Onderwijsadviseur (toetsdeskundige)

Onderwijsadviseur (toetsdeskundige)

Geplaatst Deadline Locatie
16 jan 29 jan Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderwijsadviseur bij ECO lever je een concrete bijdrage aan de verbetering en innovatie van het OU-onderwijs. Je ondersteunt en adviseert (teams van) docenten bij het ontwerpen, ontwikkelen en begeleiden van cursussen. Daarbij richt je je op thema’s vanuit het OU-onderwijsmodel, zoals activerend onderwijs, hybride onderwijs, communityvorming en feedback. Als toetsdeskundige voer je vooral taken uit op het gebied van toetsing en tentaminering en daaraan gekoppeld het geven van feedback. Binnen de OU heb je contact met de examencommissie, de opleidingscoördinatoren en de docenten van de verschillende faculteiten.

Je hebt diverse rollen als begeleider, onderwijsadviseur, trainer en af en toe ook als projectleider of product owner. Zo werk je als begeleider samen met en in teams van docenten aan het ontwikkelen van toetsen en tentamens en goede vormen van feedback, of aan het maken van tentamenopdrachten en beoordelingsformulieren. In je rol als adviseur ondersteun je bijvoorbeeld het management bij de inrichting en implementatie van digitale toetssystemen en online tentaminering of bij de kwaliteitszorg rond toetsing. En als trainer in het kader van docentprofessionalisering verzorg je cursussen aan docenten over toetsen, feedback en tentaminering. Bij specifieke projecten, bijvoorbeeld de implementatie van nieuwe toets-tools, kun je ook de rol krijgen van projectleider of product owner. Je staat dus altijd in nauw contact met je primaire stakeholder, de docent.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

  • Je hebt een relevante masteropleiding afgerond, bij voorkeur een onderwijskundige master
  • Je hebt een BKO of soortgelijke lesbevoegdheid behaald of bent bereid deze te behalen
  • Je beschikt over een mix van onderwijskundige en onderwijstechnologische expertise, met name m.b.t. digitale toetssystemen, online toetsing en zo mogelijk e-proctoring
  • Je hebt kennis van toets- en testtheorieën en ervaring met het ontwikkelen van toetsen en tentamens, het analyseren van toetsdata en het interpreteren van toetsresultaten
  • Je hebt ervaring met het vernieuwen van onderwijs in (agile) teams samen met docenten en andere experts
  • Je bent bereid om deel te nemen aan een of meerdere netwerken rond toetsing in het hoger onderwijs.

Net zo belangrijk als je kwalificaties en ervaring vinden wij je motivatie en persoonlijkheid, zodat we samen een goed team kunnen gaan vormen. Daarbij is het van belang dat je een fijne collega bent die op alle niveaus weet te verbinden, die denkt in kansen en resultaten kan boeken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Ook ZZP-ers worden uitgenodigd te reageren.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.439,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

Daarnaast biedt de Open Universiteit goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof. Als medewerker van de OU kun je gratis OU-cursussen en -opleidingen volgen.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Teaching & Learning Centrum

Het Teaching & Learning Centrum van de OU (Expertisecentrum Onderwijs ECO) is dé partner van faculteiten bij de invoering en doorontwikkeling van het OU-onderwijs en onderwijstechnologische faciliteiten. Wij adviseren, begeleiden en professionaliseren docenten bij het ontwerp, de ontwikkeling, de implementatie, de exploitatie, de evaluatie en de innovatie van het activerend academisch afstandsonderwijs. Het ECO-team bestaat uit zo’n 40 onderwijsadviseurs, onderwijstechnologen, docent-trainers, specialisten op het gebied van multimedia en kwaliteitszorg en product owners / projectmanagers voor onderwijsinnovatie. We werken steeds vaker in agile themateams, waarin verschillende interne en externe specialisten samen optrekken.

In verband met uitbreiding van de werkzaamheden zoekt het ECO-team meerdere nieuwe collegae. Deze vacature is met name gericht op onderwijsadvies en toetsing. Voor de andere vacatures, zie Tell a friend onderaan deze vacature.

Specificaties

  • Onderwijs
  • 30.4—38 uur per week
  • Universitair
  • AC/ ECO/23010

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you