op het gebied van open science en onder meer zo snel mogelijk te bewegen naar 100% Open Access-publicaties.  

De Universiteitsbibliotheek draagt bij aan de strategische agenda van de UU: met open blik, open houding en open wetenschap werkt de universiteit aan de oplossingen van morgen. Naast toegang tot wetenschappelijke literatuur, bieden wij advies, training, workshops en support ter ondersteuning van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in alle faculteiten. We werken resultaatgericht. Je hebt veel vrijheid in het indelen en vormgeven van je werk in samenwerking met je collega’s en het team.  

Wat ga je doen?  
Je ondersteunt, samen met bevlogen collega's, onderzoekers bij het Open Access publiceren van wetenschappelijk werk. Je bent goed op de hoogte van het veld van open infrastructuren en Open Access-uitgevers ter ondersteuning van open publicatieproces of wil je daar graag verder in verdiepen. Je geeft presentaties en workshops over Open Access(-beleid). Je beantwoordt vragen over Open Access en open science-gerelateerde onderwerpen. Je onderhoudt een relevant netwerk binnen en buiten de universiteit om samen te werken aan de ambitieuze open science-doelen.

Je komt te werken in een dynamische, inspirerende en kennisrijke werkomgeving. Door je belangstelling voor of ervaring in de academische wereld en je affiniteit met de open science-doelen, volg je trends en ontwikkelingen op het gebied van (open) academisch onderzoek en onderwijs en ziet waar kansen liggen om doelen te realiseren. Je zet goede ideeën van jezelf en je teamleden om in concrete acties en schept er plezier in samen met anderen een plan van begin tot eind goed door te voeren. 

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?   

Deze functie vraagt sterke communicatieve vaardigheden en persoonlijke eigenschappen zoals: klantgericht, analytisch, netwerker en teamspeler.

Verder herken je je in de volgende punten:  

 • Je hebt een masterdiploma en bij voorkeur minimaal drie jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek en in het bijzonder met wetenschappelijk publiceren.
 • Je hebt goede adviesvaardigheden en weet onze organisatie te vertegenwoordigen in het netwerk binnen en buiten de UU.
 • Je bent sterk in het overbrengen en delen van kennis, zowel aan groepen als individueel.
 • Je gaat voor resultaat, bent proactief en sterk in organiseren waardoor je kansen ziet en deze graag omzet in concrete plannen.
 • Je kunt goed overzicht houden over verschillende aandachtsgebieden, maakt je nieuwe materie snel eigen en weet dit goed binnen je eigen werk te implementeren.

Bovendien heb je een uitstekende beheersing van het Engels (minimaal C1-niveau), voor internationale kandidaten vragen wij een minimale beheersing van de Nederlandse taal (niveau B2). 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De functie is - mede afhankelijk van ervaring - minimaal € 2.960, - en maximaal € 4.670,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Bij een topuniversiteit hoort een topbibliotheek. Als partner in de wetenschap stelt de universiteitsbibliotheek haar gebruikers in staat om te excelleren. Het juiste materiaal, op de juiste tijd, op de juiste plaats en op de juiste manier. De bibliotheek is altijd en overal online toegankelijk. De bibliotheek heeft twee vestigingen, de UBU op het Utrecht Science Park en de UBB in de binnenstad.

De Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU) is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. Onze dienstverlening organiseren wij in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de UU, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen.

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wenneke Meerstadt (afdelingshoofd binnen Academische Diensten) via 06 81 18 34 42 of w.p.meerstadt@uu.nl.   

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 30—32 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 1203407

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 3, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

De eerste sollicitatiegesprekken worden gepland op 8 februari 2023.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

De eerste sollicitatiegesprekken worden gepland op 8 februari 2023.

Solliciteer uiterlijk op 31 jan. 2023 23:59 (Europe/Amsterdam).